USS COLOMBUS

1x09 Jövőtlenül

2019. augusztus 20. - Captain Orvell

Csillagidő: 79310.2 / 925572.3

uss_paradox.jpg

 

- A Temporális Felügyelő titkosított naplója, Csillagidő:79316.7

Titkosítási kód: Omega – Téta – 3-1-1-4-5 – Lambda!

A USS COLOMBUS a Klingon Birodalom központját, a Qo’nos-t elhagyva útnak indult a Romulán Köztársaság központi bolygója felé, de mielőtt elhagytuk volna a Klingon felségűrt „Omega szintű esemény” történt Csillagidő 79310.2-nél.

Orvell Kapitány mindent elkövetett, hogy betartsa a Temporális Egyezményt, de én magam sem tudtam megakadályozni az eseményeket. A történteket követően azonnal vizsgálatot indítottam, hogy kiderüljön milyen sérülést okoztunk az idővonalban, de egyelőre csak annyi bizonyos, hogy 846 év múlva történő események fő sodrába került a COLOMBUS legénysége, amikor beavatkoztunk a 33. századi történésekbe. A Temporális Ügynökség számára eljuttatom a részletes jelentésemet. – jegyezte be S’ulvan Temporális felügyelő a titkosított naplót.

 

2 nappal korábban - Csillagidő: 79310.2

 

A COLOMBUS nyolc órája hagyta el a Klingon Anyabolygót, a Qo’nos-t.

Orvell Kapitány a klingonoktól kapott információkat olvasgatta Kvanticus Tábornokról és a szakadár Új Romulán Csillagbirodalomról.

Karacas-t a Kapitány engedélyével kiengedték a fogdáról, de a komoly fejmosást követően a daktariban még mindig tombolt a harag a vorta klón miatt, azt pedig végképpen nem értette, hogy vehette pártfogásába Natheniel Orvell Kapitány Weyoun-t. Gondolatait igyekezett a hajó konyháján elterelni, de aznap kevesen voltak, akik a friss ételt választották a replikátor kaja helyett, bár a megrongált berendezést a karbantartók megjavították addigra, még is kevesen voltak az étkezdében. Karacas érezte, sokakban ellenszenvet váltott ki a tettével.

Ugyanakkor azért voltak, akik a daktarival szimpatizáltak az ügyben, ilyen volt az egyik gépész is, aki a negyvenes éveinek a végén járhatott. A férfi Karacas-tól kért a Jamok szószós frissensültből, majd mikor elvette a tányér ételt a daktaritól közelebb hajolt a kiszolgáló pulthoz.

- Hallottam, mi történt Ön és a Vorta között… Én maga mellett állok! Emlékszem még, hogy harcoltunk a Jem’Hadar ellen! A Domínium vissza lett űzve a Gamma Kvadránsba, a vortának is ott a helye! – súgta oda a gépész, majd folytatta - Ha akarja, elintézem, hogy gáz szivárgás legyen annak a vorta mocsoknak a kabinjában! - ajánlotta fel a lehetőséget a férfi. A daktari egy pillanatig eljátszott a gondolattal, de aztán eszébe jutottak a Kapitány szavai a legénységről, a családról és persze a légzsilipről is.

- Jó étvágyat zászlós! – válaszolt a daktari szakács a Csillagflotta tisztnek, aki bólintott a fejével majd az egyik étkező társasághoz helyet foglalt.

 

Eközben Weyoun-t meghívta az új holoprogramot játszani Kŏnu Hadnagy és legjobb barátja Mareq Hadnagy.

A Kŏnu-Mareq 111-es holoprogram, A Testvériség és a Templomosok Kalandjai címet viselte, és Liu Kŏnu a COLOMBUS indulása előtt töltötte le a programot, így most először indulhattak neki a szinte véget nem érő holo történetnek.

A három férfi közül a legfiatalabb Kŏnu volt, és ő rajongott a leginkább az új történetért. Mareq is kíváncsi volt, de Weyount kevésbé kötötte le, viszont szerette volna, ha sikerül be illeszkednie a legénységbe, és mivel Kŏnu-ék keresték őt, ezért szívesen egyezett bele, hogy elmegy Templomos lovagokra vadászni.

konu-mareq_111_2.jpg

A történet szerint a játékosok az ókori Görögországban keresték az Éden Almája nevű kincset, miközben a korhű világban különböző feladatokat oldottak meg, rejtélyeket fedeztek fel, különböző logikai fejtörőket kellett, hogy megoldjanak, miközben egy titkos szekta hatalomra jutását kellett megállítaniuk. 

Mareq-nek nagyon tetszett az ókori Görögország, hiszen sokban emlékeztette őt a szülő bolygójára a Kelona Prímre, akárcsak az Égei-tenger világa, Kelona is sok kis szigetből állt, amik között a napfényes tengerpartok és a türkíz kék tenger hullámzott.

A kelonai férfi kicsit furán érezte magát a korhű ruházatban, de annyira nem zavarta, mint Weyount.

A vorta férfi kényelmetlennek találta a bőrszandálokat és a szoknyaszerű rövid alsó ruházattal sem volt megelégedve, ezért más típusú egyenruhát kért a játék idejére, hiába próbálták meg Mareq-ék meggyőzni, hogy a holoprogram ettől annyira kikapcsoló.

Az első óra játékidőt követően kiderült, hogy Weyoun semmilyen szempontból nem jó a közelharci feladatokban, ellenben stratégiai és logikai érzéke messze felül múlt mindenkit, akiket Kŏnu és Mareq ismertek.

Az első három fejezetet gyorsan végig játszották, miután a vorta néhány perc alatt meg fejtette a logikai fejtörőket. A játékidő vége felé közeledve mindhárman megtalálták azt, amiben a legjobbak tudnak lenni, és a kis baráti társaság is csapattá formálódott a feladatok megoldása során, így mindenki elkezdte élvezni a holoprogramot, amikor némi kellemetlenség adódott.

Éppen egy épületben próbáltak egy titkos ajtót kinyitni, a feladat Weyoun-ra hárult, de mindenki meglepetésére a program nem fogadta el a megoldást, majd fegyveres görög katonák jelentek meg, akik előszőr dárdákat hajítottak a játékosok felé majd kivont karddal támadtak rájuk. Mareq és Kŏnu Hadnagy is bajba kerültek, amikor nem tudták leküzdeni ellenfelüket, mitöbb megsérültek, ami arra utalt, hogy a programmal vagy a holofedélzettel történt valami.

Mareq-nek sikerült vésznyitóval kinyitnia a holofedélzet bejáratát így mind hárman sikeresen kijutottak a játékból.

- Gondolom ez nem volt a program része!? – érdeklődött Weyoun levegőért kapkodva.

- Nem, ez nem! Valami történt! – válaszolt Kŏnu Hadnagy, miközben Mareq próbálta leállítani a programot kívülről.

Nagy nehezen sikerült lekapcsolnia a kelonai hadnagynak a holoprogramot, amikor a belső kommunikációs csatornán a Kapitány szólt.

- Minden főtiszt jelentkezzen a Hídon! – szólt Orvell Kapitány utasítása, így Kŏnu és Mareq is a parancsnoki hídra indultak, Weyoun megköszönte a lehetőséget, hogy meghívták a játékba, majd útközben mindenki útba ejtette a szállását, hogy átöltözőn a flotta egyenruhájába.

 bridge.jpg

A COLOMBUS Hídján Orvell Kapitány és a többi főtiszt is jelen volt, amikor a földi és a kelonai férfi megérkeztek.

- Kapitány! – üdvözölte Mareq Orvell-t.

- Hadnagy, valamilyen energia mező van kialakulóban kétszázezer kilométerre a hajóorrtól. Vizsgálja meg kérem! – kérte Mareq-et a Kapitány, a kelonai azonnal neki látott a feladatnak.

- Furcsa energia jellemzőket mutatnak a letapogatók. Nagy mennyiségű 0,003-as eltolódású chroniton részecske koncentrálódik az esemény horizontban. – jelentette a kelonai.

- Chroniton részecskék? – gondolkozott el Orvell Kapitány – Mi okoz ilyet? –

- Több dolog is lehet Kapitány. A romulánok által használt álcázó berendezések nagy mennyiségű chroniton részecskét bocsátanak ki. Nem tartom kizártnak, hogy álcázott hajó van előttünk. – állapította meg Borikk, a TSH.

- Kapitány javaslom, aktiváljuk a pajzsot! – mondta Myra Myrian biztonsági főtiszt.

- Egyet értek! - válaszolt Orvell.

- VÖRÖS RIADÓ!

- Pajzsokat fel! – adta ki a parancsot Orvell Kapitány.

Közben Mareq az érzékelők átállításával tovább pásztázta a jelenséget.

- Kapitány, szerintem nem álcázott hajóról van szó! Valamiféle hasadék nyílik ott, ahol a chronitonok összpontosulnak. Egyre tágul a hasadék! Másodpercenként két métert növekszik az anomália. – jelentette Mareq.

- Azt hiszem, ez S’ulvan Felügyelő területe lesz akkor. – állapította meg Naomi Wildman.

- S’ulvan Felügyelő, itt a Kapitány! Kérem, jöjjön a Hídra! – mondta a kommunikátoron Orvell.

Néhány perc múlva a vulcani temporális felügyelő meg is érkezett a turbólifttel a parancsnoki Hídra.

- Felügyelő, néhány perce jelent meg a hajóorr előtt nagy mennyiségű 0,003-as fázis eltolódású chroniton részecske, azóta egy hasadékot nyitnak a szubtérben. – ismertette a helyzetet Orvell.

- Kapitány, azonnal rendeljen el FEHÉR RIADÓT! – utasította a vulcani Orvell Kapitányt, miközben az érzékelők adatait vizsgálta, majd folytatta – Az anomália nem a szubtérben nyit hasadékot! Ez egy idő örvény, ami meghasítja a tér-idő koontinumot! – mondta.

- Hallották a Felügyelőt!

FEHÉR RIADÓ!

Mindenki készültségbe, a temporális protokoll szerint járunk el! – adta az utasítást Orvell Kapitány.

- Kapitány! Javaslom, induljunk el hátramenetbe! Az időörvény gerjesztette gravimetrikus húzóerő képes lehet magába szippantani a hajót! – adta a taktikai tanácsot Mareq.

- Igaza van a Hadnagynak, Kapitány! – értett egyet a vulcani Felügyelő, Orvell Kapitány bólintott, jelezve, hogy egyet ért a tisztekkel.

- Miss Bryce, teljes impulzussal hátra menet! Távolodjunk el az örvénytől! – adta ki a parancsot Orvell Kapitány.

A kormánypultnál ülő Zászlós meg is indította a hajót hátramenetbe, de egy idő múlva hatalmas energia veszteség lépett fel.

A hajó energia szintje ingadozni, a világítás vibrálni kezdett.

- Jelentést, Mr. Myrian! – utasította Orvell Mareq-et.

- Kapitány, energia ingadozás minden fedélzeten! – válaszolt a kelonai tiszt.

- Uram, biztonsági riadó a kettes, négyes, hatos, tizenkettes, tizennégyes és tizenhatos szinten! Idegen behatolás! – jelentette Myra Myrian.

 

Dr. Sanders a Gyengélkedőn tartózkodott, éppen vizsgálatokat végzett mikro szintetikus vírusokon, amikor először csak az energia ingadozás miatt a fények és az OSH programja kezdett vibrálni, ezt Robert gyorsan áthidalta, azzal, hogy áttöltötte a programját a mobil holosugárzójába.

Nem sokkal ezután két szürke egyenruhás férfi előtt nyílt ki a Gyengélkedő bejárati ajtaja. A két férfi szó nélkül sétált be a gyengélkedőre, a kezükben egy nagyobb méretű hengert tartottak, amit a terem közepén helyeztek el.

- Uraim, mi folyik itt? Kik maguk? – kérdezte az orvosi főtiszt, de a két furcsa egyenruhás férfi nem adott választ, ezért Aeron a kommunikátorán próbálta hívni a biztonságiakat.

- Híd, itt a Gyengélkedő! Biztonsági riadó! Idegen behatolás történt a Gyengélkedőre! – mondta a földi-romulán származású férfi.

 

A COLOMBUS parancsnoki Hídján továbbra sem tudták vissza szerezni a hajó irányítását.

- Kapitány, az érzékelők szerint, húsz idegen traszportált a COLOMBUS fedélzetére, de a forrás ismeretlen! Viszont ugyan olyan 0,003-as fázis eltolódású chroniton sugárzást mérek minden fedélzeten! – jelentette Myra Myrian biztonsági főtiszt.

- Elvesztettük, a hajó irányítását Kapitány! A temporális örvény felé sodródunk! – jelentette Mareq.

- Gépház, itt a Kapitány! Icheb Hadnagy, minden létező energiát irányítson a hajtóműveknek! – adta a parancsot Orvell.

- Kapitány, itt Icheb! Megpróbáltuk már, de a hajtómű nem reagál semmire, mintha lefagyott volna az egész rendszer! – jött a válasz a főgépésztől.

- Még is mi az fészkes-fene folyik itt? – tette fel ingerülten a költői kérdést a hajó kapitánya, de senki nem tudta rá a választ.

- Engedély nélküli transzportálás a Hídra! – jelentette Omok műveleti tiszt.

- Fegyverbe! – adta ki a parancsot Orvell, majd a Hídon tartózkodó valamennyi tiszt és főtiszt elővette a fézer pisztolyát és egy kört alkotva a kapitányi pulpitusra álltak.

Két szürke egyenruhás idegen férfi traszportált a Hídra kezükben egy cső alakú hengerrel.

- Azonosítsák magukat! – utasította az idegeneket Myra Myrian, de nem érkezett válasz. A két férfi a padlóra helyezte az ismeretlen berendezést, majd néhány gombot megnyomva aktiválták.

- Azonnal fejezzék be, vagy tüzet nyitunk! – utasította az idegeneket a biztonsági főtiszt, majd a fézerével az egyik férfira célzott és tüzelt.

A fézer lövedék energiáját egy védőmező elnyelte, ami az egyenruhásokat vette körbe.

Myra Parancsnok-helyettes újból tüzelt, de a második próbálkozás is legalább annyira hatástalan volt, mint az előző. A többi tiszt is tüzet nyitott, de még az együttes tűzerő ellenére se esett kár az idegenekben vagy abban a gépezetben, amit a Hídra helyeztek.

Orvell Kapitány leállította a támadást, majd a két idegen férfi elé lépett.

- Orvell Kapitány vagyok, nem tudom milyen szándékkal érkeztek, de a legénységnek engedjék, hogy sértetlenül elhagyhassák a hajót! – Tett ajánlatot Orvell, de ahogy korábban, erre sem érkezett semmilyen reakció az idegenektől.

Mareq Hadnagy közben az egyik irányító pultnál az érzékelők segítségével újabb méréseket végzett az temporális örvényen, illetve az idegenek által elhelyezett szerkezeten.

- Kapitány, a belső érzékelők nagyon furcsa adatokat mutatnak a szerkezetről! – jelentette a kelonai.

- Folytassa! – utasította Orvell.

- A letapogatás szerint, Föderációs jellemzőket mutat a szerkezet borítása, de a belseje teljesen leárnyékolt, ugyanakkor inverz chroniton részecskéket generál. Az egész hajót körbe veszik, mint valamiféle védőburkot alkotva. Uram, véleményem szerint, ezek az idegenek szándékosan akarnak minket az örvénybe terelni! – jelentette Mareq.

- S’ulvan Temporális Felügyelő vagyok, a Bolygók Egyesült Föderációjának Temporális Ügynökségétől! Feladatom, megvédeni az idővonal sértetlenségét, ezért felszólítom magukat, hogy azonnal fejezzék be a tevékenységüket! – utasította az idegeneket S’ulvan.

- Már késő Felügyelő! – jelentette Omok Zászlós – Már az időörvény sodrásába kerültünk! – jelentette a vulcani nő.

- Mindenki a helyére!

A COLOMBUS legénységének, itt a Kapitány beszél! Akaratunkon kívül hamarosan egy temporális örvénybe kerülünk, mindenki készüljön fel idő anomáliákra! – hangzott el Orvell Kapitány utasítása az egész hajón a legénység számára.

A Kapitány és a Hídon tartózkodó főtisztek a munka állomásokon elhelyezett biztonsági pántokkal rögzítették magukat, majd néhány másodperc múlva a hajó rettenetesen rázkódni kezdett, mint ami darabjaira akarna hullani, miközben a temporális örvény szépen lassan elnyelne a USS COLOMBUS-t.

Az időörvény egy alagútszerű járaton vezetett át, a Föderációs Csillagflotta hajó néhány másodperc múlva a járat túl oldalán lépett vissza a normál térbe.

timevortex.jpg

Mikor kiértek az örvényből a tölcsér bezárult a hajó mögött.

Orvell azonnal utasította a hídon jelenlevő tiszteket, hogy jelentsék érte-e sérülés a hajót, illetve, hogy mi történt.

Elsőként Mareq Hadnagy jelentett.

- Kapitány, érkeznek a jelentések minden fedélzetről, de jelentősebb kár nem keletkezett egyik fedélzeti szinten sem! – mondta a kelonai.

- Energia ellátás újra a maximumon, működik a pajzs és a fegyverzet Kapitány! Az érzékelők újra kalibrálódnak. Viszont az inverz chroniton részecskéket kibocsátó szerkezetek továbbra is burokként veszik körbe a hajót! – jelentette Omok zászlós.

- Az ablatív pajzs működik? – érdeklődött Naomi Wildman Elsőtiszt. Myra Parancsnok-helyettes jelezte, hogy igen.

- Ablatív pajzsot aktíválni! – Adta ki az utasítást Orvell Kapitány. A COLOMBUS-t a legújabb 5-ös szintű ablatív pajzzsal szerelték fel, mely pillanatok alatt az egész hajó burkolatát befedte.

- Így már talán több váratlan vendégünk nem jön! – jegyezte meg Borikk, majd abban a pillanatban engedély nélküli újabb traszportálás történt a Hídra.

Egy idősebb, kopasz, félig vulcani származású férfi transzportált a COLOMBUS parancsnoki Hídjára.

- Kérem, bocsássák meg hívatlan jöttömet! Orvell Kapitány, engedje meg, hogy bemutatkozhassam!

A Nevem T’annar Hammond! A Temporális hadtest főparancsnoka vagyok!

Kapitány, kérem, ezt a kis szerkezetet helyezze fel! – adta az utasítást az idősebb férfi, aki furcsa egyenruhát viselt. Orvell gyanakodva tekintett az alig nagyobb, mint egy köröm nagyságú szerkezetre, melyet az egyenruhájára kellett volna erősítenie.

- Ez egy temporális kiegyenlítő eszköz Kapitány, semmi ártalmas! Lehetővé teszi, hogy a jelenléte ne zavarja meg az idővonalat, és a chroniton sugárzás ne rombolja a sejtjeit. – mondta az idegen férfi, majd folytatta – Szeretném, ha velem jönne a hajómra Kapitány, de ez csak úgy lehetséges, ha a kiegyenlítőt felteszi! – mondta Hammond.

- S’ulvan felügyelő és Myra Parancsnok-helyettesnek is hoztam egy ilyen eszközt. – mondta majd átnyújtotta a temporális felügyelőnek majd oda sétálva oda adta a kelonai nőnek is a kis szerkezetet.

Végül mindhárom tiszt feltette az egyenruhájára a kis eszközt, majd Hammond jelt adott az átsugárzásra.

 61cuxfc.png

Orvell Kapitányt, S’ulvan Felügyelőt és Myra Parancsnok-helyettest átsugározták egy másik hajóra.

- Üdvözlöm Önöket a USS PARADOX-on!– mondta Hammond, majd folytatta – Orvell Kapitány, sajnálom, hogy ilyen körülmények között kellett felvenni Önökkel a kapcsolatot, de még sosem volt ilyen nagy a veszélye az idővonalak megsérülésének!

Orvell-ék ahogy körbe néztek a PARADOX parancsnoki hídján teljesen ismeretlen volt a hajó dizájnja, egyértelművé vált számukra, hogy a jövőben vannak.

A USS PARADOX egy hatodik generációs Wells osztályú időutazó cirkáló volt, melyet a Csillagflotta és a Temporális Ügynökség közösen alkalmazott.

 

- Milyen csillagidőt írunk? – kérdezte Orvell Kapitány.

- Önök a 33. században vannak.

Csillagidő: 925572.3!

Ez a Második Temporális Háború kora! – válaszolt Hammond.

A hallottokon mind a három csillagflotta tiszt meglepődött.

- Önök megsértették a Temporális Egyezményt! Akaratunk ellenére hoztak ide minket, és veszélybe sodorják az idővonalat! A Bolygók Egyesület Föderációjának felhatalmazása alapján, a Temporális Ügynökség nevében fel kell szólítanom önöket, hogy azonnal fejezzék be a téridő vonalak megváltoztatását! – adta az utasítást S’ulvan Felügyelő.

- Kapitány, Felügyelő, teljes mértékben betartottuk a temporális kapcsolat felvétel szabályait! A hajójukat időn kívül helyeztük, így nem képesek olyat tenni, ami megváltoztatná a múltat, vagyis az önök esetében a jövőt. Erre valók az inverz chroniton részecskék, időfluxusba helyezik azt a tárgyat, személyt, melyet körbe vesz.

Kapitány! A segítségükre van szükségünk!

Kirobbant a Második Temporális Háború, ami rengeteg világ megsemmisülésével járt. A Temporális Hatalmak olyan intenzitással támadnak, amire még az Első Időháború idején se volt példa. A Na’Kuhl-ok vezetésével több civilizációt is eltöröltek teljesen a történelemből. A Temporális Föderáció világai vesztésre állnak Kapitány! – ismertette dióhéjban a jövőbeli tábornok a helyzetet.

- Na’Kuhl? Kik azok? És kik alkotják ezeket a Temporális Hatalmakat? – kérdezett vissza Orvell.

- Egy humanoid faj az Alfa Kvadráns egy, a maguk idejében még fel nem fedezett területéről. A Föderáció a 27. században veszi fel a kapcsolatot a fajjal, akik nagyon ambiciózusnak bizonyulnak miután kijutnak a világűrbe. Száz évvel később már az időutazásra alkalmas fajok közé tartoznak, részesei a Temporális Hidegháborúnak, ami részben a 31. században, részben a 22. században zajlik. Jonathan Archer kapitány, az első Enterprise NX-01 Csillaghajó kapitánya zárja le a hidegháborút, de száz évvel később létrejön a Temporális Hatalmak szövetsége, amikor újabb idő utazó fajok csatlakoznak azokhoz, akik úgy gondolják, hogy az időutazást bárki befolyásolhatja saját céljainak elérése érdekében. Ez az alapelvük. Emiatt robbant ki az Első Temporális háború, de akkor a Föderáció és szövetségesei sikeresen legyőzték az agresszor időutazókat. Most viszont az Alfa Kvadránstól a Gamma Kvadránsig zajlik a háború, és vesztésre állunk! – mesélte Hammond.

- Értem Tábornok! De mi hogyan tudnánk segíteni megvívni az Önök háborúját? A mi korunkban az időutazást nem tudjuk szabályozni, sőt egyezményt fogadtunk el rá, hogy tilos az időutazás, főleg annak érdekében, hogy megváltoztassuk az idővonalat. – válaszolt Orvell Kapitány.

- Az önök alapelvei fektetik le a 26. századtól kezdve az időutazás alapjait és az önök felvilágosult gondolkodásának köszönhető a Temporális Föderáció létrehozása is. Tudjuk, hogy önök még nem képesek az időutazásra, de az idővonal egy nagyon kényes és összetett alapokon nyugvó dolog, amit még ma is vizsgálunk. Nehéz ezt elmagyarázni, de az idővonal szerint az önök feladata, hogy visszamenjenek az időben és megpróbálják megakadályozni, hogy létre jöjjön a Temporális Hatalmak szövetsége!

Az, hogy magukat előre hoztuk a jövőbe szükségszerű volt, hogy ne sérüljön meg az idővonal!

Jöjjenek, kérem, megmutatom! – mondta Hammond Orvell-éknek.

Az egyik irányító pulthoz sétáltak, amin olyan grafika és analízisek futottak, amiket egyik Csillagflotta tiszt sem értett, de a Temporális Hadtest Tábornoka átállította kijelzőt, hogy Orvellék is értsék, amit látnak.

- Látják, ez az idővonal alagút tűnt fel itt, majd ér véget itt, ebben a pontban. A két végpont az önök jelene és a mi jelenünk. Ha nem hozzuk létre ezt az utazást, akkor egy alternatív idősík jön létre, amit nem engedhetünk. – Magyarázta az időhajó parancsnoka.

- De ha visszaküldik a COLOMBUS-t egy olyan időbe, amikor még nem is létezhetne, ráadásul a korszaktól eltérő, alulmaradó fegyverzettel, hogyan leszünk képesek megállítani azokat a fajokat, akik rosszra akarják használni az időutazást? – kérdezte Myra Myrian.

- Nyílván nem kérhetjük önöktől, hogy harcoljanak egy olyan fajjal ami sokkal fejlettebb önöknél, viszont meg van a módja annak, hogy megfékezzük, hogy létrehozzák a szövetségüket. A Temporális Föderáció kormányai úgy vélik, hogy ezzel megelőzhető lenne az Első Temporális Háború és a jelenlegi háború is. – válaszolt Hammond.

- Kapitány, engedje meg, de mindennel ellentétes az, amit kérnek tőlünk! Beleavatkozni a jövőbe, teljesen átírhatja a múltat, vagyis a mi jövőnket. Logikailag nincs hiba abban, amit Mr. Hammond felvázolt, de egy vulcani logikája szinte mindig hibátlan, ezért nem tudhatjuk, hogy biztosan a jó oldalnak segítünk! – mondta érveit S’ulvan Temporális Felügyelő.

- Ohh, Felügyelő, sok mindent kell még tanulnia! – mondta mosolyogva a jövőbeli vulcani.

Ezen a gesztuson mindenki elképedt, hiszen a vulcaniak érzelem mentességükről híresek és soha nem mosolyognak… legalábbis a 25. században még nem.

- Sokat tanulunk minden szempontból a következő századokban, fajunk újra felfedezi önmagát, de nyilván ennél többet nem mondhatok Önnek, Felügyelő. – mondta Hammond.

- Az Akadémián egy teljes szemeszterben tanítják az ismert időutazásokat, ahol LaForge Admirális azzal kezdte a kurzust, hogy bármelyik Csillagflotta kapitány időutazással kerül szembe, sose gondolja azt, hogy annak nem lesz ára! Rögtön ezután azt is elmondta, hogy mindenki tartozkódjon Q-tól. – mesélte Orvell Kapitány, majd folytatta – Felügyelő, mindent megtettem annak érdekében, hogy elkerüljük ezt a helyzetet, de már benne vagyunk! Már itt vagyunk a 33. században, egy egész galaxist érintő háborúban. Maga is látta az idővonal akkor sérül meg, ha mi nem kerülünk ide. Így jogos a felvetés, ha nem tesszük azt, amire a Tábornok kér, lehet, hogy pont azzal sodorjuk veszélybe az idővonalat! Őszinte leszek, nekem sem tetszik a dolog, de nagyon úgy néz, ki hogy nincs sok választási lehetőségünk. – mondta a Kapitány.

S’ulvan néhány másodpercig gondolkodott, de az érvekkel szemben nem tudott ő sem felhozni ellenérveket.

- Kapitány, rögzítenem kell, mindent, ami itt és most történik, továbbá szeretném felhívni a figyelmét, hogy a Temporális Ügynökség számára jelentést kell készítenem, amiben azt is le kell jegyeznem majd, hogy Ön nem tett eleget a Temporális Egyezményben foglaltak betartásának! – mondta a vulcani.

- Vállalom a felelősséget Felügyelő! Én vagyok a hajó Kapitánya, az a dolgom, hogy védjem a legénységet és mindig úgy járjak el, hogy a Föderáció alapelveit betartsuk! – válaszolta Orvell Kapitány S’ulvan Felügyelőnek, majd Hammond Tábornokra nézett – Mutassa, mit kell tennünk! – mondta.

 

Miközben Orvell Kapitány és Hammond Tábornok beszélgettek hirtelen több űrhajó is feltűnt a COLOMBUS és a PARADOX közelében.

Amíg Orvell Kapitány a USS PARADOX fedélzetén tartózkodott, Naomi Wildman Elsőtiszt vezette a USS COLOMBUS-t.

Miután a Kapitány, a Felügyelő és Myrian Biztonsági főtiszt áttranszportáltak az időutazó hajóra, addig Naomi továbbra is fenntartotta a FEHÉR RIADÓ-t, amit a Csillagflotta a temporális anomáliák esetére vezetett be.

Wildman parancsba adta, hogy kapcsolják le a távolsági letapogatókat, illetve biztonságiakat rendelt minden fedélzetre, ahol temporális ügynökök vigyáztak a fluxus szabályozó egységekre, amik időn kívül tartották a COLOMBUS-t.

Mareq Hadnagy és Liu Kŏnu az egyik pultnál állva beszélgettek a kialakult helyzetről.

- Gondolod, hogy a nagyon távoli jövőbe kerültünk? – kérdezte barátját Kŏnu Hadnagy.

- Nem tudom Liu, de hátborzongató érzés. Főleg, hogy nem mondanak semmit. – válaszolt a kelonai tiszt.

- Engem is kiver a frász ezektől a temporális ügynököktől. De lehet, hogy csak azért érezzük ezt, mert a téridőn kívülre kerültünk. – állapította meg a Liu.

Ekkor Borikk Hadnagy, a Taktikai Segéd Hologram lépett közelebb a két baráthoz.

- Téves a megállapítása Kŏnu Hadnagy! Bocsánat, hogy beleszólok a beszélgetésükbe, de meg kell jegyeznem, hogy nem kerültünk tér-időn kívüli állapotba! Ezek a hajón elhelyezett fluxus kiegyenlítők inverz chroniton sugárzást bocsátanak ki, ennek köszönhetően nem éreztek semmit akkor, amikor a COLOMBUS áthaladt az időörvényen. Ha jól értelmeztem az adatokat, a mező semlegesíti a jelenlétünket, így nem lehetünk hatással a környezetünkre, ezzel nem sérül az idővonal, ugyanakkor fizikailag jelen vagyunk az itteni jelenben. – mondta a TSH.

Liu és Mareq is érdeklődve hallgatták a hologramot, és nyugtázták a hallottakat, ami valamelyest megnyugtatta őket.

A műveleti tiszt Omok Zászlós a rövid távú érzékelőket folyamatos készenlétben figyelte, amikor a computer jelezni kezdett neki.

- Parancsnok! – szólította meg a vulcani nő Naomi Wildman-t – A rövid távú érzékelők hajókat jeleznek, amik most tértek vissza szubt…pontosabban transztér sebességből. Ha jól értelmezem az adatokat. – jelentette Omok.

- Azonostó? – kérdezte Naomi.

- Ismeretlen Asszonyom! Jövőbeli technológia, egyértelműen Föderációs, de… - szakította meg a mondandóját a vulcani, majd folytatta – Azt hiszem vészjeladást közvetítenek! Majdnem minden hajó sérült! Parancsnok, egyre több hajó érkezik. – jelentette Omok Zászlós.

A beszélgetés hallatán a fluxus kiegyenlítőket őrző temporális ügynökök az Elsőtiszt irányába fordították tekintetüket, ami Naomit és a többi Hídon jelenlevő tisztet rendkívül zavarba hozta.

- Zászlós, Mareq Hadnagy! Folyamatos jelentést kérek!  - adta ki a parancsot az Elsőtiszt.

 uss_verne.jpg

Közben a USS PARADOX fedélzetén szintén észlelték a térségbe érkező hajókat.

Az időhajó Elsőtisztje, Akaja jelentette az eseményeket Hammond tábornoknak.

- Parancsnok, a Harmadik Flotta lépett a rendszerbe! – jelentette a kardassziai tiszt.

- Kapcsolja a Vezérhajót! - utasította Hammond a tisztjét, aki készséggel végrehajtotta a parancsot, de az eredménynek nem örültek a parancsnoki Hídon.

Nagy rossz minőségű, adás érkezett a flotta vezérhajójától.

-  Főparancsnok! Erősítésre van szükségünk! Az Andoria-i szektorban a frontvonal elesett! Az Ötödik és a Nyolcadik Flotta túlélőivel visszavonultunk! – jelentette az arcán több helyen megsérült Xindi nő.

- T’annar, teljesen szétzúzták az Andoria-i flottát! A hajóink nem képesek ellen állni most már a Na’Kuhl fegyvereknek! Sikerült megcsinálniuk a fluxus destabilizátort! Ahogy bevetik a hajóink fázison belülre kerülnek, és onnantól védtelenek voltunk ekkora tűzerővel szemben! – jelentette a Harmadik Temporális Flotta Kapitánya.

Orvell és a legénységének a tagjai látták, hogy a Hammond arcán borulátó kifejezés ült ki, amikor egy fegyver becsapódása rázta meg a hajót.

na_kuhl_temporal_war_ii.jpg

- OMEGA RIADÓ! adta ki a parancsot az Elsőtiszt.

- Főparancsnok! Itt vannak! Biztosítani kell a sérült hajók visszavonulását! – javasolta a xindi, majd az adás megszakadt.

Ezután újabb becsapódás rázta meg a hajót.

- Adja ki a parancsot minden harcképes hajónak, hogy célozzák a támadó flottát! A súlyosan sérült hajók induljanak a B3-12-es bázishoz! – adta a parancsot Hammond, majd Orvellékhez fordult.

- Mr. Hammond, ideje lenne visszatérnünk a COLOMBUS-ra! – mondta Orvell, az idősebb vulcani egyetértett.

- Nyugodjanak meg, amíg a COLOMBUS idő fluxusban van, addig nem eshet baja! A Temporális Hatalmak hajói nem fogják tudni egykönnyen áttörni a chroniton akna-zárat, védve lesznek a vonalaink! Akaja Első Ügynök magukkal tart a küldetésükre! Ezzel a chroniton generátorral és vezérlővel tudnak majd visszajutni oda és akkor, amikor végre kell hajtaniuk a feladatot!

Kapitány! Nagyon fontos, hogy megtegyék amire kértük Önöket! Ha most nem segítenek nekünk, saját maguk lesznek jövőtlenül! Ne feledje az Okozati Paradoxont! – mondta búcsúzóul Hammond Orvell-éknek.

- Mindent megteszünk Főparancsnok! – válaszolt Orvell Kapitány, majd a USS PARADOX tisztje vissza transzportálta Orvell Kapitányt, S’ulvan Felügyelőt, Myra Myriant és Akaja Első Ügynököt az időutazó szerkezettel együtt a COLOMBUS fedélzetére.

Miután Orvell-ék elhagyták a PARADOX fedélzetét, Hammond utasítást adott, hogy minden energiát összpontosítsanak a fegyverzetre és kezdjék meg a támadó flotta elleni ellencsapást.

 

Ahogy Orvell Kapitány és csapata visszatért a USS COLOMBUS-ra a temporális ügynököket vissza transzportálták a hajó fedélzetéről a USS PARADOX-ra.

Naomi Wildman érdeklődött a fejleményekről.

- Elsődleges Temporális Irányelv! Ami itt és most történik, arról sem hajónapló, sem egyéb feljegyzés nem maradhat! Az akció után töröljük a teljes hajó adatbázist, amióta észleltük a chroniton részecskékekt! – adta ki az utasítást Orvell, majd folytatta – Myra Parancsnok-helyettes a főtiszteknek átadja az írásos parancsot, a feladatunkról! – mondta a Kapitány.

- Mr. S’ulvan megkérem, hogy maradjon folyamatosan a vendégünk mellett!

Borikk Hadnagy, űrítsék ki a Gépházat! Csak főtisztek tartózkodhatnak a fedélzeten!

Omok Zászlós, ha megtörtént a kiürítés, sugározza vendégünket és a szerkezetet egyenesen Icheb Hadnagyhoz a Gépházba! – adta ki az utasításokat Orvell Kapitány.

A főtiszteken kívül mindenki más elhagyta a COLOMBUS Gépházát valamint a Parancsnoki Hidat.

Mialatt tartott a kiürítés, a főtisztek megkapták az írásos eligazítást, mindenről, amit Orvell-ék Hammond-tól hallottak.

 174201_1.jpg

Közben a USS PARADOX vezette Temporális Flotta támadásba kezdett, így a COLOMBUS is kikerült a jövőbeli időutazó hajó takarásából, nem sokkal később egy chroniton sugár csapódott a páncélzatnak.

- Jelentést Mr. Mareq! – adta a parancsot Naomi.

- Chroniton alapú sugár találta el a pajzsot! Az érzékelők töltődnek, de úgy látom, hogy csata zajlik három milliárd kilométerre tőlünk! – jelentette a kelonai férfi.

- Kárjelentés? – kérdezett közbe Orvell.

- Semmi Kapitány, az időfluxusban nem tudnak kárt tenni a chroniton alapú fegyverek. Deflektor pajzs száz százalékon, akárcsak az ablatív pajzsunk! – válaszolt Mareq.

- Gépház, itt a Kapitány! Jelentést! Hogy haladnak a generátor beüzemelésével? – érdeklődött Orvell.

- Itt Icheb! Üzembe helyeztük Kapitány a szerkezetet, két percen belül feltöltődik! – válaszolt a Főgépész.

- Siessenek Hadnagy! – válaszolt a Kapitány.

- Mr. Borikk, taktikai jelentést kérek a csata állásáról! – adta a következő parancsot Orvell, de a TSH nem tudott sok jó hírrel szolgálni, majd a főképernyőre helyezte az érzékelők által mért adatokat.

- A Temporális Föderáció hajói sorra pusztulnak el Kapitány! A USS PARADOX több másik cirkálóval védi a sérült hajókat, de gyengül a időmagjuk, hamarosan visszakerülnek a fluxus fázisból. – jelentette a hologram.

- Kapitány, valami ismeretlen hajó vagy fegyver nagy erejű anti-chroniton sugárzást összpontosít és a Föderációs Flottát veszi célba! – jelentette Mareq Hadnagy.

 - Mr. Icheb, itt ismét a Kapitány!Szóljon a vendégünknek, hogy most azonnal ugranunk kell az időben! – adta az utasítást Orvell a COLOMBUS főgépészének.

- Még nem töltődött fel teljesen a generátor Kapitány! – válaszolt a kardassziai tiszt, aki a PARADOX-ról érkezett.

- Sajnálom, nincs több időnk!

A fluxus destabilizátor fegyvert mindjárt beveti a Na’Kuhl a Flotta ellen, nem szeretném ha itt lennénk Mr. Akaja!

Időugrás, most! – adta a határozott parancsot Orvell, miközben a főképernyőn már látszódott, hogy bevetették a Temporális Hatalmak legújabb fegyverét a Föderációs flotta hajói ellen.

Icheb, Nyolcas és a kardassziai Temporális Első Ügynök aktiválták a chroniton generátort, majd megadták a pontos helyet és időt, majd mielőtt a támadás ereje elérte volna a COLOMBUS-t a csillaghajó visszaugrott az időben.

 uss_colombus.jpg

Az időutazás néhány másodperc alatt megtörtént, és a fluxus stabilizátoroknak köszönhetően a hajónak és a legénységnek sem esett baja.

- Helyeztünk? – kérdezte Orvell Kapitány.

- Ismeretlen hely és idő Kapitány! Valahol az Alfa Kvadránsban vagyunk! – jelentette Kŏnu Hadnagy.

- Az idő fluxus nem szűnt meg, továbbra sem tettünk kárt az idővonalban, ha jól látom. – jelentette Mareq.

Orvell Kapitány nyugtázta a jelentést, majd kézi vezérléssel visszasugározta a Hídra Akaja Temporális Első Ügynököt.

- Kapitány, sikerült visszajutnunk a megfelelő időbe, a megfelelő helyszínre! – jelentette a kardassziai származású időutazó.

- Elmondaná, hol vagyunk pontosan? – kérdezte Orvell.

- Csillagidő: 771348.6, azaz 3094-et írunk Földi idő szerint, az Alfa Kvadráns egy olyan szektorában, amit Önök még nem ismernek. Még az Első Temporális Háború előtt vagyunk, még azelőtt, hogy a Temporális Hatalmak megalakulnának. – válaszolt Akaja.

- Mire van szükség a feladat végrehajtásához? – kérdezte Orvell Kapitány.

- A 15-3-27-es rácspontban található egy M típusú bolygó. Itt gyűlnek össze a Temporális Hatalmak, hogy megalakuljanak. 0,849-es fluxus eltolódásos beállítással három tricobalt torpedóval olyan időhurokba helyezhetjük a résztvevőket, hogy számukra végtelenül hosszú lesz az idő múlása. – válaszolt a kardassziai.

 - Bryce Zászlós, irány a 15-3-27-es rácspont! Hatos fokozattal! –adta a parancsot Orvell, majd folytatta – Akaja Parancsnok, térjen vissza a Gépházba Myrian Parancsnok-helyettessel, készítsék elő a torpedókat! – adta az utasítást a COLOMBUS Kapitánya.

Két és fél órával később a USS COLOMBUS elérte a kardassziai Temporális Első Ügynök által megadott koordinátákat.

- Kapitány kilépünk normál térbe! – jelentette Amanda Bryce Zászlós.

- Jelentést kérek Omok Zaszlós! Tapogassák le az egész csillagrendszert, tudni akarom mivel állunk szemben! – adta a parancsot Orvell Kapitány.

- Kapitány, nem tudom, hogy jó koordinátákon vagyunk-e vagy sem! – jelentette a vulcani nő.

- Hogy érti ezt Zászlós? – kérdezett vissza Naomi.

- Nincsenek űr járművek a rendszerben. – válaszolt a nő.

- Megerősítem! – szólt közbe Mareq, majd folytatta az elemzés vizsgálatát – egy lakott bolygót érzékelek több milliárd élőlénnyel, de a civilizáció még űrutazás előtti korszakban van. – jelentette a kelonai hadagy.

- Scenneljék a bolygót! – adta a parancsot Orvell Kapitány.

- Uram, engedelmével, biztos, hogy ezzel nem sértjük meg a temporális irányelveket? – tette fel a kérdést Mareq Hadnagy.

- Miért szerveznének itt egy gyűlést a Temporális Hatalmak? Nem találok rá értelmes magyarázatot. – gondolkodott hangosan Orvell Kapitány.

- Mert szerintem itt még biztosan nem akar senki, semmilyen csillagközi egyeztetést tartani, Uram!

A bolygón található életformák, felhasznált érc összetevők az időugrás előtti csatában szerzett letapogatáshoz hasonló adatokat mutatnak.

d74cfbfb93ee7cb1b48b7dd9ca06c9ed.jpg

Kapitány, ez a Na’Kuhl civilizáció bolygója! – magyarázta gondolat menetét Mareq.

- Az hogy lehet? – kérdezett vissza Orvell, de úgy tűnt Naomi Wildman találta meg a választ, amit ismertetett a Kapitánnyal és a többi főtiszttel.

 

A COLOMBUS Gépházában csak Icheb, a hajó Főgépésze, Nyolcas, a Gépészeti Segéd Hologram, S’ulvan a Föderáció Temporális Felügyelője, Myra Myrian, a COLOMBUS biztonsági főtisztje és a 33. században a küldetéshez csatlakozó, kardassziai származású Temporális Első Ügynök, Akaja volt jelen, mindenki másnak el kellett hagynia a területet.

Icheb, Nyolcas és Akaja azon dolgoztak, hogy a második tricbalt torpedón be tudják állítani a 0,849-es chroniton eltolódást.

Miközben dolgoztak, Nyolcas programjában egy belső kódolt üzenet érkezett, Borikk Hadnagytól, aki a parancsnoki Hídon teljesített szolgálatot.

- Mindjárt elkészülök a hangolással. – mondta Icheb a többieknek, miközben Nyolcas folytatva addigi munkáját átsétált a Gépház egyik másik oldalán elhelyezett irányító paneljéhez és elkezdte végrehajtani a TSH-tól kapott titkosított üzenetben szereplő parancsot.

- Nyolcas segítenél? – kérdezte a brunali Főgépész, de a GSH jelezte, hogy éppen más beállítást kell végrehajtania.

Amikor Orvell Kapitány, Mareq és Kŏnu Hadnagy megérkeztek a Gépházba, a Gépészeti Segéd Hologram aktivált egy tízes szintű erőteret Icheb és a kardassziai között.

- Mit művelsz Nyolcas? Teljesen szétestek az áramköreid? – érdeklődött Icheb a GSH-tól.

- Nyolcas Zászlós az én parancsomra cselekedett Hadnagy! – válaszolt Orvell Kapitány.

- Nem értem Kapitány! Mr. Akajával már majdnem befejeztük a második torpedó beállításait! – jelentette Icheb a Kapitányának.

- Én sem értem Kapitány! Miért adott ilyen parancsot ennek a hologramnak? – tette fel a kérdését kendőzetlenül a kardassziai tiszt.

- Megérkeztünk az Ön által megadott koordinátákhoz, ahol állítólag összegyűlnek a Temporális Hatalmak, hogy összefogjanak az egész galaxis ellen. – mondta Orvell, amire Akaja helyeselt.

- Ezek szerint megérkeztünk? – kérdezte a kardassziai Temporális Föderációs tiszt.

- Tartva egy esetleges túlerőtől vagy olyan lehetőségektől, amik miatt veszélybe kerülne a hajó és a legénységem, megvizsgáltuk a teljes csillagrendszert. Tudja mit találtunk? Egy idegen fajt, akik nagyon hasonló módon, ugyan olyanok, mint a Na’Kuhl hajók, amik harcba szálltak a 33.századben ellenünk!

Ezért megkértem, Mareq Hadnagyot, hogy vizsgálja meg alaposabban a… körülményeket, és arra jutottunk, hogy Ön átvert minket, Első Ügynök! – fejtette ki álláspontját Orvell Kapitány.

Akaja rezzenéstelen arccal hallgatta végig a COLOMBUS Kapitányának beszédét, majd úgy döntött, hogy válaszol.

- Valóban Kapitány, nem teljesen mondtam el az igazat, de hát tudja! Az Elsődleges Temporális Irányelv…! – válaszolt gúnyosan, majd újra tárgyilagosan folytatta válaszát a kardassziai – Nyolc faj és huszonnégy kolónia tűnt el teljesen az Első Temporális Háborúban! De végül megadásra kényszerítettük a Temporális Hatalmakat. Az idővonal károsodása olyan súlyos volt, hogy már nem lehetett visszaállítani a pusztítást. A pusztítás, népirtás, az pusztítás és népirtás maradt!

Nyolc hónapja robbant ki a Második Temporális Háború! A Temporális Hatalmak lerohanták Kardassziát, a Bajort, a Földet, Új Talaxot és az egész Gamma Kvadránst! – mesélte a férfi, majd folytatta – Igen, a Földet is! Folyamatosan szorítanak vissza minket, a védelmünk hasztalan az új fluxus-destabilizátoruk ellen, de ezt Ön is látta Kapitány!

Itt a lehetőség, ha kiiktatunk egyet közülük, ráadásul a legveszélyesebbet, azzal számításaink szerint nem következik be a jövőben, hogy létrehozzák a Temporális Hatalmakat, így nem robban ki a Háború sem! – magyarázta az érveit Akaja.

- Ezzel magyarázza meg magának, hogy megmenti a jövőt azzal, hogy kiírt teljesen egy egész fajt, akik ráadásul még teljesen képtelenek a csillagközi utazásra is? – szegezte a kérdést Orvell a kardassziainak.

- Nézőpontok, innen-onnan… Mindezek teljesen lényegtelenek Kapitány! Az időt csak egyféleképpen lehet nézni! Ha most engedi, hogy befejezzem a feladatom, akkor az egész galaxis hálás lesz Önöknek, hatszáz és hétszáz év múlva! – mondta a kardassziai férfi, majd újra folytatni akarta a tricobalt torpedó fázis eltolódásának elvégzését.

- Ne nyúljon a torpedóhoz! Távolodjon el tőle! – utasította a Biztonsági főtiszt, miközben valamennyien a fézer pisztolyukat szegezték a jövőből érkezett férfira.

- Kapitány…

Valóban szükséges ez? – kérdezte cinikusan a kardassziai Orvell-t.

- Javaslom, tegye, amit Myrian Parancsnok-helyettes mond!

Nem fogom engedni, hogy újabb idővonalak jöjjenek létre, főleg nem miattunk! – válaszolta Orvell.

- Sejtettük! Mondtam Hammond Főparancsnoknak, hogy a maguk primitív felfogásával nem lehet megmenteni a jövőt!

Viszlát, Kapitány! – mondta a kardassziai, majd előkapott egy kézi tricordert és megnyomva rajta egy gombot eltranszportálta magát és a két átalakított tricobalt torpedót.

Icheb és S’ulvan Felügyelő megpróbálták megakadályozni a teleportálást, de a jövőből érkezett ügynök blokkolta a transzporter sugarak jelét.

- Kapitány? – Érdeklődött zavarodottan a COLOMBUS Temporális Felügyelője.

- Nyolcas, gondoskodott arról, amit Borikk Hadnaggyal üzentem? – kérdezte Orvell a Segéd Hologramot, aki helyeslően bólintott, majd az előtte lévő iránytópanelen megnyomott pár parancskódot.

- Kapitány, itt a Híd! – jött Borikk Hadnagy üzenete a komm-rendszeren.

- Hallgatom! – válaszolt Orvell.

- Engedélynélküli űrkomp felszállás. Akaja Első Ügynök van a fedélzeten. A Na’Kuhl bolygó felé vette az irányt. Várom az utasításait Kapitány! – jelentette a helyzetet Borikk.

- Hagyják, hadd menjen! – adta a parancsot Orvell Kapitány, amit Icheb és S’ulvan elsápadva hallgattak, de a Kapitány folytatta a parancsok adását.

- Nyolcas, aktiválja a kioldó egységet! – kérte a hologramot, aki a terv szerint aktiválta a parancs kódsort.

 

Miután a 33. századból származó Temporális Első Ügynök ellopta a COLOMBUS egyik űrkompját, a fedélzetén a két temporális fegyverré átalakított tricobalt torpedóval egyenesen a Na’Kuhl anyabolygó felé vette az irányt.

- Primitív emlősök… - állapította meg magában a véleményét Akaja a COLOMBUS legénységéről, majd a komp computerét kezdte nyomkodni.

- Computer, jelezz amint transzport távolságba érünk a megjelölt bolygóhoz képest! – adta az utasítást,

közben a fedélzeten lévő két torpedó egyike távolról aktiválódott.

*A Komp elérte a megadott transzporter távolságot. * - adta a jelentést néhány perccel később az űrkomp fedélzeti computere.

- Computer, sugározd a bolygó légkörébe a torpedót! – adta az utasítást Akaja.

* A transzportálás nem végrehajtható, a fedélzeten túlzottan magas a chroniton sugárzás * - adta a hiba üzenetet a computer. Akaja Első Ügynök hátra ment a torpedóhoz, hogy megnézze, ekkor jött rá, hogy Orvell Kapitány és legénysége túljárt az eszén.

- Mi a … - de már a mondatot nem tudta befejezni a kardassziai tiszt, mivel a chroniton fázis eltolódással aktivált torpedó olyan időanomáliát hozott létre, ami az egész kompot időn kívül helyezte, lényegében megállt rajta az idő.

 

Orvell Kapitány terve, amit Nyolcas egy plusz távolsági protokoll beépítésével hajtott végre a torpedóban, végül nem hagyta, hogy megváltozzon az eredeti idővonal.

A COLOMBUS-on Orvell-ék már a Hídról nézték végig az eseményt.

- Kapitány, ezzel vajon nem idéztünk elő valami olyasmit, ami egyébként nem történt volna meg? – kérdezte Orvell-t Mareq Hadnagy.

- Nem tudom biztosra megmondani Hadnagy! De a 25. században van egy irányelve a Bolygók Egyesült Föderációjának, amit minden Csillagflotta kapitánynak, tisztnek és matróznak be kell tartani. Sajnálom, ha ez a 33. századra már nem fontos a jövőbeli utódainknak, de mi akkor is ehhez fogjuk tartani magunkat! – válaszolt Orvell Kapitány.

- Ideje visszatérnünk a saját időnkbe! Icheb, Mr. Mareq, készítsék fel a hajót és az időgépet a saját időnkbe való visszatérésre! – adta a parancsot a Kapitány.

 

Fél órával később a Gépházból Icheb és Nyolcas jelentették, hogy készen áll a COLOMBUS, hogy a chroniton generátort üzembe helyezzék és visszajussanak a 25. századba.

- Itt a Gépház, Kapitány készen állunk az ugrásra! – jelentette a Főgépész.

- Köszönöm Mr. Icheb!

Időugrás, most! – adta a parancsot Orvell, a gépházban aktiválták az időutazásra alkalmas eszközt, ami néhány pillanat alatt visszajuttatta a Csillagflotta hajóját a saját idejébe.

Az utazás néhány pillanat alatt történt meg, amikor a gépek leálltak, Orvell helyzet jelentést kért.

- Mareq Hadnagy, mi a helyzetünk? – kérdezte a Kapitány.

- Uram, csillagidő: 79316.7, a helyzetünk: harminckét fényévre vagyunk a Klingon-Romulán köztársaság határvidékétől, pont ott, ahol a Colombus találkozott a chroniton részecske anomáliával! – jelentette a kelonai tiszt.

- Ez a mi időnk! Otthon, édes otthon! – mondta a Kapitány, majd folytatta – Legénység itt a Kapitány!

Az elmúlt időszak eseményeire jobb ha nem keresünk választ! Visszatértünk, folytatjuk a küldetésünket, utasítok minden tisztet, hogy gondoskodjanak arról, hogy a teljes adatállományt, ami az elmúlt időszakban keletkezett semmisítsék meg! Kapitány, vége! – mondta az üzenetét a COLOMBUS valamennyi utasának, majd Naomira tekintett.

- Parancsnok, Gyűjtsék össze az összes jövőből hozott eszközt és semmisítsék meg mindet, azonnal!

Öné a híd, az irodámban leszek! – adta át a parancsnokságot Orvell, majd besétált az irodájába.

 

Néhány perc múlva valaki jelezte, hogy belépne, Orvell engedélyezte a kérelmet. S’ulvan temporális felügyelő volt az.

- Mr. S’ulvan, kérem, üljön le! – ajánlotta fel a helyet Orvell Kapitány.

- Gondolom, a jelentéséről lesz szó! – állapította meg Orvell.

- Valóban, Kapitány! Kötelességem megvizsgálni, mit eredményezhetett az időutazásunk. Beszennyeztük-e a jövőt. Ugyanakkor, logikus lépés volt az ön részéről, hogy követte az Elsődleges Irányelvet!

Ha megengedi, hogy nyíltan beszéljek, határozottan aggasztó eseményeket láttunk, Vulcani-ként egyértelműen a logikus lépés az volt, amit Ön is tett Kapitány, de ezzel lehet, hogy segítettünk előidézni egy galaktikus népírtást. Ez pedig aggasztó gondolat. – mondta a vulcani temporális felügyelő.

- Reméltem, hogy sikerül elkerülnünk minden olyan dolgot, ami időutazással kapcsolatos, de láthatta, sokszor nem mi döntünk a saját jövőnkről, csak remélni tudom, hogy helyes döntést hoztam! Ami pedig a jelentését illeti, ne feledje az Elsődleges Temporális Irányelvet! – válaszolt Orvell Kapitány egy kis mosollyal az arcán.

A vulcani származású tiszt egy pillanatra elgondolkodott, majd megköszönte a beszélgetés lehetőségét és távozott a Kapitány irodájából.

 

S’ulvan visszatérve saját kabinjába nekilátott a jelentése megírásának.

- A Temporális Felügyelő titkosított naplója, Csillagidő:79316.7

Titkosítási kód: Omega – Téta – 3-1-1-4-5 – Lambda! …

A bejegyzés trackback címe:

https://uss-colombus.blog.hu/api/trackback/id/tr1915016248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása