USS COLOMBUS

1x02 Az üzenet - 2. rész

2019. május 18. - Captain Orvell

Csillagidő: 79209.5

uss_colombus_01.png

USS COLOMBUS, Alfa Kvadráns

 

Natheniel Orvell kapitány a Flotta szokása szerint magával hozta a fedélzetre a hajó névtábláját, melyet első körben csak a kapitányi székbe helyezett le, amíg körbe néztek a USS COLOMBUS parancsnoki Hídján.

 

- Vajon miért gondolják a tervezők minden csillaghajónál, hogy a turbólift mellett kell lennie a névtáblának? – tette fel a költői kérdést Orvell. Bár a doktor nem tudta rá a választ, jelezte, hogy szerinte a kapitányi iroda bejárata mellett jobb helye lenne. A Kapitány egyet értett régi barátjával.

- Majd emlékeztess, hogy ez legyen az első kapitányi utasításom! – mondta nevetve.

- Azt hiszem, ideje lenne aktiválni a hajó computerét. – javasolta Dr. Sanders.

- Valóban.

Computer! Aktiváld a bootolási szekvenciát! Kód: Orvell-Delta -1-4-5-2-0-0-9- Foxtrot. – adta ki a parancsot Orvell Kapitány.

Addig csak takarékos üzemmódban ment a világítás, de ahogy Orvell aktiválta a hajó computerét, a mesterséges intelligencia sorra élesítette valamennyi rendszert. Hirtelen olyan világos lett a hídon, hogy néhány másodpercig káprázott Orvellék szeme is.

* Üdvözlöm Kapitány!

Ön a Bolygók Egyesült Föderációjának Csillagflottájába tartozó, USS COLOMBUS csillaghajón tartózkodik.

A bootolási szekvencia kész.

A hajó rendszerei aktiválva.

Elsődleges rendszerek kész.

Másodlagos rendszerek kész.

Bioneurális áramkörök használatra készek.

Antianyag hajtóműmag aktiválva.

Transztértekercs modulátor aktiválva.

Deflektor aktiválva.

Fegyver rendszer aktiválva.

A USS COLOMBUS csillaghajó üzemkész állapotban, Kapitány. *
Üdvözölte a kapitányt a hajó mesterséges intelligenciája.

- Remélem a gyengélkedő is legalább ennyire jól felszerelt! – mondta kicsit viccesen a doktor.

- Pár óra múlva megkezdi a legénység a beszállást, 16 órakor eligazítást tartunk, addig nézd meg a gyengélkedőt. – javasolta a Kapitány.

 

Dr. Sanders a turbólift segítségével elindult a 7-es fedélzetre, ugyan is ezen a fedélzeten volt a hajó gyengélkedője valamint az orvosi főtiszt kutatólaboratóriuma kialakítva, de ugyanezen a szinten volt az 1-es transzporter állomás is.

Mikor megérkezett és belépett a gyengélkedőbe egy pillanatra elállt a lélegzete. A fedélzet közel fele a gyengélkedő terem volt, a legmodernebb orvosi felszerelésekkel ellátva. Tizenöt bióágy és három műtőágy volt elhelyezve, de szükség esetén további húsz bióággyal lehetett bővíteni a termet. A szoba egyik végében volt kialakítva az orvosi főtiszt irodája, valamint egy konzélium részleg is, ebből a részből nyílt közvetlenül az elkülönítő valamint az átjáró az orvosi laborba.

 

Dr. Sanders a Janeway Admirálistól kapott mobil holosugárzót az egyik faliadapterbe helyezte, hogy aktiválhassa az OSH-t.

- Computer, töltsd le az Orvosi Segéd Hologram személyiség programját a mobilsugárzóból a hajó adatbázisába, és konfiguráld aktiváláshoz! – adta ki a parancsot Sanders.

* Az OSH személyiség program letöltve * válaszolt a Computer, miután elvégezte a program letöltését.

* OSH konfigurálása elvégezve * jelentette a Computer.

- Computer, indítsd el az OSH-t. – kérte a Doktor, a computer pedig aktiválta az orvosi hologramot.

 

- Üdvözlöm a USS COLOMBUSON! A nevem Dr. Aeron Sanders, én vagyok a hajó orvosi főtisztje. – Üdvözölte a hologramot Dr. Sanders.

- Üdvözlöm Dr. Sanders! Én az ön szolgálatába rendelt Mark IV-es OSH vagyok. – viszonozta a doktor üdvözlését az OSH, majd folytatta – Mint azt bizonyára jól tudja, a Csillagflotta Ötödik számú Holo-direktívája alapján a Segéd Hologramok adaptív, önálló személyiség mátrixal rendelkeznek, így az Ötödik Direktíva szerinti jogok alapján, első aktiválásomat követően nevet és fajjellegzetes markereket választhatok magamnak.

Dr. Sanders, Önnek van javaslata a faji markereket illetően? – tette fel a gesztus jellegű kérdést az OSH.

 

A Mark IV-es segédhologramok különböző pozíciókra kifejlesztett holografikus személyiségek, melyeket a VOYAGER Doktora fejlesztett ki saját programja és Dr. Zimmerman, a holografikus entitások megalkotójának tervei alapján.

Kezdetben a Mark I-es hologramokat, mint a VOYAGER Doktorja is, leszerelték, kezdetleges hibáik miatt, a következő II-es generáció már egy tovább fejlesztett változat volt, de csak a Doktor által elért személyiség fejlődéshez szükséges szubrutinok beépítésével váltak önálló személyiségekké.

2382-ben a 3. generáció kifejlesztését követően a Doktort kinevezték a Csillagflotta Holografikus Főtanácsadójává, így a Csillagflotta egyik vezető tudósává lépett elő. A Doktor kinevezését követően már csak hologramok gyógyításával és fejlesztésével foglalkozott, illetve régi legénységének a VOYAGER tagjainak volt a személyi orvosa.

A Föderáció 2390-ben elfogadta a holografikus direktívákat, melyek jogokat adnak a segéd hologramoknak, illetve szabályozza a holografikus élőlények és a hologramok működésével kapcsolatos jogokat, feladatokat és kötelezettségeket.

2395-től megjelennek a Mark IV-es, azaz a 4. generációs hologramok, melyeket a Doktor fejleszt ki külön kérésre a Föderációs csillaghajókon való szolgálatra. A holodirektívák szerint, minden 4. generációs hologramot megillet egy saját mobil holosugárzó.

A második holodirektíva szerint, önálló tudattal rendelkező hologramnak csak a Mark I. – Mark IV. segéd hologramok tekinthetők, illetve azon idegen származású hologramok, melyek megfelelnek az Első Direktívában foglalt feltételeknek.

 

- Javaslom, először válasszon nevet, és utána faji markereket, mert a kinézetén bármikor változtathat, a neve viszont összeforr a személyiségével. – javasolta a főtiszt.

- Köszönöm Dr. Sanders! – fejezte ki háláját az OSH. – Ön ember, így azt hiszem a közös munkánk során a leghatékonyabb egy emberi név választása lenne. Mit szól a … ő… - pár másodperces gondolkodás következett -  Mit szólna a Roberthez? – kérdezte a hologram.

- A Robert jól hangzik! – válaszolt Dr. Sanders. – Dr. Robert vagy csak Robert? – kérdezett vissza.

- OSH-nak programoztak, viszont jellegzetesen a segéd hologramok nem használnak csak egy nevet, a Robert megfelelő számomra. – válaszolt a hologram, majd folytatta – A külső markereket Bajorira módosítom.

Computer, módosítsd az OSH külső markereit Bajorira! – utasította Robert a hajó computerét.

* Kérem, pontosítsa a kérést! Bajori férfi vagy női külsőt kíván alkalmazni? Kíván-e az adatbázisban szereplő történelmi Bajori személyek közül választani vagy random markereket kíván generálni? * kérte a pontosítást a Computer. Robert gondolkozott keveset, majd közölte a kérését.

- Random markereket kérek Computer, a neme Bajori, férfi legyen! – A Computer azonnal végrehajtotta a változtatásokat. Így Robert bajori férfi külsejű OSH lett.

Dr. Sanders egyetértően bólintott és kivette az adapter egységből a mobilsugárzót, melyet átnyújtott Robertnek.

- Örülök, hogy együtt dolgozhatunk Dr. Sanders! – mondta Robert.

- Részemről a szerencse Robert! – válaszolt Aeron.

 

Időközben megérkeztek az első kompok a legénység tagjaival. Lassan kezdtek megtelni a hajó folyosói a Csillagflotta embereivel. A kompok dokkolásakor mindenki kapott egy táblagépet, melyen a hajó alaprajza, a személyzeti beosztás és a legénységi szálláshelyek kiosztása szerepelt.

A tisztek a transzporter állomásokra érkeztek, minden transzporter állomáson egy műveleti tiszt várta az érkezőket, aki eligazította a hajó új legénységét, hogy mely fedélzeten és mikor vegyék fel a szolgálatot. A főtiszteket tájékoztatták, hogy 16.00-kor a Kapitány eligazítást tart.

 

Orvell kapitány reggeli érkezését követően valamennyi fedélzeten megpróbált szét nézni, hiszen szerette volna ismerni az első saját hajóját.

A Colombus három Holoszobával rendelkezett, melyek a tiszti körletek és a diplomáciai körlet fedélzete alatt, az ötös fedélzeten kapott helyet.

A hajó tudományos tisztjének rendelkezésre állt egy Tudományos labor és egy Astrometriai labor melyek egy szinttel lejjebb helyezkedtek el a Holoszobákhoz képest. Ezek a kutató laborok a legfejlettebb Föderációs technológiákkal voltak ellátva.

A hetedik szinten Orvell Kapitány benézett barátjához a Gyengélkedőre.

 

- Nate, engedd meg, hogy bemutassam Robertet, az Orvosi Segéd Hologramomat. – miközben megismertette a Kapitányt az OSH-val.

- Üdvözlöm a fedélzeten Robert! – üdvözölte a Kapitány a hologramot.

- Részemről a megtiszteltetés, hogy Önnel szolgálhatok Kapitány! – válaszol az OSH – Más hologramok is szolgálnak a hajón? – kérdezte.

Orvell megnyitott egy filet a kezében lévő táblagépen, majd válaszolt Robertnek.

- Igen Robert, Önön kívül a legénység részét képezi egy TSH és egy GSH is. –

- Áh, értem, tehát egy Taktikai Segéd Hologram és egy Gépész Segéd Hologramunk is lesz. – reagált a Bajori külsejű OSH.

- Most ha megengedik, még a többi fedélzetet is szeretném szemügyre venni indulás előtt. – mondta búcsúzóul a Kapitány, majd folytatta útját a következő szintre.

 

A nyolcas fedélzeten volt a Kantin, valamint itt volt egy lezárt részleg, melyhez csak a főtiszteknek volt bejárási engedélye, ugyan is itt volt a COLOMBUS Deflektor vezérlője, a pajzsgenerátor, valamint az ablatív pajzs generátora is.

A soron következő fedélzetre csak a legmagasabb beosztásban lévők léphettek be, a teljes fedélzet lezárt részleg volt a fedélzeten állandó őrség tartott szolgálatot, ők vigyáztak a szinten található Főcomputer magra, navigációs tárolóra és a bioneurális gélcsomag központra.

A szintre csak külön engedély nélkül egyedül a Főgépész léphetett be, még a Kapitánynak is külön biztonsági engedélyre volt szüksége, így ezt a szintet kihagyta Orvell és egyből a tízes fedélzetre ment, ami a Felsőgépház volt, itt volt az antianyag generátor és a hajtőmű magjának mátrix generátora. A szint egy részen egybe nyílt az alatta lévő szinttel, ami az Alsógépház nevet kapta, itt helyezték el a transztér tekercs generátort és a hozzá tartozó modulátor egységet, valamint a transzporter generátor is itt kapott helyet.

 

A műszaki legénység egy része már megérkezett, köztük a hajó főgépésze is, a Delta Kvadránsból származó, Brunali fajba tartozó Icheb is.

A USS VOYAGER legénységének tagjai közül az egyetlen személy volt, aki csatlakozott anno a hajó legénységéhez, és visszatért velük az Alfa Kvadránsba.

A visszatérést követően azonnal felvették a Csillagflotta Akadémiára, amire tanulmányait már korábban elkezdte, így alig egy év leforgása alatt el is végezte az Akadémiát. Kiváló műszaki tudását először csillaghajókon való szolgálattal kamatoztathatta. Janeway Admirális kinevezését követően is mentorállta Ichebet, aki végül a Voyager egy másik tagjával, Hét-kilenceddel együtt, a Flotta Parancsnokságon, a kutatási részlegnél kezdett el dolgozni.

Amikor Orvell Kapitány belépett a gépházba gyönyörűnek látta az antianyag hajtóműmagot, de legalább annyira kíváncsi volt a transztér tekercs generátorra is.

Amikor a főgépész meglátta a kapitányt belépni a Gépházba, azonnal utasította a legénység tagjait, hogy tisztelegjenek.

 

- Mr. Icheb, ha jól tudom! – üdvözölte a Kapitány.

- Orvell Kapitány, örülök, hogy megismerhetem! Bemutatom Nyolcast, a Gépészeti Segéd Hologramom. – válaszolt a brunali.

 Nyolcas egy női külsejű, emberi kinézetű hologram volt borg implantátumokkal, akárcsak Hét-kilenced vagy Icheb.

Nyolcas volt az első Mark IV-es Segéd Hologram, melyet a Doktor fejlesztett ki Hetes és Icheb segítségével, és kifejezetten Icheb részére készült.

 

- Részemről az öröm! – válaszolt a Kapitány – Elég szokatlan név választás. – állapította meg a fiatalabb férfi.

- Nyolcas egy nagyon különleges hologram, ő volt az első 4. generációs típus. Ő nem is csak munkatárs, inkább barát, testvér. – válaszolt Icheb.

- Hadnagy, örülök, hogy Ön lesz a főgépésze a COLOMBUS-nak! Janeway Admirális azt mondta, olyan régi barátok segítenek majd minket a küldetésünkön, akik jól ismerik a Delta Kvadránst. De arra nem is gondolta, hogy az egyetlen Delta Kvadránsból származó, Csillagflotta tiszttel szolgálhatok együtt. – mondta elégedettségét kifejezve a Kapitány.

- Köszönöm Uram! Biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül választotta Önt Janeway Admirális a Flotta legújabb hajójának a vezetésére. Főként, amikor egy ilyen fontos küldetést kell teljesítenünk. – viszonozta a bókot a brunali.

- Jól tudom, Ön is részt vett a Cross-Intrepid osztály fejlesztésében? – kérdezte a Kapitány. Icheb helyeslően válaszolt, majd a Kapitány folytatta – Meséljen, kérem, a transztér tekercs meghajtásról! Úgy tudom hosszú évtizedekig fejlesztette a Flotta ezt a technológiát. – közben Icheb jelezte a Kapitánynak, hogy séta közben kövesse, hogy körbe vezethesse a Gépházban.

- Jól tudja Kapitány, a Flotta már azóta kísérletezik a technológia fejlesztésével, amióta a VOYAGER először találkozott ezzel a Borg technológiával, ugyanakkor a legénység hazatértekor elpusztítottuk a Borg neurális transztérhálózatát, a tekercs technológia pedig nem állt készen a működésre. Mivel nem tudtunk stabil ugrási vektort fenntartani, ezért nem tudunk belépni a még létező transztér hálózatokba. A Romulán polgárháború kitörése pedig átpriorizálta a Föderációs igényt a Delta Kvadránsba történő visszajutást illetően. – mesélte Icheb a Kapitánynak majd folytatta – Az utóbbi években sikerült az ugrási vektorokat stabilizálni, bár nem teljesen olyan, mint amit a Borg használt, de működik. – mesélte.

- Értem. Tehát térváltás mellett képesek leszünk kisebb transztér ugrásokra is. – foglalta össze Orvell a hallottakat, miközben a Felső Gépházból az Alsó Gépházba értek, ahol megtekinthették a transztér tekercs generátort.

- Ahogy mondja Kapitány. A hiba korábban abban volt, hogy a tekercsek túlterhelődtek, mivel nem voltak kompatibilisek a Flotta által használt technológiával. Tizenkét mikron töltés helyett, a tekercsek százhetven mikront használtak, így a tekercsek is kisültek és az alkalmazó rendszer is használhatatlanná vált. Ezt sikerült a tekercs modulátorral kiküszöbölnünk. Egyetlen hátránya, hogy egyszerre maximum százkilencvenegy egész hét-tized fényévet tudunk megtenni egyszerre, azután húsz óra töltési időre van szüksége a modulátornak, hogy újra termelje a megfelelő energia mennyiséget a következő ugráshoz. – mesélte a technikai részleteket a Főgépész a Kapitányának – Nyolcas most futtatja a rendszer diagnosztikát, hogy az antianyag hajtómű és a transztér tekercs generátor is készen áll-e az indulásra. –

- Köszönöm Hadnagy! 16.00-kor eligazítást tartunk a Főtiszteknek, utána álljunk készen az indulásra! – kérte a Kapitány Ichebet.

- A hajtóművek üzemkészek lesznek Kapitány, ígérem! – válaszolt a brunali.

 

Orvell Kapitány a Gépházat követően a hajó Dokk fedélzetére érkezett. Itt volt a legnagyobb a nyüzsgés, mivel még mindig érkeztek űrkompok a legénység tagjaival. Mivel nem akarta feltartani a műveleti tiszteket a munkájukban, ezért inkább folytatta útját, mivel a 12. fedélzeten kapott helyet az 1-es Raktér és a 2-es Transzporter állomás is.

A jelvényét megnyomva hívta a transzporternél tartózkodó műveleti tisztet.

- 2-es Transzporter állomás, itt Orvell Kapitány. –

- Hallgatom Kapitány! – jött a műveletis válasza.

- Mostanában érkezik tiszt az ön állomására? – kérdezte a Kapitány.

- Kŏnu Hadnagy és a Kelpien Nagykövet érkezését várom Kapitány. – válaszolt a műveletis.

Orvell megköszönte és jelezte, hogy Ő is oda megy a transzporterhez fogadni a nagykövetet és a tisztjét.

Mikor Orvell Kapitány a 2-es Transzporterhez ért, akkor jött meg a transzporter jel, miután a materializálódás végbement, Orvell köszöntötte a legénység legújabb tagjait.

- Kŏnu Hadnagy, Keevaan Nagykövet, üdvözlőm Önöket a USS COLOMBUS fedélzetén!

- Liu Kŏnu Hadnagy. Szolgálatra jelentkezem Uram! – Tisztelgett a fiatal navigációs tiszt.

 

Liu Kŏnu Hadnagy, földi származású huszonnyolc éves férfi volt, aki az Európai Államok területén született. Ősei között híres korcsolya bajnokok voltak. Az Akadémián a csillagászat, a csillagtérképészet volt az erőssége, ezért is végzett kitűnő osztályelsőként, mint Navigációs tiszt. Kŏnu családjában koreai vérvonal is megtalálható, ősei nem csak gyors korcsolyában, de egy tradicionális ősi koreai harművészetben is jártasak, ennek neve „Chung Do Mu Sool Won”, röviden „Chungdowon”.

A fiatal Kŏnu Hadnagy a Főparancsnoksági behívót követően gyorsan eljegyezte barátnőjét, akinek megígérte, hogy amint visszatér a COLOMBUS a Delta kvadránsból, azonnal feleségül veszi őt. 

 

- Örülök, hogy velünk tart Hadnagy! Kérem, foglalja el a szállását, 16.00-kor eligazítást tartok az indulás előtt. – mondta Orvell. A fiatal flotta tiszt nyugtázta a parancsot, majd átvette a műveletistől az eligazító táblagépét.

 

- Natheniel Orvell Kapitány! – köszöntötte a Kelpien Nagykövet Orvellt.

- Megtisztel minket a jelenlétével Nagykövet Úr! Sok jót hallottam már Önökről, Kelpienekről. – mondta elismerően Orvell.

- Köszönet érte Kapitány! Az én feladatom lesz, hogy képviseljem a Föderáció érdekeit az új fajokkal való kapcsolat felvétel során.

A Kelpienek egy békés faj, népem törekszik a környezetével való egyensúlyra. Bízom benne Orvell Kapitány, hogy együtt békét hozhatunk a Delta Kvadránsba. – mondta Keevaan Nagykövet.

- Én is bízom ebben Nagykövet Úr! A szállása a harmadik fedélzeten lesz, megkérjük Kŏnu Hadnagyot, kísérje a szállásához Önt. – mondta búcsúzóul Orvell. Majd megkérte Liut a plusz feladatra, aki ezt szívesen vállalta, mivel a Nagykövettel már a transzportálás előtt is volt szerencséje kicsit társalogni és rendkívül jó társaságnak találta a Kelpient.

 

A tizenhármastól a tizenötös fedélzetig főként legénységi szállások voltak, ezért Orvell szeretett volna végig sétálni a folyosókon, hogy találkozhasson a legénység tagjaival.

Mindenfele Csillagflotta egyenruhás tisztek és matrózok sétáltak, volt köztük, aki még csak most érkezett az utolsó űrkompokkal és volt olyan is, aki már elfoglalta a legénységi szállását, és már a műszakja felvételére készülve a posztjára sietett.

Nők, férfiak, emberek, idegenek, a kétszáz fős legénység elég vegyes összetételűre sikeredett. A COLOMBUS-on való szolgálatra osztottak be Xindi emlősöket, Denobulánokat, Bajoriakat, és Boliánokat, néhány vulcani kadétot is a COLOMBUS fedélzetére rendelt a Vulcani Parancsnokság. Rajtuk kívül két Ferengi matróz, egy Trill gazdatest és egy Betazoid is szolgált a legénység soraiban az emberek mellett.

Ahogy Orvell Kapitány végig sétált a folyosókon a legénység tagjai mosolyogva üdvözölték, hol egy fejbiccentéssel, hol egy rendes tisztelgéssel, amiket persze Orvell örömmel viszonzott.

A tizenhatos szinten üdvözölte a karbantartó személyzetet, ezután következett a tizenhetes fedélzet, itt alakították ki a Biztonsági Részleget és a fogdákat is. Összesen három cella lett kialakítva a fogdában és egy megerősített cella olyan foglyok számára, akik különösen veszélyesek.

A biztonsági főtiszt számára ezen a szinten került kialakításra egy saját iroda részleg, valamint itt volt a biztonsági emberek pihenője, edzőterme és szolgálati központja is.

 

Amikor megérkezett a turbólifttel a Kapitány, a Biztonsági főnök már várta őt.

- Kapitány, örülök, hogy megismerhetem! – mondta kedves hangon a Kelonai nő.

- Myrian Parancsnok-helyettes! Én is örülök, hogy megismerhetem! – viszonozta az üdvözlést Orvell, majd folytatta – Ha a legénység minden tagja megérkezett kérem, jelentse! –

- Természetesen Kapitány! – válaszolt a kelonai nő – Indulás előtt meg lesz a jelentésem a legénységről és felszerelésről. A Taktikai Segéd Hologram éppen most aktiválja magát Uram. –

- Köszönöm Parancsnok-helyettes! –

- Kérem, szólítson Myra-nak! – kérte a nő a Kapitányt – Nem tudom, mennyire ismeri a Kelonaiakat, de mi egy nagyon közvetlen faj vagyunk. Számunkra az intimitás fontos. Kevesen használjuk a családnevünket. – mondta a Kelonai nő.

- Értem, Ms.Myra! Észben tartom. – válaszolt a Kapitány – Nem nagyon találkoztam még a fajtársaival, de úgy tájékoztattak, hogy nem csak Ön lesz egyedül kelonai a fedélzeten. –

- Jól tudja Kapitány! A kisöcsém is a COLOMBUS-on szolgál majd. – reagált Myra.

- Ez nem okoz gondot Önök között ugye? – kérdezte a Kapitány.

- Semmiképpen sem Uram! Bár az Öcsém még fiatal és forrófejű, mindketten ismerjük a Csillagflotta szabályait, efelől biztosíthatom. – mondta a Biztonsági főnök. - Kapitány megkérdezhetem, hogy tervezi esetleg Kelona meglátogatását? –

- Nem tudok róla Parancsnok, 16.00-kor lesz eligazítás, lehet, hogy akkor többet tudunk majd, de van ennek bármi jelentősége? – érdeklődött Orvell Kapitány.

- Különösebben nincs. Ugyanakkor arról tudnia érdemes, hogy jómagam és az öcsém is nemesi származásúak vagyunk, amit természetesen magunk mögött hagytunk, amikor beléptünk a Csillagflottába, ugyanakkor ezt Apánk nem nézte jó szemmel és így mindkettőnket kitagadott a családból. – válaszolt Myra Myrian.

- Köszönöm Myra, hogy ezt megosztotta! – fejezte ki háláját Orvell. – Nos, nem is akarom feltartani tovább, úgy hallom a Computer aktiválta a TSH-t. Tényleg tudjuk már, hogyan nevezte el magát? – érdeklődött a Kapitány.

- Bolián nevet választott magának, azt kérte Borikk-nak nevezzem. – válaszolt a nő.

- Érdekes név választás. Szolgált már olyan hajón, amin több Segéd Hologram is teljesített szolgálatot? – érdeklődött Orvell.

- Igazság szerint, a COLOMBUS az első olyan hajó, amin szolgálok, ahol Segéd Hologramok is vannak. – válaszolta a kelonai.

- Érdekes személyiségek, ugyan akkor nagyon hasznosak is, bár eddig én is csak egy ilyen Segéd Hologramot ismertem, a USS RHODES ISLAND OSH-ját. – mesélte a Kapitány. – Nos, akkor 16.00kor várom Önöket az eligazítóban! – ezzel elköszöntek egymástól.

Orvell beszállva a turbó liftbe. – A Hídra! – adta ki a parancsot.

 

A Tizennyolcadik fedélzeten a környezet szabályzók generátorai, valamint a Hidrofarm és a Biokertészet kapott helyett, ugyanakkor a kertészet és a hozzá tartozó részek még nem kerültek kialakításra.

 

Orvell visszatért a turbólifttel a parancsnoki Hídra, ami még üres volt ekkor. Még volt két óra az eligazításig, úgy gondolta addig birtokba veszi a kapitányi irodát.

Belépve az irodájába érdekes érzés töltötte el. Az első kapitányi irodája, a Flotta legújabb hajóján. Még mindig nem akarta elhinni, hogy megtörtént a kinevezése, de érezte, hogy megkezdődik élete legjobb része.

Az iroda jobb hátsó részében volt egy íróasztal, rajta a Kapitány személyi termináljával, amihez csak a Orvellnek volt hozzáférése, ezt a bio-scen adatok biztosították.

A tervezők egy három méter hosszú U alakú kanapét építettek be az irodába, mely a szobába belépve balra helyezkedett el. A teremben ezen kívül megtalálható volt még egy replikátor is, valamint nagyfelbontású kivetítő is.

Személyes tárgyai közül több holoképet hozott magával, valamint néhány hagyományos, nyomtatott könyvet és latinumból készített makettet a Golden Gate hídról.

A Kapitányi Iroda ablakain látható volt a Föld. Orvell azon gondolkodott, vajon mennyi ideig tart majd a küldetésük, hiszen 70.000 fényévet kell majd megtenniük, ami még a transztér tekercs hajtómű segítségével is legalább egy éves út… ráadásul most először használja a Flotta élesben a technológiát.

 

A computer jelzett, hogy az ajtónál valaki szeretne belépni a szobába.

- Tessék! – mondta Orvell.

Egy fiatal nő állt az ajtóban, parancsnoki rangjelzéssel.

- Orvell Kapitány, engedje meg, hogy bemutatkozzam. Naomi Wildman parancsnok vagyok. – Üdvözölte a nő.

- Üdvözlöm Egyes! Jöjjön be! – invitálta be a Kapitány.

- Látom, most rendezkedik be Kapitány. Nem akartam megzavarni Önt, csak ezt a kis apróságot hoztam, ez olyan tengerész szokás! – mondta Naomi és átnyújtott egy palack pezsgőt.

- Köszönöm Miss Wildman, ugyan egyáltalán nem zavar! Üdvözlöm a hajónkon! – mondta kedvesen Orvell, miközben átvette a palack pezsgőt – Ha jól tudom, Ön a VOYAGER Csillaghajón született ugye? – érdeklődött a Kapitány.

- Igen Uram! – válaszolt, de Orvell rögtön közbe is vágott.

- Nyugodtan szólítson Natenek, ha nem a Hídon vagyunk! – ajánlotta fel a férfi – Nem emlékszem pontosan, pedig tanították az Akadémián. De talán Kazon támadás alatt volt éppen a hajó ugye? – érdeklődött Orvell.

- Akkor éppen nem. Bár még a Kazon Űrben voltunk, de egy téranomália ejtette fogságba a hajót. – válaszolt Wildman.

- Elnézését kérem Miss Wildman! – mondta Orvell.

- Naomi, kérem! – ajánlotta fel szintén a közvetlenebb megszólítást az Elsőtiszt - Semmi gond Kapitány, végeláthatatlan mesék és történetek, melyeket nem lehetne egy könyvben megírni. – válaszolt Wildman.

- A Delta kvadráns sem tűnik éppen a nyugalom szigetének…. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy örülök, hogy egy olyan parancsnok a hajó Első tisztje, aki jól ismeri a helyet, ahova megyünk.

- Köszönöm Kapitány! – válaszolt Naomi.

- Tudja, hogy más is van a fedélzeten a korábbi legénységéből? – kérdezte Orvell

- Igen hallottam. Az Admirális úgy tájékoztatott, hogy Icheb lesz a COLOMBUS főgépésze. – válaszolt Wildman.

- Igen, kettejükkel a fedélzeten, azt hiszem, a legjobb esélyekkel vágunk neki majd a küldetésnek. – mondta bizakodva Orvell Kapitány.

- Parancsnok, itt az ideje eligazítást tartani, ne várassuk meg Janeway Admirálist. – javasolta Orvell.

Mire kiléptek a Hídra addigra már a tisztek is megérkeztek és elkezdték az indulásra való felkészülést a pultjaiknál.

Amikor Orvell Kapitány kilépett az irodájából Naomi Wildman tisztelgésre szólította fel a parancsnoki hídon tartózkodó személyzetet.

- Kapitány a Hídon! – mondta a nő.

Mindenki felállt és hátra kulcsolt kézzel tisztelgett a Kapitány előtt, Orvell is így tett, hogy viszonozza a legénység tiszteletét.

- Pihenj! – adta ki a parancsot Orvell. Közben felsétált a kapitányi emelvényre. A székében még mindig ott volt a hajó névtáblája.

- Parancsnok, kérje meg a karbantartókat, hogy a táblát oda, a kapitányi iroda ajtaja melletti falra szereljék fel! – kérte a Kapitány Naomitól, miközben átnyújtotta a latínumból készült táblát.

- Főtisztek az Eligazítóba! – adta ki a parancsot Orvell. Majd őt követve az eligazító terembe mentek a tisztek.

 

Az eligazítóban egy taktikai tárgyaló asztal volt, melyet tizenketten ülhettek körbe. Az ablakok felöli asztalfőnél volt a Kapitány helye, Orvell itt ült le.

A Kapitánytól jobbra Naomi Wildman Első tiszt foglalt helyet, őt Borikk hadnagy, a Taktikai Segéd Hologram követte. Következőnek Icheb a hajó főgépésze, valamint Nyolcas a gépészeti Segéd hologram foglaltak helyet, végül Omok zászlós műveleti tiszt ült le, egy vulcani hölgy személyében.

A Kapitánytól balra, először Myra Myrian kelonai parancsnok-helyettes, a hajó biztonsági főtisztje ült le, őt Dr. Aeron Sanders követte a COLOMBUS orvosi főtisztje. Egy szék üresen maradt, azt követően Liu Kŏnu hadnagy foglalt helyet, aki a navigációs tiszt volt, a sort pedig Amanda Bryce zászlós zárta, aki a COLOMBUS csillaghajó kormányosa volt.

Utolsóként egy kelonai érkezett, aki megjelenésével is felhívta magára mindenki figyelmét.

- Mareq Hadnagy vagyok, elnézést a késésért Kapitány! – mondta a jóképű, kékhajú férfi.

- Kérem! – mutatott Kapitány a tudományos főtiszt helyére, ami Dr. Sanders mellett üresen maradt szék volt. Mareq a Kapitány felöl kerülte meg a tárgyaló asztalt és amikor elhaladt a doktor mögött a többiek számára alig észrevehetően egy érzéki érintéssel az ujjait végig húzta Dr. Sanders nyakán, aki hihetetlen zavarba jött ettől, meg attól is amikor meglátta Mareqet a fedélzeten.

- Szabad lesz Doktor? – kérdezte finoman csengő hangon.

- Persze! Tessék! – válaszolt Dr. Sanders, aki most már észrevehetően zavarba jött.

Miközben a tudományos főtiszt helyet foglalt, Orvell egy pillanatra a szemöldökét felhúzva tekintett régi barátjára, majd egy nagyon rövid sanda mosollyal nyugtázta a korábban említett el nem mesélt előző esti történetet. A másik kelonai, Myra szintén furcsállóan tekintett a két férfire, akik közül a fajtársa nem csak egy bolygóról származott vele, hanem egyben az öccse is volt.

 

- Hölgyek és Urak, Üdvözlöm Önöket a COLOMBUS fedélzetén!

Akikkel még nem találkoztam korábban, Natheniel Orvell Kapitány vagyok. – mutatkozott be Orvell. – Janeway Admirális a Flotta parancsnokságról fog tájékoztatni minket a feladatunkat illetően. – mondta, majd szubtérsávon rádió hívást indított Janeway Admirálishoz.

Néhány másodperc múlva létre is jött a kapcsolat a Földdel. A taktikai tárgyaló asztal beépített holokivetítővel rendelkezett, így Janeway Admirális hologramja jelent meg a tisztek előtt.

 

- Üdvözlöm Önöket a USS COLOMBUS Csillaghajón!

Janeway Admirális vagyok.

Ez a hajó a Csillagflotta legújabb és legmodernebb hajója, melyet hosszútávú taktikai és kutatási célokra terveztünk.

Nem kevesebb lesz a feladatuk, mint, hogy eljussanak a Béta Kvadráns még felfedezetlen részeire, és végül megfékezzenek a Béta és a Delta Kvadráns között egy kvadráns-közi háborút. A Delta kvadránsból kaptunk egy segélyhívást a Föderáció egy régi barátjától, Neelix Nagykövettől. Huszonnégy évvel ezelőtt, a VOYAGER Csillaghajó hazajutott a Delta Kvadránsból, elpusztítottuk a Borgot, de azóta nem tudtunk segíteni az ott élő népeknek, hogy új életet kezdhessenek. Úgy tájékoztattak, hogy megváltoztak az erőviszonyok amióta ott jártunk, ezért különösen fontos, hogy segítsenek egy szövetség létrehozásában, de még fontosabb, hogy segítsenek elkerülni egy háborút a Béta Kvadránssal!

Kapitány, maga jól ismeri a Romulán polgárháborút, ahhoz, hogy felfedezzék az ismeretlen Béta kvadránst, át kell kelniük a Romulán Birodalomnak a polgárháború sújtotta részén.

A Delta Kvadránsban Miss Wildman Első tiszt és Icheb Hadnagy lesznek a legnagyobb segítségükre. Nem kis feladatra kell vállalkozniuk, de nem fordulhat elő, hogy megismétlődjön a Domínium Háború esete!

Még egy dolog, kérem, hogy mielőtt elérik a Semleges Zónát, tegyenek egy kitérőt a Vulcan felé és vegyék fel a legénység még hiányzó tagját, S’ulvan Felügyelőt.

Sok sikert kívánok Önöknek! Vigyenek békét a Delta Kvadránsba! –

- Köszönjük Admirális! – mondta Orvell.

- Jó utat Önöknek Orvell Kapitány! Hosszú, eredményes életet! Adás vége! – fejezte be Janeway, majd a holografikus kivetülés eltűnt, ahogy véget ért az adás.

 

- Hallották az Admirálist! A feladatunk világos. Az utunk a Delta Kvadránsba vezet! Mindenki a helyére! Végeztem! – adta ki az utasítást a Kapitány.

A főtisztek nyugtázták a parancsot majd egyesével elindultak a Hídra, illetve a turbó lifthez.           

- Viszlát Doktor! Remélem, hamarosan találkozunk! – Kacsintott egy intim pillantással Mareq hadnagy Dr. Sandersre, aki még inkább zavarba jött.

Miközben az ajtó felé haladt a Doktor Orvell Kapitány kicsit élcelődve ránevetett barátjára.

- Ha van mondani valód, tudod, hol találsz meg! – mondta a Kapitány, de az orvosi főtiszt annyira zavarban érezte magát nem is reagált régi szobatársa megjegyzésére, egyenesen a turbólifthez ment Nyolcassal és Ichebbel.

Közben Myra is odalépett öccséhez, és olyan fájdalmat okozva csípett bele testvére nyakába, hogy az majd kiugrott az egyenruhájából.

- Remélem, tudod, mit csinálsz Mareq! – mondta a kelonai nő, majd odahajolt testvére füléhez, hogy belesúghasson valamit, hogy más ne hallhassa, akik még a teremben voltak.

- Ne gondold, hogy nem zárlak a fogdába, ha a Kapitány arra utasít! – mondta a nő, de a fiatalabb kelonai férfi csak gúnyosan mosolygott.

- Ugyan Nővérkém, egy kis flört miatt még senkit nem zártak fogdába! Amúgy meg ismerem a biztonsági főtisztet. – válaszolt vissza nevetve gúnyosan, majd ő is távozott a teremből.

 

A tisztek elfoglalták a pultjaikat és sorra élesítették a rendszereket.

Naomi Wildman Elsőtiszt és Natheniel Orvell Kapitány a kapitányi emelvényhez sétáltak, de még nem ültek le.

Kŏnu Hadnagy a navigációs pulthoz ült le, Bryce Zászlós a kormányos panelek elött foglalt helyet.

Borikk Hadnagy és Myra Parancsnok-helyettes az egymás mellett lévő taktikai pultot és a biztonsági főnök pultját foglalták el. Mareq Hadnagy a tudományos főtiszt pultjához sétált, Omok Zászlós a műveletis tiszt helyére ült le.

Közben Keevaan Nagykövet is engedélyt kért a Hídra történő belépéshez, amit meg is kapott, így Ő is ott lehetett a COLOMBUS indulásánál.

- Kapitány a Gépháznak! –

- Itt Icheb, hallgatom. –

- Mr. Icheb, indulhatunk? – kérdezte Orvell Kapitány a főgépészét. A brunali válaszolt.

- Igen Kapitány, valamennyi hajtómű aktív, indulásra készen állunk! – válaszolt a kommunikátorán a főtiszt.

- Miss Wildman? – érdeklődött a Kapitány.

- Kapitány, minden rendszer aktív indulásra készen állunk! – válaszolt az Elsőtiszt.

- Omok Zászlós, kérjen indulási engedélyt a bázistól! – adta ki a feladatot Orvell.

- Igen is Kapitány! Válaszolt a vulcani nő, majd néhány gombot megérintett a paneljén, amivel elküldte a hajóépítő állomás irányítóközpontjának az indulási kérelmet. Az indítási válasz hamar visszaérkezett.

- Kapitány, megjött az indulási engedély! – válaszolt a Vulcani nő.

- Remek! – nyugtázta Orvell – Rögzítő kapcsokat kioldani!

- Rögzítők kioldva! – válaszolt Omok.

- Kŏnu Hadnagy, cél a Vulcan bolygó! –

- Igen is Kapitány! Úti cél betáplálva! – válaszolt Kŏnu.

- Bryce zászlós, impulzus hajtómű, távolodjunk el az Állomástól! – adta ki a parancsot Orvell.

- Az Állomást elhagytuk Kapitány! Ezer méter…

Kétezer méter…

Négyezer méter… - jelentette Bryce.

- Amint elértük a tízezer métert, térváltás Miss Bryce, hatos fokozattal előre! – parancsolta Orvell Kapitány.

Bryce zászlós nyugtázta a parancsot, a USS COLOMBUS teret váltott, belépett a szubtérbe, ezzel megkezdte a Delta Kvadránsba vezető küldetését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uss-colombus.blog.hu/api/trackback/id/tr1814832956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása