USS COLOMBUS

1x10 A Bukott Birodalom Öröksége - 1.rész

2019. szeptember 06. - Captain Orvell

Csillagidő: 79381.8

 a_bukott_birodalom_1-2.PNG

- Hajónapló, Csillagidő: 79381.8

Hamarosan elérjük a Romulán Köztársaság központi bolygóját. Ahhoz, hogy a Béta Kvadráns ismeretlen, eddig még fel nem fedezett területeire léphessünk, át kell kelnünk a Romulán űrön, ami az utóbbi években egy polgárháborúnak ad otthont. A Romulus Incidens után a romulánok két részre szakadtak, azok, akik a korábbi rendszer hívei voltak ragaszkodnak a korábbi xenofób állampolitikához, míg a felvilágosultabb része a társadalomnak a birodalmi struktúra helyett, egy demokratikusan választott politikai kormányzatot hozott létre, utóbbiakat ismerte el a Föderáció, a Klingonok, Kardasszia és a Ferengi Szövetség. A polgárháború szegénységet, nyomort, háborús menekülteket, pusztítást teremtett, ebből próbál erőt meríteni az a vallási fanatikus csoport, akik öngyilkos klónokat küldenek szerte a kvadránsba és egy magát Kvanticus Tábornoknak nevező forradalmár építi elnyomó rezsimjét a régi Romulán Birodalom romjain. Azt a feladatot kaptuk, hogy állítsuk meg Kvanticus Tábornokot és a Shinzon Fanatikusokat, de ehhez kelleni fog a Romulánok segítsége is. – jegyezte be Orvell Kapitány a hajónaplót.

 

Orvell Kapitány eligazítást tartott a főtiszteknek, többek között szóba kerültek a pár nappal korábban történt temporális események zárolásával kapcsolatos jelentések is, valamint Orvell Kapitány tájékoztatta a főtiszteket, hogy a Csillagflotta Parancsnokság és a szövetségeseik azzal bízták meg a COLOMBUS legénységét, mielőtt elhagynák az ismert romulán űrt, nyújtsanak segítséget a Romulán Köztársaságnak, hogy megfékezzék a Kvanticus Tábornok vezette harci erőket. Az eligazítás után kérte, hogy a taktikai és biztonsági ügyekkel kapcsolatban egyeztessenek az illetékes tisztek, így miután Mareq, Dr. Sanders és a többiek távozta, csak Orvell, Myra Myrian, Borikk és Weyoun maradtak az Eligazító teremben.

 

- Nem szívesen mondom ezt Kapitány, de ezek a jelentések nem sok konkrétumot tartalmaznak. A legtöbb információ inkább feltevésen alapul, amire nehéz lesz adott esetben egy akció tervét kidolgozni. – mondta el véleményét Myra Myrian Biztonsági főtiszt.

- Osztom az aggodalmát Parancsnok-helyettes! Ugyanakkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy anélkül, hogy háborúba sodródna az egész Alfa Kvadráns csak a COLOMBUS van jelen a szektorban. A Hírszerzés most látja itt az idejét annak, hogy megfékezzük Kvanticus Tábornokot, ezzel pedig elejét vehetjük a további Shinzon Fanatikusok által elkövetett támadásoknak. – válaszolt Orvell Kapitány.

- Ön mit gondol Mr. Weyoun? – kérdezte Orvell.

A Vorta elemezte a kezében lévő táblagépen lévő jelentéseket, csapat mozgásokat.

- Sok - sok év telt el a Háború óta, de úgy vélem, hogy a szakadár romulánok hasonló taktikát alkalmaznak, mint a Domínium elleni háborúban.

Többek között ezért is, nah’ meg persze az alaptalan önhittségük miatt, álltak folyamatosan vesztésre a Jem’Hadar-ral szemben. – válaszolta kicsit lekezelően a vorta.

- Mr. Weyoun! Kérem! Ne bánjam meg a döntésem! – reagált vissza a Kapitány. Weyoun érezte, hogy finomítani kell még a stílusán, és a tőle megszokott mozdulattal félre billentve fejét széttárva két karját, fejet hajtott.

- Nos, a hírszerzési jelentések alapján Kvanticus rajtaütés szerű támadásokat hajt végre első sorban olyan világokon, amik a Romulán Köztársaság befolyási övezetébe tartoznak.

Ezek a rendszerek földi és orbitális támadásoknak vannak kitéve folyamatosan, viszont, ha megnézik a Cheron, az Iconia, a Talon, a Teutil és a Salieh rendszerek fölött már évekkel ezelőtt elveszítette a Köztársaság a hatalmát, tehát azok már a Kvanticus-hoz hű bolygók.

romulan_polgarhaboru.PNG

A támadások és a Romulán Köztársaság fennhatósága nagyjából itt érnek véget, tehát hetven százalékos eséllyel kijelenthető, hogy az E7-es szektortól a J3-as szektorig húzódik a Polgárháborús frontvonal! – mondta véleményét Weyoun, aki mint Orvell Kapitány taktikai főtanácsadója volt jelen a megbeszélésen.

- A Domínium melyik rendszerben hozott volna létre klónozó üzemet? – tette fel a költői kérdést Borikk Hadnagy.

- Ha megengedi kedves hologram barátom, nem adnék át taktikai információkat a Domínium háborús stratégiáiról! – válaszolt a vorta, majd folytatta – Ugyanakkor az Alfa és a Gamma Kvadráns közötti háború huszonöt éve véget ért, így azt hiszem, ez már nem számít…

Nyilvánvalóan egy olyan terület kell egy klónozó üzemhez, ahol a legkönnyebb elrejteni a kíváncsi tekintetek elől, márpedig a Shinzon Fanatikusok bizonyára nem szeretnék, hogy megtalálja a Föderáció vagy a Romulán Hadsereg a gyárat, tehát nehezen megközelíthető helyre kellett telepíteniük. – állapította meg a vorta.

Orvell és a többiek is a térképet vizsgálták Weyoun következtetése alapján.

- A Romulus! – mondta egyszerre Orvell Kapitány és Weyoun.

- Ha van rá mód, meg kell semmisítenünk azt a klónozó gyárat! Mindenáron!

Mr. Weyoun és Borikk Hadnagy, kérem, hogy készítsék elő a tervet, hogyan jusson el egy különleges egység a hajdani Romulus csillag rendszerbe! – adta a parancsot Orvell Kapitány, majd a vortára emelte a figyelmét – Ha valóban ott van az a klónozó gyár, nem elég megtalálnunk, el is kell pusztítani! Készítsenek egy tervet Uraim! – mondta a férfi, majd Myra-ra fordította tekintetét.

- Parancsnok-helyettes, az Ön feladata, hogy összeállítson egy különleges taktikai egységet! A legjobbak kellenek erre a feladatra! – adta a parancsot Myra-nak a Kapitány, majd felállva a tárgyaló asztal mellől folytatta – Hamarosan találkozom a romulán Főminiszterrel, huszonnégy óra múlva várom a jelentésüket! Addigra a különleges egység is álljon készen indulásra! – utasította a tisztjeit Orvell Kapitány.

Borikk Hadnagy, Myra Myrian Parancsnok-helyettes és Weyoun is jelezték, hogy értették a parancsot, ezután mindenki távozott a teremből, Orvell Kapitány a Hídra ment.

 

- Kapitány! – üdvözölte Naomi Orvell-t.

- Parancsnok, kérem, értesítse Keevaan Nagykövetet, hogy hamarosan megérkezünk az Új Romulus-ra! A Kettes Transzporternél találkozunk! – kérte Orvell.

- Icheb Hadnagy! Itt a Kapitány! – indította a hívást a kommunikátoron.

- Hallgatom Kapitány! – válaszolt a Főgépész.

- Hadnagy, készítsék elő a SANTA MARIA kompot, ötös szintű bevetésre! Huszonnégy óra múlva legyen indulás kész! – adta az utasítást a Kapitány.

- Igen is Kapitány! Máris neki látunk! – válaszolt Icheb Hadnagy.

A USS COLOMBUS visszatért a normál térbe, impulzus meghajtással haladt tovább az Új Romulus-nak elnevezett bolygó felé.

- Üdvözölnek minket Kapitány! – jelentette Omok Zászlós.

- Köszönöm Zászlós, kapcsolja a főképernyőre! – kérte Orvell.

A vulcani zászlós a Híd főképernyőjére irányította a Romulán Köztársaság bolygójáról érkező adást.

- Natheniel Orvell Kapitány vagyok, a USS COLOMBUS Föderációs Csillaghajó Kapitánya! – mutatkozott be Orvell.

- D’Tan Főminiszter, a Romulán Köztársaság vezetője. – viszonozta a bemutatkozást a romulán államférfi, majd folytatta – Üdvözlöm Önt és legénységét Kapitány a Romulán Köztársaság nevében! Ha transzporter távolságba érnek, várjuk Önt és legénységét a bolygón! – mondta a romulán.

- Köszönjük a meghívást Főminiszter! Hamarosan találkozunk! – válaszolt Orvell, majd elköszöntek és véget ért a kommunikációs adás.

- Kormányos, ha elértük az Új Romulust, álljunk orbitális pályára! – adta ki az utasítás Orvell Kapitány.

- Igen is Kapitány! – jött a válasz Amanda Bryce Zászlóstól.

 uss_colombus_01.png

Röviddel a bejelentkezést követően a COLOMBUS bolygó körüli pályára állt a Romulán főbolygó körül.

- Kŏnu Hadnagy, Öné a Híd! – adta át COLOMBUS parancsnokságát Orvell a fiatal hadnagynak. – Parancsnok, értesítse a tiszteket, hogy tizenkét órás eltávot kap a legénység! Ha végzett, kérem, csatlakozzon a delegációhoz a Kettes Transzporter Állomáson! – kérte Orvell Kapitány Naomi Wildmant. A félig ktariai nő máris neki látott végrehajtani az utasítást.

A transzporternél várakozott Orvell, Keevaan Nagykövet és Weyoun, amikor Naomi is megérkezett a terembe. Miután mindenki elfoglalta helyét a transzporter dobogón, Orvell Kapitány utasította a tisztet az irányító pultnál, hogy adjon energiát a bolygóra való lesugárzáshoz, majd néhány másodperccel később már a Romulán Főminiszter által megadott koordinátákra érkeztek.

 

A Romulán Köztársaság anyabolygója egy kiegyensúlyozott élő világgal rendelkező M típusú bolygó volt, ahol az élőflóra a buja növényzet rengeteg fauna tette barátságossá az újra kezdést a romulán és rémán túlélőknek, akik elhagyni kényszerültek korábbi hazájukat. A Romulán Parlament egy visszafogottabb de a korábbi romulán építészeti stílushoz hasonló épület együttes volt, mely körbe ölelt egy természetes kertet, mely az új társadalmi berendezkedést, az újrakezdés eszméjét szimbolizálta. Az államapparátus a köztársaság hívők lakta területekről tevődött össze, így alkotva Egységkormányt, melynek tagjai a Minisztertanácsban helyet foglaló miniszterek és a Főminiszterből jött létre.

 new_romulus.jpg

A Főminiszter és a Minisztertanács tagjai már várták Orvell-éket, amikor lesugároztak a COLOMBUS fedélzetéről.

- Üdvözlöm Önöket az Új Romulus-on! – mondta D’Tan.

- Köszönjük, a meghívást Főminiszter Úr! A Polgárháború hatása most már az egész Alfa Kvadráns problémájává nőtte ki magát. – válaszolt Orvell Kapitány, majd folytatta.

– Bemutatom Keevaan Nagykövet Urat, a Bolygók Egyesült Föderációjának hivatalos nagykövetét!    

A hölgy a USS COLOMBUS Elsőtisztje, Naomi Wildman Parancsnok.

Mr. Weyoun a személyes taktikai tanácsadóm. – mutatta be társait Natheniel Orvell Kapitány.

- A Romulán Köztársaság nevében mondom, hogy bízunk benne, a Föderáció és a Klingon Birodalom továbbra is támogat minket! – válaszolt D’Tan Főminiszter.

- A Föderáció továbbra is támogatja a szövetséget Önökkel, mindannyiunk érdeke, hogy újra béke köszöntsön a Romulán társadalomra! A Polgárháború okozta veszteségek és a menekültek kárának enyhítése kell, hogy legyen mindannyiunk feladata!

A Shinzon Fanatikusok által elkövetett öngyilkos merényletek veszélyeztetik a segélyszállítmányokat és a menekült táborokban élő romulán lakosságot is! A Yorktown Csillagbázis tragédiája nem ismétlődhet meg! – mondta álláspontját a kelpien származású Keevaan Nagykövet.

- Egyet értek Nagykövet Úr! A Romulán Köztársaság nevében, engedjék meg, hogy népünk érdekeit képviselje Limar Nagykövetasszony! Kérem, egyeztessék, hogyan tudnának segíteni a menekülteken és a két kormány milyen lépéseket tegyen, hogy megfelelő ellátásban részesülhessenek a polgárháborús menekültek! – mondta D’Tan. Keevaan Nagykövet fejet hajtott, és követte a romulán nagykövetasszonyt a tárgyalásokra.

A Főminiszter kérte Orvell-éket, hogy kövessék, így ők is a Parlament épületébe vonultak, hogy folytathassák a megbeszéléseket.

 new_romulus04.jpg

Egy taktikai eligazító terembe vezették a COLOMBUS küldöttségét.

- Orvell Kapitány! A Polgárháborút tovább sújtja Kvanticus Tábornok megalomán terve, hogy újra alapítsa a Hobus katasztrófa előtti Romulán Csillagbirodalmat.

Ne értsen félre, engem ez a pozíció nem érdekelt soha! Azért váltam népem vezetőjévé, mert ők kértek erre. A Romulán Birodalom hajdanán az idegenellenességre építette alapjait, de mára be kellett látnia a társadalomnak, hogy jobbak a barátok, mint az örökös félelem a vélt vagy valós ellenségektől. A Romulus-t ért katasztrófa súlyos csapás volt népünkre, de egyben új lehetőséget is teremtett, hogy újra építsük társadalmunkat, nem hiába csatlakozott annyi bolygó a Köztársaság kikiáltásához. A romulán társadalom kettészakadása borzalmas pusztítással jár a fajunkra nézve. A Romulánoknak és a Rémánoknak szükségük van arra, hogy újjá építsék a több száz éve félre siklott társadalmukat, de Kvanticus Tábornok és követői ezt veszélyeztetik! – mondta D’Tan.

- Mint tudja, a Föderáció nem avatkozhat más civilizációk belügyeibe, ugyanakkor, ahogy a Nagykövet Úr is mondta, készek vagyunk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy véget érjen a népüket sújtó polgárháború.

Kvanticus Tábornokról sikerült szereznünk némi hírszerzési adatot, melyekből leginkább arra következtettünk, hogy lepaktált a Shinzon Fanatikusokkal, de sokkal több használható információnk nem volt róla. – válaszolt Orvell.

- Kvanticus a régi világ maradványa. Egy katona, aki háborús hősként akarja visszaállítani a régi rezsimet. A Shinzon Fanatikusok megjelenése tovább bonyolítja a helyzetet. Egy titokzatos vallási kultuszt építő csoport, akikről senki nem tud semmit. Egyesek szerint a Tal Shiar ügynökeiből alakultak, mások egy lázadó Rémán csoportot sejtenek mögöttük. De se a vezetőjüket nem ismeri senki, se azt, hogy hol van a központjuk. A polgárháborús területekről menekült lakosság szerint, olyan fanatikusok, akik a hajdani Shinzon Prétor elveit követik. – mesélte a Főminiszter, amire Orvell reagált.

- A Shinzon néven ismert személy célja volt a Föderáció, a Föld és az emberek kipusztítása. Saját sérelmeit Jean-Luc Picard Kapitányon próbálta meg levezetni, végül az ENTERPRISE legénysége legyőzte őt, a Romulán flotta segítségével, ha jól emlékszem. – mondta a földi férfi.

- Pontosan Kapitány! Aztán jött Nero, aki a Romulus Incidens néven ismerté vált időutazással megbontotta a tér-idő egyensúlyt, létrehozva ezzel az Alternatív Idővonalat. Egészen az öngyilkos terrortámadásokig semmit nem tudtunk a Shinzon Fanatikusokról, hallottunk történeteket menekültektől, akik egy fanatikus vallási szektáról meséltek, de bizonyíték nem volt rájuk. – válaszolt D’Tan.

- Főminiszter, ha megengedi, megkérdezhetem, hogy a hírszerzésüknek van-e bármilyen információja Kvanticus Tábornokról és csapatairól? – érdeklődött Weyoun.

A Főminiszter és a Minisztertanács egyik minisztere összenéztek, majd némi hezitálást követően Orvell szólt közbe.

- Uram, csak úgy fogunk tudni segíteni, ha minden információ a rendelkezésünkre áll! Barátságos szándékkal jöttünk, de csak akkor adok bármilyen parancsot a legénységemnek, ha mindent elmondanak, amit tudnunk kell! – mondta Orvell.

D’Tan bólintott a másik romulán férfinak, jelezve, hogy mutassa meg a COLOMBUS legénységének az információkat.

- Kererek Admirális vagyok!  - mutatkozott be a másik romulán férfi - Az utóbbi két hétben szokatlanul sok rajtaütés szerű támadást hajtottak végre a Val’Karku és az Ir Rak rendszerekben. Kénytelenek voltunk a flotta több egységét is átvezényelni, hogy meg tudjuk védeni a lakosságot az orbitális bombázásoktól.

Több, mint huszonnégy órája megszűnt minden kapcsolat a Tregadaar rendszerben lévő telepekkel. Az utolsó mélyűri szondák több űrhajót is mértek mielőtt megszakadt a kommunikáció. – mesélte az Admirális.

Weyoun némiképp felhúzta a szemöldökét miközben a harci mozgásokat szimulálta a kezében lévő táblagépen.

- Az alapján, amit mond, úgy tűnik, hogy közre akarják zárni a Gotara-Kappa szektort. Két irányból jelentős hajóhaddal elvághatják a bolygók utánpótlási vonalait, és a szektor bolygói átkerülnének a Polgárháborús Frontvonal másik oldalára. – állapította meg Weyoun.

Kererek és D’Tan érdeklődve hallgatták a vortát.

- Van bármi más használható információjuk? – kérdezte Orvell, és a kérdésre már sokkal gördülékenyebben érkezett válasz, mint korábban.

- Több menekült is arról számolt be, hogy egy nagy erejű fegyvert próbál gyártani Kvanticus, amivel nem csak hajókat, de egész bolygókat képes lehet eltörölni. A fegyvernek valami köze van a Shinzon Fanatikusokhoz, de erről nincs további információnk. – mondta Kererek.

- A nekünk adott hírszerzési adatok alapján, egy klónozó üzeme lehet a Shinzon Fanatikusoknak, valahol a polgárháború sújtotta területeknek azon részén, melyekkel már évek óta elvesztették a kapcsolatot.

Elképzelhetőnek tartják, hogy a hajdani Romulusnál található ez a klónozó üzem? – kérdezte Orvell Kapitány.

Kererek néhány másodpercig gondolkozott, majd helyeselt.

- Elképzelhető Kapitány! A szupernova élhetetlenné tette az egész rendszert, a bolygók elporladtak, nem maradt más csak törmelék. A romulánok az áldozatok tiszteletére zárolták a csillagrendszert, de már évek óta kikerült a Köztársaság fennhatósága alól a szektor. A rendszer Kvanticus polgárháborús zónájában található. – válaszolt helyeslően a romulán Admirális.

- Megközelíthető a rendszer? – kérdezte Naomi Wildman.

- D’Tan Főminiszter próbálkozott felvenni a kapcsolatot a környező bolygókkal, de ugyan úgy jártunk, mint korábban. A Harmadik Rajt küldtük felszabadítani a szomszédos rendszereket, de eltűntek, azóta nincs kapcsolat velük. Ha Kvanticus flottája volt, akkor a COLOMBUS-t is észreveszik, egy ekkora hajó kizárt dolog, hogy átjusson a polgárháborús övezeten! – mondta az Admirális.

- Egy speciális alakulatot küldünk, egy fejlett űrkomp fedélzetén. – válaszolt Orvell Kapitány, majd folytatta – Eljutunk a rendszerbe, megvizsgáljuk van-e ott valami, ha találunk bármit, ami a klónozó gyárra utal, azt megsemmisítjük. – magyarázta az egyszerűnek tűnő tervet Orvell.

Kererek Admirális érdeklődve hallgatta a Kapitány tervét, de szkepticizmusának nem tudott nem hangot adni.

- Kapitány! Gondolja, ha ez ilyen egyszerű lenne, már nem oldottuk volna meg mi magunk? Ne becsülje alá Kvanticus Tábornokot! Egy háborús veterán, aki fiatal korában a Domínium ellen harcolt, sikeresen, mostanra pedig akkora hadsereget gyűjtött össze, hogy a hajó flottánk már- már kevésnek bizonyul ellene!

Kvanticus jó stratéga és a romulán titkos szolgálat képezte ki őt! Ha szembe száll vele, csak az egyikük maradhat életben! – mondta a romulán flotta Admirálisa.

- Kapitány! Félek, nem fogok tudni Önnek hajókat adni! Az egész flottánkra szükség van, hogy megvédjük a lakosságot! – mondta a Főminiszter – De ha ez segítséget jelent, a biztonságiak egy része önökkel tarthat! – ajánlotta fel a segítséget a romulán államférfi.

- Köszönjük Főminiszter! Minden segítség jól jöhet! De az űrkompban sem férünk el sokan. Az öt legjobb katonáját adja, az elegendő lesz! A romulán flotta védje továbbra is a frontvonalat!

Főminiszter! Közösen meg fogjuk tudni állítani Kvanticus Tábornokot, és véget vetünk a polgárháborúnak! – adta a választ a COLOMBUS kapitánya.

A romulán vezetők erre helyeslően bólintottak, ezzel véglegesítették a megállapodást.

 

A tárgyalások végeztével Orvell és küldöttsége visszatért a COLOMBUS fedélzetére.

A Kapitány összehívta a főtiszteket, a megbeszélésen jelen volt Weyoun és Karacas is.

- Közös utunkon az első olyan küldetéssel találtuk szembe magunkat, ami sorsdöntő lehet mindannyiunk, sőt az egész Kvadráns számára!

Kvanticus Tábornokot és a Shinzon Fanatikusokat meg kell állítani! A terv sikeressége azon múlik, hogy hogyan tudunk együtt dolgozni! Az együtt eltöltött rövid idő ellenére, bátran mondhatom, hogy nem csak a Csillagflotta legjobb hajója a COLOMBUS, de a legrátermettebb legénységgel rendelkezünk!

Archer, Kirk, Picard, Janeway, Sisko Kapitány… mindannyian híresek a Föderáció történelmében, de csak azért, mert egy olyan legénységgel dolgozhattak együtt, akikben száz százalékig megbíztak.

Én is megbízom Magukban!

Vessünk véget a Romulán Polgárháborúnak! – mondta Orvell Kapitány. A főtisztek érezték a Kapitány beszédének a fontosságát.

- Mr. Icheb! Előkészítették a SANTA MARIA-t az indulásra? – kérdezte Orvell.

- Igen Kapitány! A komp indulásra kész! Fegyverzet, pajzsok, deflektor vezérlés, hajtóművek megerősítve. A felszerelést bekészítették a raktérbe. Kapitány, aktiváltuk a kompon transztér hajtóművet, ha megengedi Önökkel tartanék! – ajánlotta fel a brunali.

- Köszönöm Hadnagy, de Önre az Új Romuluson lesz szükség! A Főminiszter szerint Kvanticus Tábornok valami titkos, nagy erejű pusztító fegyvert épít. Segítsen a romulán tudósoknak, keressenek energia nyomokat, szubtér jellemzőket, bármit, lényeg, hogy megtalálják a fegyvert, feltéve, hogy valóban létezik! – válaszolt Orvell Kapitány.

- Értem Kapitány! – vette az utasítást a Főgépész, ezután Orvell folytatta.

- Mareq Hadnagy, Nyolcas, maguk szintén Icheb-nek segítsenek az Új Romuluson! – mondta, a kelonai és a Gépészeti Segéd Hologram jelezték, hogy ők is értik a parancsot.

- Mr. Karacas! Ha jól tudom, a daktarik mesterei az információszerzésnek, ugye? – kérdezte Orvell, a főszakács helyeslően bólintott – Akkor a Maga feladata lesz, hogy Mr. Weyoun-nal és Kŏnu Hadnaggyal kövessék nyomon az Asztrometriai Laborból a frontvonalon történő csapat mozgásokat, és tájékoztassák róla Kererek Admirálist és a Romulán védelmi flottát!  - adta az utasítást a daktarinak, a vortának és a földi tisztnek.

Weyoun és Karacas jelét sem mutatták, hogy bármi gondjuk lenne ezzel a feladattal.

- Kapitány! A Colombus Speciális Osztag készen áll a bevetésre! A legjobb húsz fős csapatot állítottam össze! Ha kiadja a parancsot, máris indulunk! – jelentette Myra Myrian Parancsnok-helyettes.

- Köszönöm, úgy készüljenek, hogy öt romulán tiszt is velünk tart! – válaszolt Orvell.

- Velünk? Hogy érti ezt Kapitány? – kérdezett közbe Naomi Wildman meglepődve.

- Semmi gond Parancsnok! Én vezetem majd az Osztagot! Amíg távol leszek Ön lesz a COLOMBUS Kapitánya! – válaszolt Orvell.

- Kapitány, fel kell hívnom rá a figyelmét, hogy a hajó kapitánya csak sürgős esetben hagyhatja el riadó készültség esetén a hajót! – szólt közbe Dr. Sanders, aki féltette barátját.

- Ez a küldetés elég sürgős ügy Doktor! Erről nem nyitok vitát! Myra Parancsnok-helyettessel vezetjük az Osztagot, ha minden jól megy, megfékezhetjük Kvanticus-t. Ha valami balul ütne ki, megtiltom, hogy utánunk jöjjenek! A Föderáció nem léphet háborúba Kvanticus-szal! A COLOMBUS-nak is van egy küldetése! A Delta Kvadránsban számítanak a segítségünkre! Ne feledjék, a küldetésünk fő célja, hogy megőrizzük a Béta és a Delta Kvadráns közötti békét! Így is túl sok időt vesztettünk már! – adta az utasítást Natheniel Orvell Kapitány az összes főtisztnek, akik a teremben ültek. Láthatóan mindenki meglepődve hallgatta a bejelentést. Aeron Sanders-nek nem is tetszett a dolog, hogy jóbarátja ilyen veszélyes küldetésre indul.

- Mr. Icheb, mennyi időbe telik a transztér hajtóművel eljutnunk a Romulus Rendszerbe? – kérdezte Orvell.

- A becsléseink szerint két transztér ugrással meg lehet tenni a távolságot! Mivel a SANTA MARIA-ba épített generátor egység sokkal kisebb, mint a COLOMBUS-é, így legalább két ugrásra lesz szükségük. A generátor újra töltési idejével együtt, nagyjából harminckét órán belül megtehető az út, ami a szubtérben, maximális fokozaton is közel három és fél hétig tartana. – válaszolt a Főgépész.

Orvell nyugtázta a választ, majd olyan elszánt arckifejezéssel tekintett a legénysége tagjaira, mint eddig még soha.

A Delta Kvadránsba vezető küldetésük igazi, nagy próbatételéhez most érkeztek, ezt mindannyian érezték.

- Uraim, sok sikert mindenkinek! Hamarosan találkozunk! Munkára! – búcsúzott a főtisztjeitől Orvell Kapitány.

Az egyeztetést követően az eligazító szobából a Hídra mentek.

- Wildman Parancsnok, Öné a COLOMBUS! – adta át a kapitányi parancsnokságot Natheniel Orvell, majd baráti hangon folytatta az elsőtisztjének szánt búcsú üzenetet – De vigyázzon rá! – mondta Orvell.

Naomi Wildman picit elmosolyodott, de érezte a felelősség súlyát, és a küldetés veszélyességét is, amire Orvell és a Colombus Speciális Osztag indulni készült.

Mareq és Myra is búcsút vettek egymástól, a kelonai származású testvérpár érzelmekben gazdagon élte meg a búcsú pillanatát.

- Vigyázz magadra Nővérem! – mondta Mareq, miközben Myra szívéhez rakta tenyerét. A kelonai férfi szeme sarkán könnycseppek jelentek meg.

Myra Myrian is elérzékenyült, amikor egész testében érezte a testvérétől való elszakadást.

- Minden rendben lesz! Ne aggódj! Hamarosan visszatérünk a Kapitánnyal! – mondta az idősebb testvér, majd Mareq arcát végig simította tenyerével – Te is vigyázz magadra kis öcsém! Ne keveredj ismét bajba! – mondta kicsit oldottabb hangon, ezen Mareq is elmosolyodott.

Orvell már a turbó liftnél várta Myra-t, a kelonai nő csatlakozott hozzá, majd a fő Hangárba indultak.

Miután a Kapitány távozott a parancsnoki Hídról, Naomi Wildman megkérte Icheb-et Mareq-et és Nyolcas-t, hogy induljanak az Egyes Transzporter állomásra, és sugározzanak a Romulán Minisztériumba, hogy elkezdhessék a kutató munkát az állítólagos titkos fegyver után.

Karacas és Weyoun következett, akik csatlakoztak Liu Kŏnu Hadnagyhoz, ők az Asztrometriai Laborba indultak a Kvanticus flottája által végrehajtott frontvonalbeli támadások elemzését végezni.

 

Natheniel Orvell és a Colombus Sepciális Osztag, felszerelkezve készen álltak az indulásra. Az osztagot a USS COLOMBUS Kapitánya vezette, vele tartott Myra Myrian a Biztonsági főtiszt valamint egy húsz fős osztag, akik leginkább a COLOMBUS legjobb biztonsági emberei voltak, valamint öt romulán Köztársasági Gárdista, akiket a Főminiszter küldött Orvell-éknek segítségül.

Az Osztag tagjai már az űrkompban voltak, Orvell és Myra is beszállni készültek, Dr. Aeron Sanders pedig az utolsó orvosi elsősegély készletet adta oda a Kapitánynak.

- Sok sikert barátom! Ilyen öngyilkos küldetésre csak egy Csillagflotta kapitány mehet! – mondta búcsúzóul a hajó Orvosi főtisztje Orvellnek.

- Tudod, hogy nem kockáztatnám feleslegesen a legénység életét! De most az egész Föderáció sorsa múlik rajtunk! – válaszolt Orvell.

- Tudom, ahogy azt is, hogy úgy sem tudlak jobb beletásra téríteni! – mondta az orvosi rangban lévő férfi, majd kezet fogtak és a Kapitány is beszállt az Űrkompba.

Az Osztag tagjai elfoglalták helyüket a komp fedélzetén, bár egy kicsit szűkösen voltak, de még rendben elfértek a taktikai küldetésekre tervezett űrkompon.

Myra már a komp vezérlőjében volt két másik emberrel, majd Orvell Kapitány is helyet foglalt a másod pilóta székében.

- Készen állunk az indulásra Kapitány! – jelentette Myra Myrian.

- Köszönöm Parancsnok-helyettes! Akkor ne vesztegessük az időt, indulás! – válaszolt Orvell.

A COLOMBUS zsilip ajtaja kinyílt, a SANTA MARIA űrkomp felemelkedett és a szigetelőmezőn áthaladva elhagyta a COLOMBUS fedélzetét.    

 delta_flyer_1.jpg

- Távolság a COLOMBUS-tól 3.500 méter!

8.000 méter!

12.000 méter!

20.000 méter!

Kapitány, elértük a biztonságos ugrási távolságot!

Burkolat integritás száz százalékon!

Transztér generátor töltöttsége száz százalékon!

Kapitány, megkezdhetjük a transztér ugrást! – jelentette Myra. Orvell nyugtázta a helyzetjelentést, majd hívta a COLOMBUS-t.

-  COLOMBUS, itt a SANTA MARIA űrkomp!  - kezdte az audió hívást Orvell.

- Itt Naomi Wildman, hallgatjuk Kapitány! – válaszolt az Elsőtiszt.

- Elértük a biztonságos transztér ugrási távolságot! Megkezdjük az ugrást! – mondta Orvell.

- Sok sikert Kapitány! Vigyázzanak magukra! – válaszolt Naomi Wildman a COLOMBUS Hídjáról.

- Köszönjük! Hamarosan találkozunk! Orvell vége! – búcsúzott el a Kapitány a COLOMBUS-on lévő legénységétől.

- Felkészülni a transztér ugrásra! Cél koordináták megadva, indítási szekvencia aktív! Visszaszámlálás!

5…4…3…2…1…

Belépünk a transztér járatba! – jelentette Myra Myrian Parancsnok-helyettes. A SANTA MARIA űrkomp előtt megnyílt egy transztér ablak, majd a Deltakomp osztályú hajó belépett a transztér járatba.

 

Mareq, Icheb és Nyolcas az Új Romulus-on, a fővárosban voltak, már több óra elteltével próbálták a romulán technikusokkal elemezni a szuper fegyverről szerzett adatokat.

new_romulus03.jpg

- Mr. Icheb, megvizsgáltuk a thalaron sugárzást a Romulus szektorban, de nem találtunk arra utaló nyomot, hogy thalaron jellegű fegyvert készítenének. – magyarázta az addigi eredményeiket az egyik romulán kutató tiszt.

- Mareq Hadnagy, Ön mit gondol? – kérdezte a brunali a kelonai tiszt társát.

Mareq a kijelzőn futó sugárzási méréseket vizsgálta, de nem tudott sokkal többet mondani, mint korábban.

- Véleményem szerint sincs semmi, ami arra utalna, hogy a rendszerben thalaron sugárzás lenne. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a hátra maradt téta sugárzás, ami a szupernova robbanása után keletkezett olyan magas még most is, hogy még a csillagrendszer perepén sem lehetne biztos mérési eredményeket kapni.

A háborús zónában található rendszerek egyikében sem találtam a feljegyzések között olyan mérési eredményt, ami kiugró szintet mutatna. Igazság szerint, nem jutottam sokkal előrébb, mint eddig. – válaszolta Mareq Hadnagy.

- Abból a feltételezésből indultunk ki, hogy ha létezik bármilyen titkos szuper fegyver, akkor valami hasonló energia kibocsátása lehet, mint amit Shinzon épített. De Kvanticus Tábornok csak katonai erejét erősíthette, a romulán tudományos tanács tagjai a Köztársaság területére menekültek, így kevés esélye van annak, hogy bonyolult tudományos kisérletekbe kezdett. – mondta el véleményét a Gépészeti Segéd Hologram.

Icheb és Mareq is gondolkoztak a Nyolcas által felvetett lehetőségen.

- Nyolcas, mit gondol, ha Kvanticus fegyvert építene, azt melyik csillagrendszerben rejtené el? – kérdezte Mareq.

- Nos, úgy gondolom, hogy több szempontból is kizárhatjuk a Romulus rendszert, mivel a téta sugárzás mértéke nem csak a scennereket zavarja meg, de hosszútávú behatás során olyan sejtpusztulást idéz elő, ami visszafordíthatatlan károsodást okozna egy humanoid élőlény szervezetében.

A Polgárháború tizenhat csillagrendszert érint, négy szektorban és még hozzá vehetjük, hogy hat bolygó biztosan Kvanticus Tábornok irányítása alatt áll. Mivel egy háborús veteránnal van dolgunk, aki stratégiai döntéseket logikus alapokon hoz meg, véleményem szerint abban a rendszerben kellene keresnünk, ahol a bázisa is található! – mondta véleményét Nyolcas.

- Akkor azt javaslom, keressünk bármilyen szokatlan energia jellemzőt vagy szubtéri jellemzőt ebben a hat csillagrendszerben! – javasolta Mareq, miközben rámutatott azokra a bolygókra, melyekről biztosan lehetett tudni, hogy Kvanticus Tábornok befolyása alatt állnak.

A COLOMBUS legénységének három tagja tovább dolgozott a romulánokkal az esetleges energia nyomok keresése ügyében.

 

A USS COLOMBUS fedélzetén Weyoun, Karacas és Kŏnu Hadnagy elemezték a másik romulán fél taktikai lépéseit.

romulan_polgarhaboru.PNG

- Hadnagy, tegyük fel, ha Kvanticus Tábornok flottája a Tregedaar rendszerből indít támadást, illetve a Morendor rendszerben gyűjtik össze a flottájukat, a Kappa Tucanse és a Gotara Prím elfoglalásával mindössze tizennyolc parsec-re kerül a rebellisek flottája az Új Romulus-tól. Jól kalkulálom? – érdeklődött Weyoun a Hadnagytól.

Liu Kŏnu és Mareq az utóbbi hetekben egyre jobb barátságot alakított ki a vortával, többször jártak az új holoregényükben is, de tudta jól, hogy a daktari és a vorta nagyon nem jönnek ki egymással, ezért kicsit tartott is attól, hogy nem lesz-e probléma abból, ha összezárják őket, de látszólag Karacas és Weyoun is tette a dolgát anélkül, hogy bármilyen konfliktus lett volna köztük. Miközben végezte a pultján lévő szimulációkat, annyira elmerengett, hogy Weyoun másodszorra szólította meg, mire felkapta a fejét.

- Mr. Kŏnu! – szólította meg ismét a vorta.

- Igen! Bocsánat, elgondolkodtam. – válaszolt a fiatal tiszt.

- Mit gondol a szimuláció eredményéről? – kérdezte ismét Weyoun a földi férfit.

- A Tregedaar rendszerrel megszakadt minden kommunikáció, tehát biztosan ott gyűjtik a csapataikat. Ha sikerül közrefogniuk Gotara-Kappa szektor rendszereit, akkor igen, onnantól már csak pár fényévre vannak attól, hogy a fővárost támadhassák. – helyeselt Kŏnu.

- A Gotara-Kappa szektor érdektelen Kvanticus számára. Ritkán lakott bolygók, kevés kolónia, és a polgárháború már évek óta rátette a bélyegét a szektorra. Már rég áttolhatta volna a Tábornok a frontvonalat, ehelyett az Ir Rak és a Val’Karku rendszerekben támadtak az utóbbi hónapokban. Azt gondolom a rebellis flotta a Ch’Vania rendszert fogja megtámadni. Több milliós városok, erős gazdasági háttér, ipar, és azzal egyesítheti a teljes frontvonalat, létrehozva egy megszállási övezetet. – mondta a saját gondolatait Karacas.

- Logikátlan katonai lépés lenne, rajtaütés szerű támadásokból egy nehezen védhető hosszú megszállási övezetet létrehozni. Ez nem vallana sem a romulán taktikai lépésekre, sem pedig Kvanticus eddigi stratégiájára! – válaszolt kicsit lekezelő stílusban Weyoun a daktari szakácsnak.

- Ismét a Domínium felsőbb rendűsége… Maga semmit sem változott! – vágott vissza Karacas.

- Ez nem felsőbbrendűség! Mindössze egyszerű taktikai analízis. De egy szerzetes nép gyermeke még is honnan ismerhetné, hogyan kell háborút nyerni? – vágott vissza a vorta, erre Karacas egyre indulatosabb lett.

- Lehet, hogy a népem egy egyszerű szerzetes nép volt, amikor leigázták a világunkat, de annyira még sem volt tökéletes a tervük, hiszen elveszítették a Háborút! A vorta felsőbbrendűség kudarcot vallott! – mondta Karacas.

- Még a saját világukat sem tudták megvédeni! A képességeik nagy részét elveszítették. Lehet, hogy a Háborút mi veszítettük el, de a daktari nép hamarabb bukott el, mint a Domínium! – vágott vissza Weyoun.

A fokozódó szóváltás kezdett elmérgesedni, így Kŏnu Hadnagy jobbnak látta, ha közbe lép, mielőtt megismétlődik az Étkezdében történt incidens.

- Most azonnal fejezzék be! – utasította az idegeneket Liu Kŏnu – Ezzel egyikük sem jut előrébb, Kvanticus pedig mindannyiunkat eltöröl, őt nem fogja érdekelni, hogy daktari vagy vorta!  - oktatta ki a földi férfi a daktarit és a vortát.

Karacas és Weyoun is tudomásul vették Kŏnu Hadnagy parancsát és nyitottabb hozzáállással próbálták meg folytatni a taktikai tervezést.

- Ha Köztársasági flottát megosztják, nagyobb eséllyel tud támadni Kvanticus Tábornok, ezért kénytelen lesz Kererek Admirális kockáztatni. – állapította meg a daktari, ezzel Weyoun és Kŏnu is egyet tudott érteni.

Miközben sikerült végre dűlőre jutnia a három fős társaságnak hívás érkezett a Hídról.

- Asztrometria, itt a Wildman Elsőtiszt! – jött az üzenet.

- Itt Kŏnu Hadnagy! Hallgatjuk Parancsok! – válaszolt a csillagflotta tiszt.

- Hadnagy, most érkezett az üzenet Kererek Admirálistól, a Romulán flottát átvezényelték a Ch’Vania csillagrendszerbe. Néhány perce több hajó lépett ki a hipertérből a főbolygónál és orbitális bombázásba kezdtek. – hallatszott az üzenet.

- Ennyit a Domínium taktikájáról… - bökte oda Karacas, de Weyoun inkább tudomást sem vett a megjegyzésről.

- Hadnagy! Kérem, fáradjon a Kettes Transzporter állomáshoz, a Romulán zászlóshajóra sugározzuk, kérem, segítsen az Admirálisnak! – hallatszott a parancs.

- Igen is Parancsnok! Már is indulok! – válaszolt Kŏnu, majd ezzel véget ért a hívás.

- Ne feledje, Kvanticus Tábornok megakarja szerzeni a csillagrendszert, azzal kitolhatja a háborús zónát! Mindent meg fog tenni a győzelemért – emlékeztette Karacas Kŏnu Hadnagyot.

- Köszönöm, szem előtt fogom tartani!

Maguk pedig próbálják meg nem megölni egymást! – adta a parancsot, ami picit viccesen is hangzott.

- Vigyázzon magára Mr. Kŏnu! – búcsúzott Weyoun egyik új barátjától, majd Kŏnu Hadnagy elindult a Kettes Transzporter állomás felé, ahogy arra Naomi utasította.

A vorta és a daktari férfi csendben folytatták a taktikai elemzéseket, illetve a folyamatosan érkező információkat figyelték, amik az induló Romulán flottáról érkezett.

 

A SANTA MARIA űrkomp megtette a Romulus rendszer felé vezető út első felét. Nagyjából hat órát utaztak a transztér járatban, amikor vissza kellett lépniük normál térbe, hogy az űrkomp transztér generátora újra töltődhessen.

Az utazás első részében nem jelentkezett semmi probléma, a komp burkolata, hajtóművei jól bírták a transztér járatban történő utazást.

 A Colombus Speciális Osztag tagjai egy közel húsz órás pihenőn kellett, hogy részt vegyenek, mielőtt újra aktiválhatták a transztér generátor hajtóművet. Ez idő alatt mindenki igyekezett higgadt maradni és a lehető legtöbbet pihenni, hiszen nem tudhatták mi vár rájuk a Romulus rendszerben. A kényszer várakozás ideje alatt egy kettestípusú nebulában rejtőzve próbáltak több információt szerzeni a mélyűri scennerekkel.

A Romulus Csillagrendszerig szintén hat órás utat kellett megtenniük az űrkomppal Orvell Kapitánynak és különleges egységének.

- Kapitány! Hamarosan megérkezünk a Romulus Rendszerbe! – jelentette Myra Myrian Parancsnok-helyettes.

- Köszönöm! Látunk bármit is a távérzékelőkkel? – kérdezte Orvell.

- Sajnos semmit! Továbbra sem tudunk semmilyen adatot mérni a rendszerből. – válaszolt Myra.

- Várható volt… a szupernova hátra maradt sugárzása mindent elnyom.

Ha kilépünk normál térbe, azonnal húzza fel a deflektor és az ablatív pajzsokat! Nem szeretnék meglepetést! – adta a parancsot Orvell Kapitány.

romulus02.jpg

A SANTA MARIA űrkomp kilépett a Romulus rendszer peremén a transztér járatból, mellyel alig több, mint harminckét óra alatt képesek voltak átutazni a romulán polgárháborús űrön.

- Jelentést Parancsnok-helyettes! – kérte Orvell.

- A téta sugárzás még mindig nagyon magas, az érzékelők nagyon nehezen tudnak különbséget tenni a dolgok között. – válaszolta Myra, majd a látványtól elborzadt – Micsoda pusztítás! – állapította meg.

- Közel öt milliárd romulán és rémán vesztette az életét egy szempillantás alatt. Nem csoda, hogy azóta sem tudtak megbékélni. – válaszolta Orvell Kapitány.

Fél impulzussal haladjunk át a rendszeren, és próbáljunk meg mindent kiszűrni a téta sugárzás mellett! – adta a parancsot Orvell.

Nem sokkal később a komp comutere jelezte, hogy valami eltérő energia jellemzőt érzékel, az addigi magas téta sugárzáshoz képest.

- Megpróbálom átállítani a szűrőket. – mondta Myra, miközben a pultján lévő gombok segítségével átállította az űrkomp érzékelőit.

- Kapitány, tisztul a jel! Egy nagyobb hajót érzékelek… bocsánat ez egy űrállomás! De úgy néz ki, mintha nem olyan rég elhagyták volna. – jelentette a Biztonsági főtiszt.

- Megnézzük!

Szálljunk le azon az aszteroidán, onnan megpróbálunk átsugározni! – adta az utasítás Orvell Kapitány, majd hátra ment az osztaghoz.

- Megérkeztünk! Úgy néz ki megtaláltuk a klónozó üzemet. Készüljenek, megpróbálunk átsugározni! – mondta Orvell a Colombus Sepciális Osztag tagjainak.

A COLOMBUS legénységéhez tartozó tagok és a Romulán Köztársasági Gárdisták felöltötték az átszálláshoz használt védő ruházatot.

 d_deridex01.jpg

A VALMES Romulán Köztársasági zászlóshajó fedélzetén volt Kŏnu Hadnagy is, amikor megérkezett a flotta a Ch’Vania rendszerbe, ahol éppen három fregatt osztályú csatacirkáló támadta a bolygót. A VALMES zászlóshajó, ami egy D’Deridex osztályú csatahajó volt azonnal támadásba lendült a bolygót támadó ellenséges hajók ellen.

A Köztársasági flotta többi hajója is felzárkózott a VALMES mögött, de egy rajtaütés szerű támadástól tartva a többi hajó nem lépett be az ütközetbe.

A három Kvanticus Tábornok flottájához tartozó fregatt szinte azonnal feladta a küzdelmet, mivel tűzerejük és a hajók deflektor pajzsa messze alul múlta a VALMES tűzerejét. A visszavonuló fregattok térváltásra készültek, így Kererek Admirális kiadta a tűzparancsot, amivel az egyik hajót felrobbantották, egy másikat mozgásképtelenné tettek, csak a harmadik hajó tudott teret váltani mielőtt foton torpedók találták volna el.

Az Admirális és a Hídon tartózkodó személyzet örömmel fogadta a kicsi, de fontos győzelmet.

-  Kŏnu Hadnagy! Ez egy fontos győzelem! A Ch’vania-t nem veszíthettük el! Köszönjük a taktikai tanácsokat! – köszönte meg az Admirális a Csillagflotta tiszt segítségét – A Köztársasághoz hű területek második legsűrűbben lakott szektora, így is várjuk a kárjelentéseket a bolygóról. – mondta Kererek mielőtt beérkeztek a jelentések.

- Admirális, a Konzuli Hivatal jelentése szerint, több ezer halott és még több sérültje van az orbitális bombázásoknak! Több város is romokban hever.

Admirális! A jelentés szerint a támadó flotta több száz harci egységet sugárzott a felszínre! – jelentette az egyik romulán tiszt.

- Kvanticus! Az a megátalkodott ördög! – dühöngött az Admirális miközben az egyik öklével az előtte levő konzolra csapott mérgében.

- Uram? – érdeklődött Kŏnu.

- Az volt a célja, annak a Shinzon imádó, őrültnek, hogy minél több száraz földi egységet tudjon a bolygóra hozni, ezzel hosszútávra befészkelte magát a rendszerbe… lényegében polgárháborús övezetet csinált a Ch’Vania-ból. Ugyan ez volt a Terixen, a Gotara Prímen és a többi bolygón is, amik ma már a polgárháborús övezetbe tartoznak. – magyarázta indulatosan az Admirális.

- Uram! Hívás érkezik a USS COLOMBUS Csillaghajóról! – jelentette a kommunikációs tiszt, az Admirális jelezte neki, hogy kapcsolja a kivetítőre.

Weyoun és Karacas indították a hívást.

- Admirális! – üdvözölték először a romulán férfit, majd társukat keresték – Kŏnu Hadnagy! A Ch’Vania elleni támadás szerintünk elterelés volt! Hatalmas taktikai mozgósítást végeztek, szinte az egész flotta abban a rendszerben van! Nyitottá vált az űr az Új Romulus felé!

Azonnal vissza kell térniük! – mondta Weyoun a Hadnagynak.

A vorta éppen hogy befejezte a mondatot, a videó hívás minősége romlani kezdett, majd szinte nem sokkal azután meg is szakadt.

- Mi történt? – Kérdezte az Admirális a tisztet.

- Valamilyen interferencia zavarja a kommunikációs csatornákat Uram! – válaszolt a női romulán tiszt.

Kŏnu Hadnagy is az egyik irányító pulthoz lépett és megpróbálta újra hívni a COLOMBUS-t de ő sem járt sikerrel.

- Admirális ebben a pillanatban lépett ki a szubtérből egy… - jelentette az egyik tiszt, de a mondatot már nem tudta befejezni, mert egy hatalmas robbanás rázta meg a hajót…

 firstcontactcube.jpg

 

A COLOMBUS fedélzetén Weyoun-ék próbálták újra hívni a Romulán Köztársasági flottát, de sikertelen volt minden próbálkozásuk.

Naomi Wildman közben azon gondolkozott, hogy elrendeljen-e riadó készültséget.

- Mr. Weyoun, jelentést kérek! – adta a parancsot a megbízott Kapitány.

- Teljesen elvesztettük a kapcsolatot Kŏnu Hadnaggyal és a VALMES csatahajóval! – jelentette a vorta, majd folytatta – Asszonyom, ha megengedi, javasolnám elrendelni a vörös riadót! A jel nem természetes okok miatt szakadt meg, szándékos zavaró jelek miatt szakadt meg a kapcsolatunk a flottával!

A Domínium háború idején vizsgáltuk az ellenség harci stratégiáját… tipikus Romulán taktika, hogy támadás előtt megbénítják a teljes kommunikációt, majd álcázásból kilépve pöröly jellegű támadásba kezdenek. Fegyelmezett, összehangolt támadásba rendszerint több, fontos célpontra összpontosítva. – magyarázta a vorta Nomi Wildman-nak. Mindenki meglepetésére Karacas is megerősítette az előtte szólót.

- Kapitány, bár a daktarik nem harcos nép, és megvetésemet továbbra is élvezi Mr. Weyoun… - mondta, a daktari férfi, közben erre csak egy feltartott kézmozdulattal, mosolyogva hajolt meg a vorta, jelezve, hogy bóknak tekinti Karacas megvetését – Ugyanakkor kivételesen egyet kell értenem vele! – itt még Weyoun szemei is kikerekedtek – Néhány könnyű cirkálót leszámítva rajtunk kívül semmilyen védelmi egység nem maradt a bolygó körül! Az az érzésem, hogy Kvanticus támadást fog indítani. – mondta Karacas.

- Ha maguk ketten egyetértenek, az nekem már elég ok arra, hogy riadó készültséget rendeljek el! – mondta határozottan az Elsőtiszt.

- VÖRÖS RIADÓ!

Pajzsot fel! Mr. Borikk, fézereket feltölteni! – adta ki a parancsot Naomi Wildman.

- Asszonyom, automatikus vészjelzést fogunk a bolygóról! – jelentette Omok Zászlós.

- 4,231-es szintű chroniton fázis eltolódást észlelek! Több tucat harci gép lép ki álcázásból! – jelentette Weyoun.

 

Hatalmas robbanás rázta meg a fővárost, ami azonnal automatikus vészjelzést kezdett sugározni minden szubtéri csatornán.

A robbanást egy öngyilkos Shinzon Fanatikus klón okozta, aki egy antianyag detonátort robbantott fel a város központjában nem messze a Minisztérium épületétől. A robbanás szinte mindent elpusztított több kilométeres körzetben, a főváros közepén egy hatalmas kráter tátongott.

Mareq, Nyolcas és Icheb egy védettebb helységben voltak, amikor a robbanás történt, így kisebb sérülésekkel megúszták a támadást. A Minisztérium épületéből elkezdték evakuálni a túlélőket, így találkozott a COLOMBUS legénységének három tagja a Főminiszterrel és néhány másik romulán vezetővel, akiket éppen óvóhelyekre kísértek.

- Mi történt Főminiszter Úr? – kérdezte Mareq.

- Öngyilkos merénylő robbantott a városközpontban! Hatalmasak a károk! Ezek szörnyű vadállatok! – mondta dühösen D’Tan Főminiszter.

- Kapcsolatba kell lépnünk a hajóval! – javasolta Nyolcas, de már a kommunikátorán keresztül nem sikerült kapcsolatban lépniük a COLOMBUS-szal.

- Zavarják a kommunikációt! Meg fogják támadni a bolygót! – vonta le a következtetést Mareq, erre a Főminiszter arca még borúlátóbb lett.

- Kererek Admirális a flottával a Ch’vania Rendszerben van, védtelenül maradt az Új Romulus… - vonta le a következtetést D’Tan, aki még nem is sejtette mekkora bajba kerültek a Köztársasági flotta hajói.

- Segítséget kell hívnunk! – mondta Nyolcas. A másik két csillagflotta tiszt egyet értett a hologrammal.

- Főminiszter, honnan sugározzák az automata szubtéri vészjelzést? – kérdezte Icheb.

- A Védelmi Központból, de az a város másik végén van. – válaszolt D’Tan.

- Mareq, Nyolcas, el kell jutnunk a Védelmi Központba! Ez az egyetlen esélyünk, hogy üzenetet tudjunk küldeni! – mondta a javaslatát a COLOMBUS főgépésze.

Mareq Myrian és Nyolcas egyet értettek, és D’Tan is jelezte, hogy csatlakozni kíván a csapathoz.

- Parancsnok, vigyék biztonságba a Minisztertanács tagjait! – adta az utasítást a Köztársasági Gárda vezetőjének, aki engedelmesen végrehajtotta a parancsot.

- Egy transzporter pontot kell keresnünk! – javasolta a Főminiszter Icheb-éknek.

Ahogy elindultak a Minisztérium épületéből megszólaltak a légvédelmi szirénák, és az égbolton skorpió II-es osztályú vadászgépek jelentek meg, amik felszíni célpontokat vettek célba…

 romulan_fleet.jpg

A USS COLOMBUS-t felszólítás nélkül támadni kezdték a romulán harci hajók, akárcsak az Új Romulus bolygót védő néhány köztársasági cirkálót is.

A Parancsnoki Hídon volt Weyoun és Karacas, valamint azok a főtisztek, akik nem lettek más helyszínekre vezényelve.

- Miss Bryce, Delta Kettes kitérő manőver!  - adta a parancsot Naomi Wildman.

A kormány vezérlésnél helyet foglaló Amanda Bryce azonnal végrehajtotta a parancsot, a USS COLOMBUS a Kvanticus Tábornok irányítás alatt álló romulán flotta tűzerejével nézett szembe.

Egymás után érték a fézer találatok a hajó pajzsát.

- Jelentést Mr. Borikk! – kérte Naomi.

- Pajzsok 74%-on! – hatalmas a túlerő Asszonyom! Nem fogja sokáig bírni a pajzs ezt a heves támadást! – jelentette a Taktikai Segéd Hologram.

- Amanda, ha szólok, forduljunk erősen balra, majd azután döntse be hajó orrát legalább negyvenöt fokos szögben!

Borikk Hadnagy, minden fézerrel célozza a legközelebbi Romulán harci madarat! Lőjön tricobalt torpedókat a nagyobb csatahajokra! – adta az utasítást a tiszteknek a megbízott kapitány.

Borikk és Amanda nyugtázták a parancsot, és amikor Naomi jelt adott, végrehajtották a támadást az ellenséges romulán űrhajók ellen.

A támadás sikeres volt, harcképtelenné tettek két harci madár típusú rombolót és megsemmisítettek több csatahajót is.

- Asszonyom a deflektor túltöltődik, pajzs 18%-on! – jelentette Omok Zászlós.

- Ablatív pajzsot aktiválni! – adta az újabb parancsot, de mielőtt Borikk végrehajthatta volna az utasítást egy ion ágyú átszakította a burkolatot a 8-as fedélzeten, ahol a deflektor pajzs és az ablatív pajzs generátora volt. Több bioneurális áramkör is megsérült, így a computer vezérlés is leállt.

Hatalmas robbanás rázta meg a hajót, amikor a 8-as fedélzeten beszakadt a burkolat, így a pajzsok sem működtek és a fegyver rendszer is leállt.

- Kárjelentést! – parancsolta Naomi, miután visszaült a kapitányi székbe, ahonnan a robbanáskor a padlóra zuhant.

- Burkolatsérülés a 8-as fedélzeten! Vész szigetelő mezők aktiváltak! De szökik az energia! A pajzsok leálltak, megsérült a deflektor és az ablatív pajzs generátor Asszonyom! – jelentette Omok Zászlós.

- Minden megmaradt energiát irányítsanak a pajzsoknak! A létfenntartást is! MOST! – adta a parancsot az elsőtiszt.  

A Kvanticushoz tartozó hajók ekkor abbahagyták a támadást.

- Asszonyom, a lázadó romulán flotta abbahagyta a támadást! – jelentette Omok, aki megsérült a homlokán, és a zöld vére végig csurogva az arcán a zubbonyára csepegett.

- Szivárgás van a Gépházban Asszonyom! Ha nem állítjuk le, túlterhelődhet a reaktor! – jelentette Karacas.

- Meg tudja oldani? – kérdezte Naomi Karacast, a daktari jelezte, hogy igen meg tudja oldani – Mr. Weyoun, menjen, kérem Mr. Karacas-szal és állítsák meg a szivárgást! – kérte Noami a vortát.

- Ahogy kívánja! – válaszolt a vorta és Karacas-szal együtt elindultak a turbolifttel a 10-es fedélzetre, a Gépházba.

Miközben a két civil tagja a legénységnek úton volt a Gépházba egy újabb hatalmas robbanás rázta meg a hajót, amitől megsérült a turbólift aknája és a lift kabin beroskadt, amiben Karacas és Weyoun utaztak…

 romulus01.jpg

A Romulus csillagrendszer tele volt törmelékkel, amik a rendszer felrobbant bolygóiból megmaradtak, ezek között a romok között volt egy régi típusú, de nem olyan régen használt kisebb romulán űrállomás is, amit egyértelműen a katasztrófa után telepítettek a helyszínre. A Colombus Speciális Osztag át transzportált a SANTA MARIA űrkompról a nem rég elhagyott űrállomásra.

Miután az Osztag elhagyta a kompot, a fedélzeti computer aktivált egy előre programozott parancssort.

 

Orvell Kapitány és az Osztag tagjai materializálódtak a romulán űrbázison, ami láthatóan nem olyan rég még működött.

- Lélegezhető oxigén van az objektum nagy részében. – jelentette Myra, ezután a csapat tagjai lekapcsolták a szkafander részét az űrruhának amiben átszálltak.

Mindenkinél fézer karabéjok és romulán diszruptorok voltak, valamint Orvell is elővette a tricorder-ét és Myra-val közösen vizsgálni kezdték a teremben található berendezéseket.

- Egyértelműen romulán berendezések, amikben biokémiai kisérleteket folytattak. De olyan magas a sugárzási szint, hogy két óránál tovább nem tartózkodhattak itt anélkül, hogy ne kaptak volna visszafordíthatatlan sejt károsodást. – állapította meg Orvell.

- Megpróbálok belépni a főcomputerbe, hátha sikerül valamiféle naplóbejegyzést találni. – mondta Myra Myrian, miközben az egyik irányító panelen próbálta életre kelteni a vezérlést.

A viseltes űrállomás egyik panoráma ablakán jól látható volt, ahogy romulán hajók léptek ki a szubtérből, majd pár másodperc múlva felrobbantották azt az aszteroidát, amin a SANTA MARIA űrkomppal leszálltak korábban Orvell-ék.

- Azt hiszem, bajban vagyunk Parancsnok-helyettes! – állapította meg Orvell Kapitány miközben végig nézték mindannyian az aszteroida felrobbanását, majd alig néhány másodperccel később fézer fegyverek tüze hallatszott a terem előtti folyosóról.

Miközben vonultak vissza az osztag tagjai a terembe, az egyik köztársasági romulán gárdistát és egy csillagflotta tisztet visszavonulás közben ért halálos diszruptor lövés.

Miután a lázadó romulán katonák benyomultak a terembe Orvell és Myra is látták, hogy nincs esélyük a túlerővel szemben, így kénytelenek voltak megadni magukat…

 

Az Új Romulus-on minden városban megjelent egy kivetített hologramm.

A COLOMBUS hídján beérkező üzenetként jelent meg a főképernyőn egy üzenet.

Az elhagyott romulán bázison a lefegyverezett Orvell-éknek megjelenítettek egy bejövő adást az egyik kivetítőn.

 

Az üzenetben, a hologramokon egy idősebb romulán katonai vezető képe jelent meg.

Kvanticus Tábornok vagyok!… –

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uss-colombus.blog.hu/api/trackback/id/tr3215045688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása