USS COLOMBUS

1x06 Yorktown

2019. június 26. - Captain Orvell

Csillagidő: 79253.9

yorktown4.PNG

- Hajónapló, Csillagidő: 79253.9

A COLOMBUS legénysége a Yorktown Csillagbázison várja a további utasításokat a Csillagflotta Főparancsnokságától.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is hajtottak végre merényletet Shinzon fanatikusok különböző célpontok ellen. A belbiztonságiak mellett a Föderációs Kormány bevonta a 31-es Szekciót is a munkába, hogy mihamarabb találjanak megoldást a Shinzon fanatikusok öngyilkos klónjainak kiszűrésére, de eddig nem jártak sok sikerrel. Szigorú biztonsági óvintézkedéseket vezettek be minden Föderációs létesítményen, így a Yorktown Csillagbázison is, a legénység tagjai nem hagyhatják el a hajót, a kijárási tilalom csak a hologramokra nem vonatkozik. Ugyanakkor ez egy jó lehetőség is, hogy további utasításig a legénység tagjai összeszokjanak az előttünk álló hosszú út előtt. – jegyezte be Orvell Kapitány a hajónaplót.

 

A Kapitány eligazítást tartott a főtiszteknek a Tárgyalóteremben.

- Tudom, hogy mindenki arra számított, hogy elhagyhatjuk majd a hajót, de sajnos a Főparancsnokság továbbra is ötös szintű biztonsági intézkedéseket rendelt el, így látogatási tilalom van a Yorktown-on is. – mondta Orvell Kapitány.

- Pedig azt mondják, hogy itt van a szektor legjobb ferengi kaszínója. – mondta Mareq a mellette ülő Kŏnu Hadnagynak.

- Azzal még várnia kell Mr. Mareq! Legalább is, ha csak nem oldják fel hamarabb a biztonsági intézkedéseket, mint, hogy tovább indulhatnánk. – válaszolt a Kapitány Mareq-nek.

-  Legalább egy Quark Bárba elengedhetnének! – mondta ártatlanul bájos hangon a kelonai, de erre már nem érkezett válasz. Borikk szólt közbe.

- Amíg itt vagyunk kénytelenek vesztegelni, segíthetnénk a Csillagflottának, készíthetnénk taktikai elemzéseket a klónokról. – mondta a TSH.

- Ez jó ötlet, összevethetnénk a merényletekről készített jelentéseket, hátha kapunk valami mintát. – reagált a felvetésre Icheb.

- Valóban jó ötlet! – válaszolt Orvell Kapitány, majd folytatta – Ugyanakkor pár napra nélkülöznünk kell fotonikus társinkat! – mondta.

- Hogy érti ezt Kapitány? – érdeklődött meglepődve Robert, az Orvosi Segéd Hologram.

- Mivel a Főparancsnokság egyedül a segéd hologramokban bízik meg jelenleg a leginkább, ezért ide küldték a Holografikus Főtanácsadót, hogy fejlesszék ki a rendszert, amivel kiszűrhetőek lesznek a klónok. – válaszolt a Kapitány.

A segéd hologramok meglepődve hallgatták a kapitányt.

- Mr. Borikk, Robert, Nyolcas, húsz perc múlva jelentkezzenek a hármas kiszálló kapunál! – adta az utasítást Orvell Kapitány – Szedjenek össze minden információt, amit eddig tudunk a klónokról és segítsék a munkát a Yorktown-on! – mondta a földi férfi, a három Segéd Hologram jelezte, hogy értették a parancsot.

- Akik maradnak, élvezzék a… kényszer pihenőt!

Végzetem! – fejezte be az eligazítást a főtiszteknek a Kapitány.

Mareq Hadnagy kicsit bosszankodva ált fel az asztaltól és a mellette álló fiatal tiszt társának jegyezte meg elégedetlenségét.

- Ahh, ez teljesen igazságtalan! Ők mehetnek Dabozni a legjobb ferengi kaszinóba, mi meg itt poshadunk a hajón… - elégedetlenkedett a kelonai, miközben a nővére lépett mellé.

- Talán jobb is, ha elkerülöd a Dabo asztalokat, legutóbb se tudtál ellenállni a kísértésnek! – jegyezte meg cinikusan Myra.

Liu Kŏnu fél hangosan elkezdett nevetni a két kelonai testvéren. Majd rátette új barátja vállára a tenyerét, miközben vigasztalta a látványosan csalódott társát.

-  Sokkal jobb ötletem van! Műszak után menjünk el a holoszobába, majd keresünk valami jó holosztorit! – mondta Liu.

- Rendben. – válaszolt csalódott hangon Mareq.

 

Közben Icheb a GSH-t bátorította, miközben visszafele tartottak a Gépházba.

- Ez egy nagyon jó lehetőség Nyolcas! Az első önálló küldetésed! – mondta a brunali férfi a női hologramnak, aki szemlátomást nem örült a helyzetnek.

- Teljesen elfogadhatatlan! Nincs értelme! Nem hatékony, ha több segédhologram van össze zárva, és nincs, aki vezesse őket! Engem arra készítettek, hogy Neked segítsek! – válaszolt Nyolcas.

- Ezzel nem értek egyet!  Önálló személyiséged van! Jogaid vannak! Segítesz Nekem, de nem vagy a tulajdonom, ahogy másé sem!

Amúgy önálló döntéseket hoztok, miért lenne nem hatékony, ha csak Segéd Hologramok dolgoznának együtt? – kíváncsi volt Nyolcas véleményére.

- Köszönöm Hadnagy! De a humanoidok által szerzett tapasztalat sokkal hatékonyabb, mint a fotonikus! – állapította meg a GSH – Mit gondol, miért nem töltenek együtt több időt a segéd hologramok? - kérdezte a félig borg külsőt öltő hologram.

- Gondolom, mert a humanoidoktól akarnak tanulni? – válaszolt vissza Icheb kicsit bizonytalanul.

- Pontosan! – reagált Nyolcas.

- Akkor próbáld meg úgy felfogni ezt a dolgot, mintha ez egy új tapasztalás lenne, hiszen abból is tanulhatsz, amivel még korábban nem volt dolgod. – válaszolt a brunali.

- Helytálló érvelés! Megfontolom Hadnagy! – válaszolt a GSH, majd amikor megérkeztek a turbólifttel a gépházba, Nyolcas elkezdte összeszedni az információkat, melyet eddig rögzítettek a klónokról, köztük a Vulcannal történt merénylet után begyűjtött adatokat.

 

A Kapitány utasításának megfelelően húszperccel az eligazítást követően mindhárom segédhologram az egyik átszálló zsiliphez ment. Borikk, Nyolcas és Robert se tudott olyan arckifejezést produkálni, ami leplezte volna zavarodottságukat.

Orvell Kapitány és Myra Parancsnok-helyettes várták a hologramokat a kiszálló kapunál.

- Uraim, Önök most az egész COLOMBUS legénységét képviselik! Kérem, álljanak helyt, és legjobb tudásuk szerint segítsék a Holografikus Főtanácsadó munkáját! – adta az utasítást a Kapitány.

- Ha bármi gyanúsat észlelnek, azonnal hívják a hajót és ki transzportáljuk Önöket! Tizenkét óránként jelentkezzenek be! – adta a további utasításokat a biztonsági főtiszt.

A három hologram nyugtázta a parancsokat.

- Készen állunk Kapitány! Hamarosan jelentkezünk! – válaszolt a csapatot vezető Borikk.

- Minden jót! – mondta a Kapitány, majd az egyik tiszt, aki az ajtónál állt, kinyitotta a folyosó zsilip ajtaját, amin a három holografikus lény eljuthatott a kiszálló zsilipekhez.

 

Miután átmentek a folyosón majd átléptek a dokkoló kapukon végre kijutottak a Yorktown Csillagbázis váró termébe.

Máskor utasok százai bolyonganak a hatalmas épületben, most minden üzlet zárva volt, utasok se voltak a környéken, mindössze egy öt fős biztonsági különítmény várta őket a hatalmas helységben.

Amikor a kis három tagú csoport a biztonsági tisztekhez ért az egység vezetője üdvözölte a COLOMBUS legénységének tagjait.

- Joseph Smith ezredes vagyok, a Belbiztonsági Iroda helyi kirendelt vezetője. – mutatkozott be a földi férfi.

A hologramok megálltak, és Borikk viszonozta a bemutatkozást.

- Borikk Hadnagy vagyok a USS COLOMBUS Taktikai Segéd Hologramja, Ő itt Robert, az OSH, valamint Nyolcas a Gépészeti Segéd Hologram. – mutatta be társait is a TSH.

- Kérem, kapcsolják ki magukat, majd vissza! Ez a 31-es Szekció által előírt biztonsági óvintézkedés! – utasította őket a tiszt.

Borikk jelezte, hogy végrehajtják az utasítást, így először Nyolcashoz lépett oda és a mobil holosugárzón aktiválta a kikapcsolást, így néhány másodpercre eltűnt a GSH, amig Borikk vissza nem kapcsolta őt. Ugyan ezt megtette Roberttel is, majd végül saját magát is deaktiválta, majd önállóan aktiválta magát ismét.

- Köszönöm! – válaszolta Smith ezredes, miután mindhárom hologram bizonyította kilétét.

- Kérem, kövessenek, el kísérem Önöket a Holografikus Főtanácsadóhoz. – utasította őket a belbiztonságiak tisztje.

A csoport útnak indult a hatalmas üres létesítményen keresztül, majd nem sokkal később kijutottak a dokkoló csarnokból a Csillagbázis fedélzetére.

Az utcák már kevésbé voltak kihaltak, itt már több élőlény nyüzsgött, jöttek mentek az emberek, legtöbbjük hivatalnokok voltak, akik a Flotta Helyőrségénél dolgoztak.

 yorktown3.PNG

A Yorktown egy hatalmas csillagbázis volt a Föderáció határvidékén, több millió lakossal, akik szerte a Föderációs világokból költöztek ide.

Különböző környezet szabályzóknak köszönhetően a különböző életformák mind megtalálhatták a maguk számára kedvező területet, így a sivatagos vulcantól, az andóriai tundrán át, földi városblokkokig minden helyt kapott.

A Shinzon Fanatikus klónok által elkövetett merényletek miatt szigorították a csillagbázisok védelmét, így a Yorktown-ét is. Többszáz csillagflotta katonát rendeltek a bázis védelmére, de több titkos ügynök is érkezett a 31-es Szekciótól.

A Romulus Incidens után, a helyzetének köszönhetően kiemelt szerep jutott a Csillagbázisnak, hiszen az Archanis Szektor volt határos a Romulán űrrel és a Klingon Birdalommal is, így az utánpótlások, segély szállítmányok a bázison keresztül haladtak át.

A Romulán Csillagbirodalom felbomlása után kirobbant polgárháború miatt nagyon sok romulán kényszerült elhagyni az otthonát, ezért nem csak a Yorktown-ról vitték a háborús övezetbe a segélyszállítmányokat, hanem milliónyi romulánnak nyújtott menedékjogot a Föderáció, akik egy ideig a Yorktown Csillagbázison kerültek elszállásolásra.

 yorktown1.jpg

A hologram csapat és kísérete kisebb feltünést keltett a főutcán, amin éppen végig haladtak, a csillagbázis lakói gyanakodva figyelték őket, leginkább Nyolcas tűnt ki a csapatból, mivel egy asszimilált borg képét öltötte fel magára aktiválását követően, így a civil lakosság számára némiképp ijesztő látványt nyújtott.

A csoport egy ideiglenesen felállított ellenőrzőponton haladt át, amikor azonosítás közben odalépett hozzájuk egy fiatalabb andóriai lány, és feltűnően Nyolcast bámulta.

- Te vagy a Borg Királynő? – kérdezte a tíz esztendő körüli andóriai lány Nyolcastól.

Nyolcas nem is reagált kezdetben a kérdésre, mintha tudomást sem vett volna róla, de a kislány nem adta fel a társalgás lehetőségét.

- Kár, hogy ilyen csúnya gépek vannak rajtad. Ha leszednéd őket, Te lennél a legszebb Borg Királynő! – mondta a kis andóriai.

Erre már Nyolcas is felfigyelt, és letekintett a kékbőrű, csápos kislányra.

- Mi a Borg vagyunk! Asszimilálni fogunk! Minden ellenállás hasztalan! – mondta kibernetikus hangon Nyolcas, amire akkora riadalom támadt a csoport körül, hogy az emberek elkezdtek sikoltozva menekülni az ellenőrző ponttól, a kislány teljesen megdermedt, a csoportot kísérő katonák, élesítették a fézer karabélyaikat, és szinte kivétel nélkül Nyolcasra irányították a feltöltött fegyvereket.

A hologramok is megijedtek, majd Borikk összeszedve bátorságát, higgadtan próbált szólni az Ezredesnek, hogy tegyék le a fegyvert.

- Ezredes, kérem, nyugodjanak meg! Nyolcas csak viccelni próbált a kislánnyal! Nem komolyan gondolta!

Nyolcas kérlek, mondd meg az Ezredesnek, hogy csak vicceltél! – utasította a TSH a másik hologramot.

Nyolcas néhány pillanatig habozott, majd az Ezredesre nézett.

- Elnézést kérek Ezredes! Csak vicceltem a kislánnyal! Nem áll szándékomban senkit asszimilálni! Kérem, bocsássanak meg! – mondta Nyolcas Smith Ezredesnek.

Néhány másodperc múlva miután az Ezredes mérlegelte a helyzetet, utasította a katonákat, hogy tegyék le a fegyvert.

- Mr. Borikk, javaslom, a továbbiakban tartózkodjanak a társaival a tréfálkozástól, nem mindenki érti a holografikus viccet! – javasolta az ezredes a hologramoknak, majd utasította az ellenőrző pultnál lévő tisztet, hogy folytassák a munkájukat.

Nyolcas egy ideig nézte az ezredest, majd letekintett az andoriai kislányra, majd megváltoztatta a holografikus kinézetét.

A korábbi erősen jellegzetes mechanikus alkatrészeket eltüntette, és csak lefinomult formájú, kortikális egységet jelenített meg az arcán, a ruházatát is a sötét fekete bőrruháról egy elegánsabb, testhez állóbb csillagflotta egyenruhára módosította, korábban a hajnélküli fejbőrt most dús fekete vállig érő hajra módosította.

Az andóriai kislány ismét oda lépett Nyolcashoz, hogy ismét szóba elegyedjen vele.

- Így már tényleg te vagy a legszebb Borg királynő - mondta a kis kékbőrű lány.

- Ez nem hatékony… de köszönöm szépen! – válaszolt Nyolcas a kislánynak, aki csak mosolygott a hologramra.

Közben a tisztek végeztek az ellenőrzéssel ezért az Ezredes jelezte a csoportnak, hogy tovább indulhatnak.

- Szia Borg Királynő! Ígérd meg, hogy nem fogsz asszimilálni senkit! – szólt Nyolcas után a kislány, amikor a csoport távolodni kezdett.

 starfleethq2.jpg

Már a vezérlőközpont közelében jártak, itt már civil lakosság nem tartózkodott, csak Csillagflotta tisztek és harci alakulatok. Az épület együttes előtti téren barikádokat emeltek, és harcállásokat alakítottak ki, egy esetleges Shinzon Fanatikusok által elkövetett támadás miatt.

Mikor a főbejárathoz értek éppen egy másik katonai kíséret lépett ki az épület bejáratán.

Fekete színű, nem szokványos egyenruhában lévő, kétes kinézetű emberek kísértek egy idegent.

A 31-es Szekció katonái voltak, akik megbilincselt férfit zártak közre. Amikor a két csoport egymás mellé ért, a katonák még csak egy szempillantást sem vetettek egymásra, nagyon fegyelmezetten végezték a feladatukat.

Borikk kiváncsi volt, ki lehet az, akit megbilincselve kísér a 31-es Szekció.

Az idegen humanoid férfinak jellegzetes kagyló formájú füle volt, mely csak egyetlen fajra volt jellemző, mely nem volt őshonos sem az Alfa sem a Béta Kvadránsban.

Az idegen férfi, egy Vorta volt.

Amikor elhaladtak egymás mellett, a Vorta Borikkra fordította tekintetét, és a szájával némán mondott egy szót.

Minden olyan gyorsan történt, hogy a Taktikai Segéd Hologramnak esélye sem volt végig gondolni mi történt, szerencsére a programja rögzíteni tudta a jelenetet.

Úgy vette észre, hogy sem a többiek sem a katonai kíséret vagy az Ezredes nem is foglalkoztak a Vortával és a kíséretével.

Az épületbe érve újabb néhány perces ellenőrzésen estek át, majd egy turbólifttel az egyik emeleti szintre indultak.

Mikor megérkeztek a turbó lifttel az irányító központban található kutató laborhoz, látta, hogy megannyi fotonikus lény dolgozik a termekben.

Az ezredes az egyik eligazítóba kísérte a hologramokat.

- Itt várjanak, hamarosan eligazítják Önöket! – utasította az ezredes a fotonikusokat.

A TSH, a GSH és az OSH is érdeklődve figyelték az ablakokon át a Csillagbázis látványát.

 

- Sokkal barátságosabb ez a külső Nyolcas! – állapította meg Robert, ezzel megtörve a csendet.

- Értelmetlen vizuális látvány, amiben semmi hatékony sincs. – válaszolta Nyolcas a tőle megszokott közönyös hangon.

- Az utcai incidens sajnálatos volt, de nem Nyolcas a hibás érte. Megfigyeléseim alapján a nem fotonikusok, mostanában túl ingerlékenyek, ami nyilvánvalóan a Shinzon Fanatikusok által elkövetett merényletek miatt van. – állapította meg Borikk, majd folytatta – Nyolcas sajátos humorát a COLOMBUS legénysége értékelte volna, sajnos ezek az emberek félnek, rettegnek mindentől, ami veszélyeztetheti az életüket. Elfelejtették, hogy már nincsenek Borgok. A Borg pusztulása óta eltelt közel negyed évszázadban a Borg már semmilyen fenyegetést nem jelent a Föderáció lakosságára, de most mindentől félnek, amiről úgy hiszik, hogy fenyegetést jelenthet rájuk. – mondta a TSH.

- Ez is azt bizonyítja, hogy a humor hasztalan! – válaszolt a GSH.

- Próbáljanak meg kedvesek lenni az emberekkel, legyenek segítőkészek! Ez a küldetés nem csak rólunk szól, Orvell Kapitány is számít ránk! – utasította társait Borikk.

Borikk az egyik terminálhoz lépett, és próbált belépni a flotta adatbázisába, de minden hozzáférést letiltottak központilag.

- Computer, engedélyezési kód: COLOMBUS-BORIKK-PI-ALFA! – utasította a TSH a létesítmény computerét.

* Engedélyezés megtagadva! Alacsony biztonsági besorolás! * - jött a válasz a computertől.

Borikk meglepődve tapasztalta, hogy nem tud hozzáférni a Csillagflotta adatbázisához.

- Computer, milyen típusú biztonsági besorolás kell a feloldáshoz? – kérdezte a TSH.

* A feloldáshoz kérjen engedélyt a Főparancsnokságtól! – válaszolt a computer.

 - Borikk Hadnagy a COLOMBUS-nak! – küldte az üzenetet a kommunikátorán keresztül, de hasztalanul, mert zavarták a kommunikációt.

- Ez egyre zavaróbb – állapította meg Robert, amikor valaki belépett a terembe.

 

USS COLOMBUS

A COLOMBUS-on Naomi Wildman az Asztrometriai Laborba tartott, amikor belépett a kutató terembe, ketten voltak bent, Icheb Hadnagy és Mareq Hadnagy.

A két férfi éppen a szubtéri távérzékelőket állította át, hogy nagyobb felbontású képeket tudjanak fogadni a hajó által előre küldött űrszondáktól.

Amikor az Első tiszt belépett a terembe, Mareq és Icheb is megfordultak, tisztelegtek, majd amikor a félig ktariai nő utasította őket, hogy pihenjenek és folytassák a munkájukat, mindketten úgy is tettek.

- Hogy állnak az érzékelőkkel Hadnagy? – érdeklődött a nő.

- Plusz harminc százalékkal tudtuk növelni az érzékelők felbontásának kapacitását. – jelentette Mareq.

- Majd írja meg a jelentését a Kapitánynak Mr. Mareq! – javasolta a nő a kelonainak.

- Természetesen Asszonyom! – válaszolt Mareq – Engedelmével… - kérte az eltávozás lehetőségét.

- Leléphet Hadnagy! – adta meg az engedélyt Naomi, majd azzal Mareq távozott is az Asztrometriai Laborból, magára hagyva Naomit és Ichebet.

Mindkét főtiszt végezte a saját feladatát, percekig egymáshoz sem szóltak, végül Icheb törte meg a csendet.

- Sokat gondolkodtam indulásunk óta… Rajtad és Rajtam… - mondta a brunali férfi, de ezúttal Naomi Wildman nem válaszolt, csak hallgatott.

- Sajnálom, hogy olyan durván beszéltem Veled! Mikor megtudtam, hogy Te leszel az Első tiszt, nagyon haragudtam, felszakadtak a régi sebek. Persze ez nem mentség, de nem szeretném, ha a hátra lévő közös szolgálatunkat úgy töltenénk, hogy kerüljük egymást! – ezzel kért bocsánatot a brunali volt barátnőjétől.

Naomi ellépett az irányító paneltől, majd Ichebhez fordult.

- Örülök, hogy ezt mondod! Hidd el, tényleg nem én kértem, hogy együtt szolgáljunk, az Admirális parancsa volt. – válaszolt Naomi.

- Tudom! Meg azt is, hogy Ő is csak jót akar nekünk. Örülnék, ha eltudnánk felejteni a rossz dolgokat, és újra barátok lehetnénk! – mondta Icheb.

- Ennek örülök! Én is szeretném, ha újra barátok lehetnénk! Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, úgy, mint itt senki más! – értett egyet a félig ember félig ktariai nő.

- Janeway Admirálisnak abban igaza volt, hogy mi ketten voltunk a VOYAGER legénységéből azok, akik ottvoltunk, ott éltünk a Delta Kvadránsba, és mindketten tudjuk, hogy nem veszélytelen hely, főleg egy magányos Föderációs csillaghajó számára. Orvell Kapitánynak szüksége lesz ránk… és… nekünk is szükségünk lesz egymásra! – állapította meg Icheb.

- Én is így gondolom! – válaszolt Naomi.

- Remélem Nyolcasék is jól vannak! – mondta Icheb.

- Emlékezz a Doktorra, ők meg már a legújabb fejlesztésű hologramok. Megküzdenek a kihívásokkal! – válaszolt az Elsőtiszt.

Majd amíg a főgépész még finom hangolta az érzékelők és a deflektor közötti áramköröket, jókedvűen beszélgettek egymással.

 

Yorktown Csillagbázis 

Egy főtiszti egyenruhában lévő hologram lépett be a terembe, ahol Borikk, Robert és Nyolcas várakoztak.

- Nyugodjanak meg kérem! – mondta a fotonikus Csillagflotta tiszt a társainak – Üdvözlöm Önöket a Bolygók Egyesült Föderációjának Yorktown nevű bázisán!

Én vagyok a Csillagflotta Holografikus Főtanácsadója! – mondta a hologram férfi.

- Ohh, Tervezőm! – szólt közbe Nyolcas, majd társaira nézett, akik szintén értetlenül bámulták az alakot.

- Biztos felismernek, én vagyok A Doktor, a USS VOYAGER OSH-ja és a Csillagflotta Holografikus Főtanácsadója, az Önök tervezője. – mutatkozott be a legendás holografikus férfi.

doctor.png

Mind három hologram tisztelget a tervezője előtt.

- Borikk vagyok Uram! Ő itt Nyolcas, Ő pedig Robert! – mutatta be magát és társait a hologram, amikor a másik közbevágott.

- A USS COLOMBUS TSH-ja, GSH-ja és OSH-ja. Jól mondom? – vágott közbe a Doktor.

- Igen, Doktor. – válaszolt Robert.

- Nagyszerű, jöjjenek velem! Maguk is csatlakoznak a különböző kutató csoportokhoz. A Főparancsnokság elvárása, hogy minél hamarabb találjunk megoldást a Shinzon Fanatikusok által készített klónok kiszűrésére! – tartotta meg a gyors eligazítást a Doktor.

- Megkérdezhetem, miért nincs hozzáférésünk a főcomputerhez? – érdeklődött Borikk a másik hologramtól.

- Vészhelyzeti Protokoll van életben, a 31-es Szekció tartja fenn a biztonságot és a rendet a Yorktown-on, ők így dolgoznak. – válaszolt a Doktor – Mit szeretett volna megnézni? – kérdezte Borikkot.

Ide fele jövet láttam egy idegent, aki különlegesnek tűnt, de nem tudtam pontosan beazonosítani melyik fajba tartozik. – válaszolt Borikk.

Az ellenőrző pontnál történt incidensnél? – kérdezett vissza a Doktor enyhén cinikus hangon – Micsoda kínos helyzet! Többet ne csináljanak ilyet! – tette hozzá a Mark I-es hologram.

- Nem! Az épület komplexum bejáratánál fekete ingesek kísérték bilincsben. – válaszolt Borikk.

- Az lehetetlen! – torpant meg a csapat, amikor a Doktor megállt egy pillanatra, majd folytatta - Amióta életbe léptették a Vészhelyzeti Protokollt, azóta megsem közelíthetik idegenek az irányító központot, a 31-es Szekció emberei csak saját magukat és hologramokat engednek az épületbe vagy annak közelébe! – jelentette ki a Doktor.

- Már pedig én láttam, az egy humanoid, hím egyed volt! – reagált a TSH, amire a Mark I-es típusú Doktor annyira ingerülté vált, hogy ráförmedt idegesen a fiatalabb hologramra.

- Maga sérült! Bizonyára elromlottak az érzékelői! Vagy az is lehet, hogy túlterhelődött a fotonikus matrixa! Szét szedem a programját és meglátjuk, mi okozza a gondot! – mondta felemelt hangon a Doktor, miközben egy trikorderrel vizsgálta Borikk hologram programját.

Majd néhány másod perc múlva észrevette magát, rájött, hogy évek óta nem viselkedett így. Hirtelen eszébe jutottak a legnehezebb pillanatok a VOYAGER-en töltött időkből, majd szép lassan összecsukta a kézi scennert, majd elnézést kért a TSH-tól.

- Ne haragudjon! Kimerítő napok vannak mögöttünk. Nem akartam sértegetni! – mondta a Doktor.

- Semmi gond, Doktor! – válaszolt Borikk.

Mindannyian csendben gondolkodtak néhány pillanatig, majd ismét a régi OSH ragadta magához a szót.

- Utána járok, hogy kaphassanak hozzáférést az adatbázisokhoz, addig is kérem, segítsenek a többieknek! – kérte a hologramokat a tervezőjük.

Borikk, Nyolcas és Robert jelezték, hogy eleget tesznek a kérésnek, majd a régi OSH távozott a teremből, az ajtó előtt álló fekete ruhás biztonságiak pedig a három Segéd Hologramot az egyik elemző laborba kísérte.

Az egyik kutató terem, ahova vitték a hologramokat viszonylag nyugodt helynek tűnt, azokhoz a túlzsúfolt laboratóriumokhoz képest, ahol volt, hogy egyszerre több tucat hologram is dolgozott.

Miután a terembe értek, az őrök visszatértek a folyósókra őrjáratozni, a kutató tiszteket pedig magukra hagyták.

- Nyolcas, próbálj meg kapcsolatot teremteni a COLOMBUS-szal, hátha sikerül megkerülni a titkosítást! – adta ki a parancsot Borikk Hadnagy. Nyolcas azonnal neki látott, hogy óvatosan megpróbáljon belépni az Csillagbázis kommunikációs rendszereibe, úgy, hogy az érzékelők ne riasszanak be.

Néhány perc múlva Nyolcas jelezte, hogy sikerült megkerülni a biztonsági rendszert.

- Kész vagyok Hadnagy! – jelentette Nyolcas.

- Szép munka! – dicsérte meg hologram társát Borikk.

- Javaslom, az orvosi vész hívón küldjünk üzenetet, azt a sávot biztos nem figyelik! – javasolta Robert.

Borikk és Nyolcas végig gondolták, majd egyet értettek társukkal.

- Az inverz áramköröket átkötve csatornát nyithatunk a Gyengélkedőbe. – mondta a Gépészeti Segéd Hologram, majd ahogy végre hajtotta a szükséges módosításokat, jelezte, hogy indítható a hívás.

- Borikk Hadnagy a USS COLOMBUS Gyengélkedőjének! Hallanak? – érdeklődött a TSH.

Néhány pillanat múlva érkezett is a válasz.

- Itt Dr. Sanders! Hallgatom Hadnagy! -

- Elnézést a titkosított csatornáért, de sokkal nagyobb a készültség, mint vártuk! – jelentette Borikk - Az egész létesítményt a 31-es Szekció irányítja. Kizártak minket a computerből is. – mondta a TSH.

- Végezzék el, amit kérnek, aztán térjenek vissza a hajóra! Jelentem Orvell Kapitánynak, hogy beszéltünk! – válaszolt Sanders.

Miután véget ért az üzenet, a három Segéd Hologram várta, hogy a VOYAGER Doktora visszatérjen hozzájuk.

Nem sokkal később a Doktor fel kereste a három hologramot, akik érdeklődve várták az információkat.

 

- Úgy tűnik igazuk volt! – mondta a holo Doktor kicsit bosszankodva, majd folytatta - Nem sokkal a COLOMBUS előtt érkezett egy Arbiter osztályú csatacirkáló a bázisra, aminek a fedélzetén volt egy háborús fogoly, akit azután átszállítottak ide. – mesélte a Doktor.

- Háborús fogoly? – érdeklődött Robert, de Borikk és Nyolcas sem értette.

- Mióta van háború? – érdeklődött az OSH.

- Az információk titkosítottak, ennél többet nem sikerült megtudnom! – válaszolt a Doktor mogorván – Sajnos hozzáférést sem sikerült intéznem a computerhez. Ez a bürokrácia jellemző az egész Föderációra, minden hetekig, hónapokig tart… mennyivel egyszerűbb volt egy csillaghajón orvosnak lenni! – szakadt el a fő gondolatmenetétől a holografikus lény.

- Doktor, Önnek van hozzáférése az adatbázishoz. – válaszolt Borikk.

- Ez igaz, ugyanakkor azt sem tudjuk, hogy kit keresünk! Végül is miért is keressük ezt az idegent? – tette fel a kérdést a Doktor Borikknak.

- Valamiért úgy gondolom, hogy nem véletlenül hozták ide ezt az idegent, ráadásul titokban. Amúgy mióta vannak háborús foglyok a Föderációnál? A Domínium elleni háború óta nem háborúzott a Föderáció senkivel! – válaszolt Borikk – A foton kivetülésemet átrendezve, képet tudok mutatni az idegenről, Ön pedig megtudja keresni az adatbázisban! – vázolta fel a tervét a TSH.

- Ez jó terv! Lássuk Hadnagy! – válaszolt a Doktor.

Borikk visszaidézte a személyt, akivel találkozott a bejárat elől.

Először kevésbé jó minőségű képet tudott csak megjeleníteni, majd egyre élesítette a holoképét az idegennek, míg végül jól kivehető volt minden jellegzetessége az idegennek.

A Doktor meglepődött és mélyen gondolkodóba esett, miközben Borikk újra felvette eredeti kinézetét.

- Nos, Doktor? – érdeklődtek a segédhologramok tervezőjüktől.

- Nagyon ismerős ez a lény, biztos, hogy soha nem találkoztam ezzel a fajjal, de ez az arc, olyan, mintha már láttam volna korábban. – töprengett az idősebb hologram.

- Hatékony lenne lefuttatni egy keresést a nyilvántartásban! – szólt közbe Nyolcas.

- Igaz is! Borikk Hadnagy, jól emlékszem, ugye? Jöjjön ide! – mondta a Doktor a TSH-nak. - Vetítse ki azt az alakot! – adta az utasítást.

Miután Borikk ismét felvette a holoképen látható alakot, utasította a computert, hogy azonosítsa a fajt.

 

* A keresés elvégezve!

A keresés egyezést talált!

A faj ismert!

A faj megnevezése: Vorta.

A faj őshazája a Gamma Kvadráns, Anyabolygó nem ismert.

A faj a Domínium tagja. * - adta a válaszokat a computer.

 weyoun02.jpg

- Vorta… Domínium… - hát innen volt ismerős. – elmélkedett a Doktor.

- Uram, hogy lehet, hogy egy Vorta a Föderáció fogja? Hiszen a Domíniummal vívott háború már huszonöt éve lezárult! – érdeklődött Robert.

- Nem tudom OSH! – válaszolt a Doktor –De ez egy érdekes rejtély! – mondta.

- Javaslom, derítsük ki a bázis parancsnokánál! – javasolta Borikk.

- Igen, ez jó ötlet, jöjjenek Velem! – utasította a többi hologramot a Doktor.

Borikk, Nyolcas és Robert követték a Doktort, akivel így szabadon mozoghattak a létesítményen belül.

A kis csapat a turbólifttel egyenesen az irányító központba ment, ahol a bázis parancsnoka, Lavrov Parancsnok és Smith Ezredes is jelen volt, több fekete zubbonyos ember vette őket körbe a teremben.

 

- Doktor!  Minek köszönhetem a szerencsét? – érdeklődött Lavrov – Azt hittem a hologramokkal azon dolgoznak, hogy elkaphassuk a klónokat mielőtt támadásba lendülnének. –

- Éppen azt tesszük, de van itt valami érdekes, amiben a segítségét szeretnénk kérni! – válaszolt a holo Doktor.

- Nos, akkor hallgatom Doktor! – válaszolt Lavrov.

- Borikk Hadnagy, a USS COLOMBUS Taktikai Segéd Hologramja. Ide fele jövet látott egy idegent az épület bejáratánál, akit éppen kísértek a 31-es Szekció katonái. – mondta a holo doktor.

- Biztos valami tévedésről van szó Doktor! Smith Ezredes és a csapata a biztonsági intézkedések bevezetése óta elzárta az idegen fajok elől a Központot és a környezetét. – válaszolt hitetlenkedve Lavrov.

Borikk kérem, mutassa a felvételt! – mondta a Doktor a TSH-nak.

Borikk Hadnagy újra felvette az idegen külsejét.

A teremben egyedül Lavrov lepődött csak meg.

- Ez lehetetlen! Ez egy Vorta, a Domíniumból! Mit keresne itt egy Vorta? A Féregjárat lezárása óta senki nem lépett át a Gamma Kvadránsból! – jelentette ki erősen meggyőződve a Yorktown Parancsnoka, majd Smith Ezredesre tekintett.

- Ezredes, maga mit tud erről? – érdeklődött a Parancsnok.

Némi habozást követően az Ezredes válaszolt.

- Sajnálom Uraim! Ez belbiztonsági ügy! Sajnálatos, hogy a hologramok látták a foglyot, majd utasítást kérek a memóriájuk törlésére! – válaszolt Smith Ezredes.

- Micsoda, hogy képzeli ezt? – háborodott fel a Doktor a hallottakon – Nem szeghetik meg a föderációs Holo Direktívákat! – jelentette ki határozottan.

Smith Ezredes tekintete mindent elárult… a hologramok látták a férfi szemében, hogy egy pillanatig sem érdekli, ha meg szegi bármivel is a Holo Direktívákat vagy más Föderációs irányelvet.

- Ezredes, teszek a Belbiztonsági Hivatalra, vagy a 31-es Szekcióra! A Yorktown az én irányításom alá tartozik. Ha akarom, kidobathatom a legközelebbi légzsilipen, ha nem mondja el, mi folyik itt! – utasította a Parancsnok az Ezredest.

Smith Ezredes lépés kényszerben volt, bár igazság szerint nem látta értelmét miért folytassa a vitát, lényegében a hologramok nem jelentettek veszélyforrást.

 

- Az a bizonyos Vorta, a Domínium háború idején esett fogságba. Sajnálatos, de a 31-es Szekció akkori vezetése elfelejtette őt vissza engedni a Gamma Kvadránsba a féregjárat lezárása előtt. A magát Weyounnak nevező Vorta nagyon is jó körülmények között éli mindennapjait, egy titkos börtön komplexumban. Ugyanakkor, a Shinzon Fanatikusok által elkövetett terrortámadások megfékezése miatt, lehet, hogy valami hasznos információra tehetünk szert. Legalább is ezt gondolta a Vezetés, sajnos annyira még sem bizonyult hasznosnak. – Világosította fel a társaságot Smith Ezredes.

Borikk gondolkodott azon amit hallott, majd az Ezredesre nézett.

- Ezredes, bocsásson meg, de szerintem rosszul közelítették meg ezt a Vortát. – jelentette ki, miközben egy táblagépen rövid személyi anyagot olvasott.

- Hallgatom Hadnagy! – jelezte a TSH-nak, hogy adja elő, miért gondolja, hogy a 31-es Szekció rosszul kezelte a hadifoglyot.

- Teljes adatbázis hozzáférésre lenne szükség, de ha jól olvastam, a fogoly személyes anyagát, úgy említik, mint Weyoun 9. klónja. – mondta Borikk.

- Egy klón? – kérdezett meglepődötten Lavrov Parancsnok, közben az Ezredes elkérte Borikk-tól a táblagépet, hogy ő maga is megnézze az információt.

- Ha jól értem, van egy élő klónunk, akin évekkel ezelőtt orvosi vizsgálatokat is végeztek. De mivel nem tudhatjuk, hogy a Shinzon Fanatikusok klónozási módszerei egyeznek a Domínium klónozási eljárásaival, azért akár még segítségünkre is lehet ez a klón! – fejtette ki a gondolat menetét a Segéd Hologram.

- Ha megengedi Ezredes, a Doktorral beszélnénk ezzel a Weyounnal. – Kérte az engedélyt Borikk Hadnagy.

A másik két férfi a táblagépet nézte, majd a Parancsnok az Ezredesre tekintett.

- Lehet, hogy végül csak sikerült megtalálnunk a megoldást a Shinzon Fanatikusokkal szemben! – állapította meg a Yorktown Csillagbázis Parancsnoka.

Az ezredes egyetértően bólintott, majd utasította az egyik biztonsági tisztet a teremben, hogy szállítsák át a foglyot az egyik tárgyaló terembe.

 

Az Ezredes, a Parancsnok, a Doktor és Borikk egy tágas tárgyaló teremben várták a Vortát, míg Nyolcas és Robert egy másik helységben olvasták az adatbázisok tartalmát, a Domínium háborúról, a Vortáról és mindenről, ami fellelhető volt velük kapcsolatban.

Megérkezett a fogoly a kísérete társaságában, akik bevezették a tárgyaló terembe, majd a Vortát az ott várakozókkal szemben ültették le.

Borikk számára érdekes volt a Vorta, mert még soha életében nem látott hozzá hasonlót.

- Nos, Uraim miben segíthetek Önöknek?  - kérdezte Weyoun – Ha jól látom, ez nem is a katonai bíróság, és a szabadon engedésemmel is elkéstek kicsit!

Tehát… nincs mit mondanom Önöknek! – mondta, nyugodt, kedves hangon, a végén elmosolyodva.

- Mr. Weyoun, Önnek nem itt a helye! – mondta Borikk a Vortának.

- Legalább ebben egyetértünk! – bökte vissza a Vorta.

- Ön egy klón, ugye jól mondom? – érdeklődött Borikk.

- A Weyounnak nevezett egyed 9. klónja vagyok, igen. A háború vége előtt érkeztem az Alfa Kvadránsba, bla …bla…bla… ezeket már ezerszer kérdezték, és én ezerszer is válaszoltam. – mondta Weyoun.

- Bizonyára, de minket most nem a Domínium érdekel, már több mint húsz éve béke van a Domínium és a Föderáció között.

Minket a klónozás érdekel! – válaszolt Smith Ezredes.

- Ohh, meghiszem azt! De hát sajnos én egy régi kor, letűnt diplomatája vagyok. A genetikához semmi érzékletességem! Sajnálom, hogy csalódniuk kell bennem! – mondta Weyoun.

- Ennek semmi értelme! – jelentette ki ingerülten az Ezredes, miközben felállt a székről - Vigyék vissza a cellájába!

Adta az utasítást, de Weyoun közbeszólt.

- Ne kapkodjon Ezredes! Azért lehet, hogy emlékszem még erre-arra… De nem vagyok hozzá szokva ennyi emberhez, csak Vele szeretnék beszélni! – mondta a vorta, miközben Borikkra mutatott.

Borikk javasolta, hogy tegyenek eleget a kérésnek, bár sem a Parancsnoknak sem az Ezredesnek nem tetszett, végül a Doktorral együtt kimentek a teremből.

Miután mindenki ki ment, Borikk érdeklődve figyelte Weyount.

- Miért mondta az épület bejáratánál, hogy keressem meg? – érdeklődött a TSH.

- Ha segít nekem kijutni innen, mindent elmondok, amit csak tudni akar! – ajánlotta fel a Vorta.

- Mégis, hogy gondolta? Szöktessem meg egy Csillagbázisról? A 31-es Szekciótól? Lehet, hogy engem előbb deaktiválnának, mint magát! – reagált Borikk.

- Deaktiválják? –kérdezett vissza érdeklődve a vorta.

- Taktikai Segéd Hologram vagyok. Föderációs állampolgár, de nem szerves lény, mint az emberek, vagy mint a Vorta. – válaszolt Borikk.

- Érdekes! – csodálkozott meglepődve a Weyoun klón – Megérinthetem? – kérdezte a TSH-t, aki jelezte, hogy igen, megérintheti őt az idegen.

Miután az idegen először megtudta tapintani a hologramot, majd pedig Borikk hagyta, hogy átnyúljon rajta, Weyoun teljesen elsápadt.

- Isten vagy talán? Alakot is tudsz változtatni? – kérdezte Borikkot, mire a TSH felvette Weyoun alakját, majd aztán vissza változott újra saját holoképére.

- Hihetetlen! – állapította meg a vorta – Ilyen csodában már hosszú évtizedek óta nem volt részem! – mondta.

Kicsit igazított a ruházatán, a haján, majd széttárva karjait, lesütötte tekintetét, tisztelgett Borikk előtt, mint hajdanán az Alapítok előtt.

- Kérlek, bocsásd meg Nekem tiszteletlenségemet! Miben tudok segíteni? – érdeklődött Weyoun.

Borikk nem akart vissza élni a helyzettel, de szüksége volt a vorta segítségére.

- Van bármiféle módja annak, hogyan lehet egy klónt a lehető legegyszerűbb vizsgálattal azonosítani? – kérdezte a TSH.

- A kis szórású, multi spektrumos polaron sugárzás roncsolja a mesterségesen fejlesztett szövet sejteket. – válaszolt a klón.

- Persze ez csak az általam ismert Domínium technológia esetében működik száz százalékban! – mondta Weyoun.

Borikk biccentett, jelezve ezzel, hogy köszöni az információt.

- Nem tudom, mit tehetek Önért, de igyekszem majd, hogy visszajuthasson a népéhez! – mondta Borikk Hadnagy.

- Köszönöm nagylelkűségét Mr. Borikk! – válaszolt ismét tiszteletteljesen meghajolva a Vorta.

 

Miután Borikk elhagyta a tárgyalót, a vorta klónt vissza vitték a cellájába, Smith Ezredes, a Parancsnok és a többi hologram várták, mit mondott Weyoun a Taktikai Segéd Hologramnak.

- Kis szórású, multi spektrumos polaron sugárzóval lehet detektálni a klónokat Weyoun szerint. – jelentette a TSH.

Az Ezredes máris neki látott, hogy kiossza a parancsot, hogy készítsék el a műszert a technikusok.

- Mi lesz Weyounnal? – kérdezte Borikk.

- Borikk Hadnagy, Ön többet ért el rövid idő alatt, mint az ügynökeink húsz év alatt! Nem felejtem el megemlíteni majd a jelentésemben! Ami Mr. Weyount illeti, haza nem küldhetjük, tehát továbbra is élvezheti a 31-es Szekció szíves vendéglátását. – válaszolt Smith Ezredes, majd folytatta - Parancsnok, mélyen becsült vendégeink bizonyára elfáradtak, mozgalmas nap volt a mai. Arra kérem, készüljenek, ideje visszatérniük a COLOMBUS fedélzetére. – mondta.

- Majd elfelejtettem, Doktor! Önt is visszahívták a Földre, a Főparancsnokságra! – mondta Smith Ezredes a holo Doktornak.

- 31-es Szekció… nem csoda, hogy a Föderációs Kormány vagy a Csillagflotta sosem ismerte el. – vágta oda sértésként a Doktor.

- Jó utat Doktor! – válaszolt cinikusan az Ezredes.

 

USS COLOMBUS

Borikk, Nyolcas és Robert közös első küldetése a végéhez ért, amikor vissza kísérték őket a biztonsági tisztek a dokkhoz, ahol a USS COLOMBUS várakozott.

Miután átjutottak a légzsilipeken a beszálló kapunál, Icheb, Dr. Sanders és Orvell Kapitány várta őket a fedélzeten.

- Üdvözlöm Önöket újra a COLOMBUS fedélzetén!

Szép munka volt!

Eligazítás fél óra múlva! – köszöntötte a hologramokat Orvell Kapitány.

A fotonikusok nyugtázták a parancsot, de mielőtt bárki elhagyhatta volna a folyosót, hirtelen megfordult a Kapitány és egyenesen Nyolcasra mutatott, miközben egy sanda mosoly ült ki az arcára.

- Nyolcas?! – kérdezte Orvell.

- A jelentésünkben benne lesz minden Kapitány! – válaszolt Borikk Hadnagy. Orvell Kapitány bólintott, és tovább mosolyogva elindult a turbó liftekhez.

 

Nem sokkal a hologramok visszatérése után Orvell Kapitány eligazítást tartott a főtiszteknek.

- Az egész Csillagflotta nevében köszönet illeti Mr. Borikkot, Nyolcast és Robertet, amiért hozzá járultak ahhoz, hogy ezután felderíthessük a Shinzon Fanatikusok által készített öngyilkos klónokat!

Reméljük, nem kell több szörnyűséget elviselnie a terroristák miatt a Föderáció polgárainak!

A Belbiztonsági Hivatal és a Csillagflotta megtesz mindent, hogy a Föderációs Állampolgárok biztonságban élhessenek továbbra is!

De nincs vége a jóhíreknek! Ugyanis megérkezett a Főparancsnokság utasítása, hogy folytassuk a küldetésünket!

Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy időben érjünk a Delta Kvadránsba, munkára! – tartotta meg beszédét Orvell Kapitány.

Mindenki vidámabb volt a bejelentést követően, a főtisztek örültek, hogy a kényszer pihenőt követően újra folytathatják útjukat a Delta Kvadráns felé.

Az eligazítást követően a tisztek egy része elfoglalta a helyét, akik nem voltak szolgálatban pedig az Étkezdébe tartottak.

 

A USS COLOMBUS megkapta az indulási engedélyt, így Orvell Kapitány parancsot adott, hogy hagyják el a Yorktown Csillagbázist.

Bár, a pár napos pihenő jót tett a legénységnek, mégsem volt az igazi, miután a hologramokon kívül senkit nem engedtek a csillagbázis fedélzetére, így a legjobb kilátást még mindig az Étkezde panoráma ablaka nyújtotta, amin keresztül rá lehetett látni a hármas és négyes féltengelyre, melynek buja növényzete harmonikus kilátást nyújtott.

A COLOMBUS három holografikus lénye, Borikk, Robert és Nyolcas rengeteg új tapasztalattal és élménnyel gazdagodva tértek vissza első, közös, önálló küldetésükről. Maguktól sose ismerték volna be, de a három Segéd Hologram közötti viszony sokkal jobb lett a közös küldetésüket követően.

 

A USS COLOMBUS elhagyta a dokkoló gyűrűt és a külső kapun keresztül távozott a Csillagbázisról.

Orvell Kapitány kiadta a parancsot, hogy ötös szubtér fokozattal induljanak a Klingon határvidék irányába, amikor bejövő adás érkezett.

- Kapitány, nincs kép, se hang, csak egy üzenet, amiben arra kér minket egy komp, hogy dokkolhasson a fedélzeten. Aláírás, a Doktor és Weyoun – jelentette Omok zászlós Orvell Kapitánynak.

- Azonosították magukat más módon? – érdeklődött a Kapitány.

- Engedelmével Kapitány, én tudom, hogy kik ezek! – szólt közbe Borikk – Orvell Kapitány, a kompon, az üzenet alapján egy holografikus lénynek és egy Vortának kell lennie. A Doktor a VOYAGER Csillaghajó OSH-ja, a Főparancsnokság Holografikus Tanácsadója, a másik idegen, egy hadifogoly, tőle szereztük az információt a klónokat azonosító technológiához. – jelentette Borikk.

Orvell Kapitány, meglepődve hallgatta a Taktikai főtisztet.

- Biztos benne, hogy felengedhetjük őket a hajóra? – kérdezte Natheniel Orvell.

- Igen Kapitány, az üzenet aláírásából ítélve, nekem címezték, tudták, hogy ezzel tudják magukat azonosítani. – válaszolt Borikk.

- Rendben Hadnagy, bízom Önben!

Omok Zászlós, válaszoljon a kompnak, hogy a dokkolhatnak a hangárban!

Myrian Parancsnok-helyettes, Borikk Hadnagy, kérem, kísérjék majd az irodámba a vendégeinket! – adta ki az utasításokat Orvell Kapitány.

A Hídon lévő tisztek nyugtázták a Kapitány parancsait, így Borikk és Myra Myrian elindultak a turbólifttel a Hangárba, Omok zászlós válasz üzenetet küldött a kompnak. 

 

Miközben Borikk és Myra parancsnok-helyettes a Hangárba tartottak, újabb jelentések érkezett a COLOMBUS-ra.  

Furcsa energia jellemzőket mértek a műszerek, melyek a Yorktown Csillagbázisról érkeztek.

Az energia értékek kiugróan magasak lettek, majd szabad szemmel is látható robbanások történtek a Csillagbázison.

A COLOMBUS parancsnoki Hídján Orvell Kapitány és a szolgálatban lévő személyzet a főképernyőn nézték a történteket.

 Az étkezde tele volt a legénység tagjaival, akik egymásnak szóltak, hogy nézzék a panoráma ablakon látható Yorktown Csillagbázison történt robbanásokat.

 A segélykérést küldő komp már landolt a hangárban, de a zsilip kapu még nem zárt be, amikor Borikk és Myra a Hangárba értek, a Doktor és Weyoun is látták, amint robbanások történnek a Yorktown Csillagbázison.

 yorktown6.jpg

Több kisebb robbanást követően egy hatalmas nagy erejű vakító fény kíséretében történt egy még nagyobb robbanás, ami végül teljesen elpusztította a Yorktown Csillagbázist.

Az elpusztuló Csillagbázis szörnyű látványként tárult a COLOMBUS teljes legénysége elé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uss-colombus.blog.hu/api/trackback/id/tr9714913850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása